Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Cena 104k,domaca firma u pitanju a ima ih i na KP.
Ne bih o imenima jel ne verujem da je dozvoljeno a lako se moze naci.

Znaci 15k skuplja XT od obične kod nas.

Onda je jaka cena za 9070, video sam da je za 88k-89k prodaju.

300 evra vise od preporucene cene :oops:

Mozda zavisi od modela,ko zna...ali cinjenica je za tu razliku u ceni je bolja varijanta 9070xt.
Namerno su i stavili takvu cenu da se vise prodaje 9070xt a ova 9070 ce vremenom pojeftiniti.
Slicna prica sa cenom 7900xt i xtx kad je xt bila preblizu cenovno top modelu a kasnije vremenom pojeftinila.

@dAnijeL
Msrp je uglavnom za USA trziste i to mislim bez poreza.
Evropa je zasu svakako sto se tice cena ako gledamo zvanican "msrp".

Brate, maknes 2 km van veceg grada i nema kanalizacije, kamoli interneta i klauda.

Meni je i dalje čudno dati taj novac za grafiku. Čudi me da kod nas nije populaniji cloud gaming
Vecina igara koje su široko popularne rade dobro i sa starijim karticama, posebno ove online, Valorant, CS2, LOL isl. Tu ti je i 6600 više nego dovoljno za 200-250+ fps u 1080p ili oko 150 u 2k. A mnogi igraju i na slabijim mašinama to isto u 40-60 fps.

Meni je i dalje čudno dati taj novac za grafiku. Čudi me da kod nas nije populaniji cloud gaming
Ja sam ti ostarela skola gamera.
Volim komp ispred sebe a otvorio sam se da resim grafiku na malo duze. 🤗

Poslednja izmena:
@misterija021 Merak cenu nema. Podeli utiske kad stigne.
Činjenica je da ni ova generacija nije baš namenjena širokim masama, bar po ovim početnim cenama. Za ostale, stpljen-spasen.

A prodao sam staru Pulse 6800 pa malo manji bol za novcanik.🤣
Trebalo bi sutra da stigne valjda ali mozda bude i prekosutra jel je proslo podne kad sam narucio.
Javicu utiske,opet Pulse al 9070xt heh.

Javi temperature memorije, bilo je reci da idu na 90+°C

Planirali AMD ili NV uopste da izbaci karte sa cenama od 40-50-60-70k dinara, za onaj pravi srednji rang, ovo se svi pucaju sa kartama od 100k i vise, pa de su ostale komponente... nekad se ceo komp sklapao za cenu graficke pa se i to smatralo skupim

To su sad cene za nizi (office) rang, tipa rx 6400...

Cekam cene u EU ali ne nalazim.

Dodjoh do svoje xt celicne legende nekako, i rezervacije. 820e... Jedina pored powercolor reapera da je ispod 320mm sa 2x8pinca 😄 ajmo ti reviews

Sutra kreće zvanična prodaja, nego je neko od distributera očigledno pustio kroz XML gde su webshopovi to povukli i oglasili, sutra će biti kartice sigurno vidljive i na iponu i kod drugih velikih igrača u EU pa i kod nas, ali kada se ti dinari pretvore u EUR to je to, s obzirom koliko smo malo tržište i koliko se male količine uvoze ovo su čak i ok cene, daleko od US MSRP, ali mislim da nisu toliko daleko od nekih EU cena

Sad čekamo testove :)

Ne racunas inflaciju? Znam ni ja je nikad ne računam, ali se mora uzeti i to u obzir.
Kakva "inflacija" kad je 599$ = 599$ ??!?!
To kako su za taj nivo performansi dosli do toga da traze bas tih 599$ (a trebalo je max 499$) to je vec neka prica o recimo inflaciji itd.
Kad se vec formira cena od 599$ sa USA, dalje sve preko toga je "klepanje" kupaca i nista vise.

Evo idu i ostali "veliki", samo iskaču...

Izgleda nema igre gde je fsr4 implementiran, ali konacno su pogodili sa RT

Edit. Fsr4 je u horizonu i spidermanu, dobar je. Steta za cp2077

Gledam ovog daniela owena, amd RT je u prednosti u odnosu na 5070 u svim igrama, osim u path tracingu cp2077, gde svakako sve daju mali fps

Evo nexus mi sad malo spustio ocekivanja🙃

Poslednja izmena:
Vrh Dno