Mora se krenuti napred ali ovaj put ocekujem i od zelenih i od crvenih pravi skok![]()
Ne smem da otkrivam još sat i po šta unutra pišeali ne piše ništa od onih nagađanja koja nam goldi ažurno prenosi. Osim da će se zvati Polaris. Ostatak članka je bukvalno izmišljotina. Možda se kad-tad nešto od toga i ostvari, ali toga ovde jednostavno nema.
Zanimljivo je kako neko ko izmišlja podatke onda kada ga uhvate u tom izmišljanju krene na novi nivo - da izmišlja da i oni koji su ga uhvatili u tome isto izmišljaju, pa onda to dalje navodi kao suvu činjenicu.
Još samo da vidimo negde gde sam ja naveo da AMD neće ubrzati svoje karte, neće preći na niži proces, da će koristiti DDR3 ili šta već...:trust:
Plus što sam se fokusirao na sam PDF, sada svi mogu da vide njegov sadržaj i sasvim je jasno da unutra nema nikakvih priča o HBM2, Radeon 4XX seriji i tako dalje. Sve što stoji kada su performanse u pitanju jeste da za neku nedefinisanu igru (mada, obzirom na skrinšotove, ispada da je to Star Wars Battlefront) novi čipovi u 1080p pri 60 fps troše 86 W tamo gde konkurentski čip troši 140 W. Polaris vs GTX 950, kako navode u fusnoti. Ostatak prezentacije otpada na fičere tipa HDMI 2.0, DisplayPort 1.3 i slično.
Inače, tek sada povezujem ove stvari, zar ne beše da Nvidia GTX 950 prema specifikacijama ima TDP od 90 W? Kakvih sada 140W? Bilo bi zanimljivo videti kojim putem su to dobili. :d
Previše je rano govoriti o high-end karticama. Pitanje je da li će se one praviti u 16nm, FinFET tehnologijom.
Pošto se u ovim slajdovima stavlja akcenat na potrošnju najviše mislim da se prvenstveno govori o ulaznoj klasi APU proizvoda (laptop, ultra mobile) gde je potrošnja najbitniji faktor.
Inače me ne impresionira podatak o potrošnji i poređenje izgleda previše fabrikovano. Porede se babe i žabe.
Imaće i nVidia niži proizvodnji proces a budući da su sa Maxwell-om napravili čudo baš u sferi perf/watt i to bez HBM ne znam koliko će AMD imati vremena da žvaće tu žvaku o potrošnji...
Inače, tek sada povezujem ove stvari, zar ne beše da Nvidia GTX 950 prema specifikacijama ima TDP od 90 W? Kakvih sada 140W? Bilo bi zanimljivo videti kojim putem su to dobili. :d
O cemu ti bulaznis? PSVR externi box se konektuje na PS4 preko HDMI 1.4 kabla i USB2 porta. Nema tu nikakvog PCIE interfejsa jer za to ne postoje FIZICKI USLOVI, nikakve externe graficke i sl. Processing Unit radi na pripremi slike za social screen [stretchovanje jednog fisheye oka na flat 2D prikaz ili separacija 2 streama ako igra nudi coop sa HDTV igracima] i processing 3D audia [ako uzmu najjaci processing chip, to ce ih kostati svega par dolara]. PSVR ne nudi niakav "secret sauce", sav rendering se radi na PS4 konzoli [i upscale na 120hz ako se igra renderuje na 60hz], jedino gde PU pomaze je 3D Audio processing [cisto da se malo rastereti CPU].Mislim da je to čip koji će se naći u eksternom modulu za PS4 VR, pošto mora da ide preko PCI-E, tj. max 75W.
Jel znas da citas? Jasno su rekli da je su merili potrosnju struje na uticnici zida. 140W je za ceo taj sistem [sa i7 procesorom], ne samo za GTX950. Isto vazi i za Polaris merenje.
AMD ti nije poslao link ka videu sa testiranja uz taj PDF koji si dobio
https://www.youtube.com/watch?v=5g3eQejGJ_A
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari