Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Koji ce im, da prate Jensen modu? Stede na adapteru, a veca im je kompatibilnost sa 8 pin. 12v 2x6 napajanja imaju i 8 pin, stara napajanja imaju 8 pin, al nemaju 12V 2x6 ili 12VHPWR. 9070 ces direktno (bez adaptera) zakaciti kakvo god da imas (pod uslovom dovoljne snage, naravno).

Ako ti se bas "priocalo", uzmi Nitro 9070XT, ona nativno ima 12V 2x6.
pa imas jedan kabl manje iz napajanja, manje kablova u kucistu.

pa sto si onda pitao da li ce biti karta sa jednim 8pin pcie?

pa imas jedan kabl manje iz napajanja, manje kablova u kucistu.
Nema potrebe za tim kablom za tako malog potrosaca. Ima smisla jedino tamo gde bi zamenio 4 osmopinca. 1 ili 2 su nista, narocito ako 2 mogu na jednu granu.
Druga stvar je sto se pokazao nikakvim, do duše sa baš sa tim jačim potrošačima. Jedino da držiš PP aparat pored kućišta...

kako malog potrosaca ako mu treba 2x8pin pcie?

ok nije 500W, ali nije ni mali potrosac, najveci potrosac u kucistu

ti si tvoju vezao sa jedan kabl dva konektora?

Kakve su graficke danas, 2 konektora nisu nista. Koliko se secam 7900 xtx trosi oko 400w sa 3 konektora. Moje 6900 xt se ni ne secam (ne gledam u kuciste, ispod stola je), valjda ima isto 3 ali su na dve grane, jer lepo radi a jos je plus undevoltovana.
Malom broju je do estetike tako kao tebi, do te mere da razmatras izazivaca pozara u kucistu.

Po svemu sudeci, jedine opcije za Fractal Terru, u kombinaciji s Noctua L12S kulerom ce mi biti Powercolor Reaper, Asus Prime i Sapphire Pulse (ali samo 9070 s 2 ventilatora). Sve ostalo je ili predugacko ili predebelo 😅 Treba da se uklopim u 322mm duzine i ~50mm visine. Ostaje da se vide cene kod Madjara i Svaba...

Malom broju je do estetike tako kao tebi, do te mere da razmatras izazivaca pozara u kucistu.
Pa i sa tri osmopinska kabla to može da izgleda uredno. Bukvalno, imaš širinu kabla kao onaj za napajanje...

Prilozi

• 000.jpg
    000.jpg
    188.5 KB · Pregleda: 166
Je li OK da u GPU s tri osmopinca (recmo taj Asus Prime 9070 XT), idu dva prikljucka s jedne grane i jedan s druge grane? PSU je Corsair SF750.

Je li OK da u GPU s tri osmopinca (recmo taj Asus Prime 9070 XT), idu dva prikljucka s jedne grane i jedan s druge grane? PSU je Corsair SF750.
Sasvim OK, još ako imaš modularne kablove znaš da i nemaš 3 kabl za to napajanje od 8 pina koliko mi se čini.

Da, tako je. Uz to napajanje idu 2 pcie kabla sa po dva prikljucka. Hteo sam da znam da li je to OK konfiguracija za 3x8-pin graficke i da mi ne trebaju tri posebna kabla. Tako da hvala na odgovoru.

Po svemu sudeci, jedine opcije za Fractal Terru, u kombinaciji s Noctua L12S kulerom ce mi biti Powercolor Reaper, Asus Prime i Sapphire Pulse (ali samo 9070 s 2 ventilatora). Sve ostalo je ili predugacko ili predebelo 😅 Treba da se uklopim u 322mm duzine i ~50mm visine. Ostaje da se vide cene kod Madjara i Svaba...
I Acer Nitro

Još jedno nepotrebno ograničenje

Znam da verovatno nema PC gejmera koji će kupiti ovu kartu a koriste matore platforme, ali koliko znam, čak i relativno noviji POWER, ARM i RISC-V sistemi nemaju UEFI. A bilo je slučajeva gde su ljudi ubacivali high-end grafiku na te platforme, uglavnom za compute/ai ili za razvoj
Moj 2600k na ASUS z68-V ima UEFI, a to je iz 2011 ili bese 2012 :D

Moj 2600k na ASUS z68-V ima UEFI, a to je iz 2011 ili bese 2012 :D
Pa jako nam je svima drago, kao sto kaze covek iznad, ima usecase-ova gde oduzimanje ovog feature-a pravi problem.

Pa i sa tri osmopinska kabla to može da izgleda uredno. Bukvalno, imaš širinu kabla kao onaj za napajanje...
Ne moras meni da objasnjavas, sto se toga tice meni je praktičnost oduvek bila iznad estetike. Generacija sam koja je odrastala sa pentiumom od 200mhz, bez providnih kucista, led-ova i airflow-a.

Ne moras meni da objasnjavas, sto se toga tice meni je praktičnost oduvek bila iznad estetike. Generacija sam koja je odrastala sa pentiumom od 200mhz, bez providnih kucista, led-ova i airflow-a.
... i Celerona 300A na 450 MHz i legendarne Abit BH6 :D

Samo da vas odmah sokiram sa cenom obične 9070...

119.990.....

Prilozi

• IMG_1355.png
    IMG_1355.png
    242 KB · Pregleda: 132
A ja planirao XT model 😂

Vidim da će moja 6800 raditi još godinu sigurno...

Nije problem u radnji...

Nije problem u radnji vec sto nisu dobili podrsku od AMD-a. Bas sam provjerio jutros, svi ce imati te cijene, tih prvih komada koje su im stigle u januaru.

Problem su kupci ako ih kupe po tim cenama. I želim im da ne prodaju nijednu.

Ja vidim da su sve rezervisane, ne mogu npr da ih poručim od dobavljača... Tako da su prodate već...

Nazad
Vrh Dno