Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Ja sam očekivao 75 i 85k... No izgleda očekivanja su jedno, a nažalost realnost drugo.

Zanimljivo da Caseking nije jos uvek postavio nista u vezi 9700 serije, obicno bar nanizu modele.

Menjaj nick u Baba Vangla ili Nostra Damus :D

Meni samo nije jasno kako je moguće da prodaš nešto nekom u pretprodaji za 1000e i onda kažeš e ipak neću još uvjek da izbacam taj proizvod na tržište već ću sačekati još par mjeseci kada ću ga prodavati 600e, wtf ?

To pravno nije moguće ni ovdje a ne u EU, ugušili bi se od tužbi...

Biće i boljih cena od ove, RX 9070 je 8K jeftiniji.

Prilozi

• RX 9070 XT.jpg
    RX 9070 XT.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 171
Ja prodao moju 6800 pa cu sad da vozam integrusu dok se ne iskristalise ovo ludilo sa cenama.
Ja sam nekako ocekivao oko 100k za 9070xt,ovo bas preterano.

AMD koji brine o gamerima ce da spase situaciju. :ROFLMAO:

Meni samo nije jasno kako je moguće da prodaš nešto nekom u pretprodaji za 1000e i onda kažeš e ipak neću još uvjek da izbacam taj proizvod na tržište već ću sačekati još par mjeseci kada ću ga prodavati 600e, wtf ?

To pravno nije moguće ni ovdje a ne u EU, ugušili bi se od tužbi...
Kako je Imik@m dobio normalnu cenu ? xD

Možda dampuju jer im je nova količina u dolasku po aktuelnom cjenovniku :)

Možda dampuju jer im je nova količina u dolasku po aktuelnom cjenovniku :)
Ili su azurnije pratili desavanja na trzistu u industriji, i nisu nista narucili u Januaru xD

Elem evo i potrosnje za AMD RX 9070 i RX 9070 XT (sa uracunatim procesorom):

image.png

Poslednja izmena:
Hteo da rezervisem asrock steel 9070xt alI hoces cvrc, sve su vec zauzete. Ponela me atmosfera kad videh ovaj wukong benchmark 😄

800e za 9070xt u odnosu na 1100e za 5070ti je skroz OK😁
Prelazimo u red tabor😋

800eur za 600$ gpu ti je skroz ok?

ok, tvoj novac

ne znam samo gde ces kupiti za 800, kada su ove od 1000 vec sve rasprodate (rezervisane, posto nije ni krenula prodaja....)

600 msrp u US = 660 eur u EU + na to dodas vat i zaradu prodavnice.

U MSRP od 600$ je vec uracunata zarada prodavca. 600$ = 570eur, +20% PDV = 690 eur, da zaokruzimo na 700.

Vrh Dno