Taj prvi pasus koji si kvotovao se odnosi na diskusiju na relaciji Fury vs 980 Ti i ne odnosi se posle na grafikon koji ide dole. Grafikon prikazuje 390X, odnosno rebrandirani 290X sa 8 GB rama. Moja primedba na "nova tehnologija čije benefite i ne vidimo baš u praksi, ali se slavi" se odnosilo na HBM.
Šta meni vredi što će HBM biti jednog dana super i što će jednog dana eliminisati taj grozan bottleneck
Naravno da sam izabrao Witcher 3, ali ne po kriterijumima Nvidije, već po tome što je najbolja igra i najraskošnija od svih ponuđenih. Neću valjda da biram Thief-a ili Battlefield, samo zato što su u stanju da popune puuuuno ram memorije jer su programeri kod pisali nogama? I opet ne kapiram tu opterećenost Titanom

Za mene je to papirna kartica, baš kao i za sve nas u Srbiji.
Pozdravljam i podržavam napredak i dolazak HBM i HBM2 memorija. Stoga imam puno pravo da pitam - da li je ovo sve što možemo očekivati od gotovog proizvoda? Dakle, ispada da je potpuno svejedno za šta se opredelili danas, pošto će HBM da dođe do izražaja tek u narednim generacijama. Ispada da je GoranM u pravu, samo što je trebao da doda "trenutno" ispred "beskoristan".
Ako karta sa HBM memorijom i novom tehnologijom ne može da odmakne više od 2-5% od konkurenta, i pride troši dramatično više, zaista se postavlja pitanje - čemu.
Prosto, očekivao sam mnogo veći pomak i bolje sirove rezultate u svim igrama od HBM karti, bez obzira da li spadaju u rang nvidia ili amd podržanih naslova.