- Učlanjen(a)
- 13.02.2009
- Poena
- 169
Kako ti crkla :trust:, si je maltretirao previse ?!?
Kako ti crkla :trust:, si je maltretirao previse ?!?
Racuna se samo datum launch-a,to sta se desava 'u pozadini' se ne racuna
O kakvom nivou kompleksnosti pricas?
Da li ce se isplatiti prelazak sa 3850 512mb na 4750 (aka rv740)???:wave:
uh meni se isplati sa 3870 na 4750... tako da nemoj ni da pitas![]()
Ne deri se !
Pretpostavljam ne znacajno veca u odnosu na tvoju.
Koje napajanje imas ?
Pa dobro, nisi mnogo bolji!:d:d:d Odmah menjam cim izadje. Kolika ce biti potrosnja kartice, zna li neko ?![]()
bogme moja posteno fulji tvojunapajanje ce ti biti sasvim ok
Mobility Radeon HD 4860 - 640 SPs, 32 TMUs, 16 ROPs - 128-bit Memory Interface
~ 650MHz Core, Up To 1000MHz (4000MHz Effective) GDDR5
Mobility Radeon HD 4830 - 640 SPs, 32 TMUs, 16 ROPs - 128-bit Memory Interface
~ 600MHz Core, Up To 900MHz (1800MHz Effective) GDDR3
Cinjenica da se test primerak kartice pojavio mesec-dva(ili koliko vec) pre zvanicnog launch-a je cist dokaz neporofesionalnog ponasanja kompanije.
Bojim se da ne shvatam logiku ovoga posta. Ako su procenili da im odgovara da to sada prikazu, ne znam zasto bi se to shvatalo kao neprofesionalno. Mozemo eventualno da polemisemo da li je pametno ili nije, ali to je sve.
Cinjenica da se test primerak kartice pojavio mesec-dva(ili koliko vec) pre zvanicnog launch-a je cist dokaz neporofesionalnog ponasanja kompanije.
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4750-rv740-review-preview-test/
ATI će predstaviti prvi grafički procesor na svetu izrađen u 40 nm proizvodnom procesu, koji donosi performanse srednje klase po cenana onih iz niže
Radeon HD 4750 bazira se na RV740 čipu izrađenom u 40 nm proizvodnom procesu (trenutno je aktuaelan 55 nm), što znači da će čip biti manje površine, hladniji u radu i jeftiniji za proizvodnju. Performansama se smestio između današnjih Radeona HD 4830 i 4850, a zanimljiv je način štednje koji je ATI primenio: na sporu 128 bitnu memorijsku sabirnicu (dvostruko sporija od 256 bitne na seriji 4800) stavljena je brza GDDR5 memorija (dvostruko brža od GDDR3/4), što u kranjme slučaju daje identične performanse uz nižu proizvodnu cenu. Najavljena je cena oko 100 dolara, a novi Radeon se očekuje u prodaji za koji mesec.:banana:
to je zato sto se ne razumes u materiju :smoke: lepo je objasnjeno da se sirina magistrale nadoknadjuje brzinom DDR5 memorije.Ma meni onih 128bit-a deluje totalno ogranicavajuce... :smash:
mozda i nece biti brza, ali i ne treba. to je zamena za 4830, jeftinija u proizvodnji, blabla. bilo je reci i o tome...Treba ipak sacekati testove, i to dooosta testova, pa tek onda razmisljati o kupovini.
Nesto mi se chini da nece biti mnogo ili uopste brza od 4830.
ako je jeftinija u proizvodnji onda ima potencijala da bude jeftinija i u prodaji, a to vec interesuje potrosaca, zar ne?To kad kazu manji proizvodni proces, jeftinija u proizvodnji kao da to interesuje potrosaca, bitne su performanse sta ona moze da ponudi u igrama, moze ona biti u u 30nm ako je slaba
ako je jeftinija u proizvodnji onda ima potencijala da bude jeftinija i u prodaji, a to vec interesuje potrosaca, zar ne?![]()
to je zato sto se ne razumes u materiju :smoke: lepo je objasnjeno da se sirina magistrale nadoknadjuje brzinom DDR5 memorije.
mozda i nece biti brza, ali i ne treba. to je zamena za 4830, jeftinija u proizvodnji, blabla. bilo je reci i o tome...
Recite koja ce to biti zamena za moj sadasnji 8600gt 512mb ddr3
To ce biti karta ko stvorena za mene!
vidi, ova karta je bitnija po AMD nego po krajnjeg potrosaca, to stoji. ko vec ima 4830, bas ga briga za RV740 kartu, svakako. a sada, ti meris svaki frejm i cent pa ako se pokaze da ce karta imati za truncicu nepovoljniji bang4buck od 4830 ti ces je vec proglasiti za katastrofu...sacekajmo testove i cenu umesto da mrsomudimo...Razumem se koliko toliko u materiju, znam za to sto si napisao, ali se to svodi na ustedu u proizvodnji, zbog 128bitne magistrale, da bi se nadoknadilo brzom memorijom, koja valjda predstavlja manji trosak, i sad se ocekuje da se ova karta pozicionira izmedju 4830 i 4850.
Seci ushi krpi dupe :d, na to meni njihova taktika zvuchi.
Lepo je to, ako karta bude 15-20e jeftinija od 4830, ali nemojte da pricate napamet kako ce biti brza od nje. Dovoljno je i da bude min sporija a opet jeftinija...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari