Teoretski, AMD-u ne trebaju tolika ulaganja kolika je imala nVidia. Oni koji su prvi u razvoju neke tehnologije, moraju mnogo više da ulože u startu jer rade od nule i uleću u nepoznato. Više vremena i sredstava treba da se prebole dečije bolesti. Svako ko dolazi posle njih, upola manje mora da uloži.Ako AMD-u, naprimer, treba ulaganja u FSR ekvivalentna ulagajnima nVidije u DLSS, a prodaje 9 puta manje grafičkih kartica, AMD ne može biti konkurentan. AMD može jedino da povrati deo ulaganja kroz prodaju u konzolama gde su profitne margine mnogo manje.
Slazem se sa sentimentom ali nije bas tako crnofsr4 je ekskluziva za 9k seriju? mala lista igara za mali broj kupaca, taman da se poklopi zajedno sa 699$ msrp![]()
Bilo bi dobro da je puste i na 7000 seriju, lep broj ljudi ima te kartefsr4 je ekskluziva za 9k seriju? mala lista igara za mali broj kupaca, taman da se poklopi zajedno sa 699$ msrp![]()
Treba odati priznanje NV za DLSS 4, stvarno je mnogo napredovao u kvalitetu slike, do te mere, da postaje bolje resenje od nativnog TAA prikaza koji ima ghosting...I uz to su omogucili to od RTX 2000 serije, tako da...
Realno imaju najbolji upscaler koji na kraju postaje bolji nego native...
AMD pod hitno mora da pruzi neki priblizan odgovor, ja iskreno, da je NV izbacila 4060 sa 12gb ne bih razmisljao sta da uzmem..
Zaista liči na to. Ali, zar i mi, ovde, ne mislimo isto?? To je samo zdrav razum. Imaš Nvidia "paper launch" sa kartama koje ne donose neki pomak, izuzev 5090 koja ima svojih problema pored sumanute cene. Iako je Lisa Su vrhunski CEO koji je uspeo da sa AMD procesorima donekle ponizi Intel, ipak nije gejmer pa da i tu "pogodi u živac". Ali treba i tu razumeti AMD, pa donekle i Nvidiu. Oni imaju zakupljen određen broj vafera od TSMC i ne mogu da, eto, naprave. na primer, milion 9070XT za 500$ i kad to rasprodaju kažu "Ej, TSMC, dajder ispeci još par miliJona 9070-ca". Jer tada TSMC radi za Apple ili Texas Instruments ili Intel ili ne znam za koga. Meni i dalje nije jasno zašto je sve to tako, kad mašine za TSMC litografiju pravi Holandska firma i niko se ne seti "Ej, ajde da i mi radimo ono što i TSMC". Meni je to potpuno nerazumljivo.Da li je jos nekome cudno sto je gomila poznatih tech-tubera u prethodnih 36h objavila videe vezane za priliku koju AMD ima i kako bi morali da je iskoriste? Neko sklon teorijama zavere bi cak rekao da je u toku orkestrirana kampanja 😃
ja sam procitao negde da ce kasnije nekad da bude i za 7000seriju fsr4 , videcemo...ako ne bude onda je po meni 7000 serija promasaj , nema da ima ni fsr 4 ni afmf 3 .U tom slucaju najbolja kupovina polovna 6000 serijafsr4 je ekskluziva za 9k seriju? mala lista igara za mali broj kupaca, taman da se poklopi zajedno sa 699$ msrp![]()
Vec se pricalo o tome, ali skroz si u pravu. Njima je znatno veci profit da od vafera naprave Ryzen procesor nego Radeon graficku, ako bili ultra konkurentni morali bi bukvalno finansijski gore da posluju kako bi zadovoljili potraznju(i to sve pod uslovom da ih nVidia ne zezne nekim potezom kao odgovor na stanje trzista u korist AMD-a). Neko bi rekao da to nema smisla, ali ako im je cilj da povecaju udeo na trzistu, zrtvovanje dela profita danas zarad boljeg sutra ima donekle smisla i jedino sto nas deli od takvog razvoja dogadjaja jeste cinjenica da sve to treba nekom ekonomisti u AMD-u da se uklopi u racunicu, a to izgleda nesto ne ide.Zaista liči na to. Ali, zar i mi, ovde, ne mislimo isto?? To je samo zdrav razum. Imaš Nvidia "paper launch" sa kartama koje ne donose neki pomak, izuzev 5090 koja ima svojih problema pored sumanute cene. Iako je Lisa Su vrhunski CEO koji je uspeo da sa AMD procesorima donekle ponizi Intel, ipak nije gejmer pa da i tu "pogodi u živac". Ali treba i tu razumeti AMD, pa donekle i Nvidiu. Oni imaju zakupljen određen broj vafera od TSMC i ne mogu da, eto, naprave. na primer, milion 9070XT za 500$ i kad to rasprodaju kažu "Ej, TSMC, dajder ispeci još par miliJona 9070-ca". Jer tada TSMC radi za Apple ili Texas Instruments ili Intel ili ne znam za koga. Meni i dalje nije jasno zašto je sve to tako, kad mašine za TSMC litografiju pravi Holandska firma i niko se ne seti "Ej, ajde da i mi radimo ono što i TSMC". Meni je to potpuno nerazumljivo.
Sem donekle rx 7900 xt, cela 7000 serija je po svima debeli promasaj, ne samo po tebi.ja sam procitao negde da ce kasnije nekad da bude i za 7000seriju fsr4 , videcemo...ako ne bude onda je po meni 7000 serija promasaj , nema da ima ni fsr 4 ni afmf 3 .U tom slucaju najbolja kupovina polovna 6000 serija![]()
4999 Yuan is around 686 USD for the RX 9070 XT, and 4499 Yuan is around 617 USD for the RX 9070. However, these prices are tax included so the actual price is 607 USD for the RX 9070 XT, and 546 USD for the RX 9070.
To je ok, taman za 3 meseca će da bude jedno 700.
AMD RDNA4 officially presented in China: Radeon RX 9070 XT priced at 4999 RMB (~$599), RX 9070 at 4499 RMB (~$549)
- AMD Radeon 9070XT + 42% vs GRE
- 7900XTX is 37% faster than GRE
- 42% is RT + Raster combined
- Raster should be similar as XTX, RT should be way faster
Source : TechPowerUP
Tramp je u medjuvremenu lupio jos 10% tarifa kini
AMD RDNA4 officially presented in China: Radeon RX 9070 XT priced at 4999 RMB (~$599), RX 9070 at 4499 RMB (~$549)
Tramp je u medjuvremenu lupio jos 10% tarifa kini
a nema veze ni sa kineskim, kod njih je uvek jeftinije nego u ostatku svetaNema to veze sa evropskim tržištem
Reći za kartu staru 1.5god, koja je i dalje u vrhu 5-6 najjačih kartica da je starudija, je u najmanju ruku klinačko lupetanje.
Važno je da će ipak biti i kartica sa standardnim konektorima.steta sto ide ovaj kabl koji se zapali
Kao i svaki njihov Nitro+ model.Baš dobro izgleda RX 9070 XT NITRO+.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari