Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Da to mi je jedan od repera za tvrdnju... Sa novim Ti ... 970 gube jos vise na ceni :) jedino ih vadi sto ih nema puno.
290x.... 4gb ( pravih ;) ) 512bit magistrala, ja uzeo za posao... Reko da vidim... Oh lololol koje przenje, zao mi je sto nije bilo 8gb za normalne pare.
Jos jednom zahvalan stefanu sto je prodavao svoju za 250e. Pare nisam duze vreme upucao u bolju igracku :) i za posao i uzivanje ;)
Da me ne shvatite pogresno ... Htedoh da kupim 980 ali.... realno ne za preko 350e.
550+ koliko su kod nas bile... Brate 290x plus priduzeni vikend u grckoj

Moze svako da prica sta hoce ali GTX980 ne vredi te pare.
Razumeo bih razliku od 100eur ili dolara svejedno ali skoro 200 ili ravno toliko je izivljavanje.
Sto se tice GTX970 svakako je bolja kupovina od R9290X, sad kako kome odgovara.
Za igre je bolja, ne znam za neki ozbiljniji rad, nisam probao.

@970 vs 290x debata
Jedino gde se 290x pokazuje bolje je 4k rezolucija, ali ko jos ima 4k monitor. Za 1440p bih rekao uzmi sta god nadjes jeftinije. A za 1080p je definitivno 970 bestbuy.
Preterano su nabijene cene od 980 pa na gore sve, bice i 980ti. I sad ce to AMD da iskoristi i da fiji karte stavi sa ludom cenom jer su posebna serija kao i Titani, molim lepo.
Onda sledecu seriju nvidija dize jos malo i tako u krug. Jos malo pa cemo kupovati budzet grafe za 350e. :trust:

Poslednja izmena:
Hah. Nesto slicno sam napisao u Maksvel temi :D

A R9290X se pokazuje bolje u 4K i to zavisi koja je igra zato sto ima 512 bita.
Stavi na Maksvel 512 bita i da vidis veselje :)
Hocu da kazem da tu nema veze vise sa snagom cipa.

Hebuckas i ti ;)
970 kosta vise ako sam dobro gledao i to nekih 80e vise? Ili gresim?
Koliko vidim iste su u igrama, ok ok ako zanemarimo hairworks i jos 2 igre.

A ja sam iskreno uvek pricao o polovnoj nereferentnoj 290x... Znam malo glupo poredjenje, ali sra sad kad ih ima na trzistu... Kao gadljiv sam na polovno sa garancijom odjednom pa da dam 100-150€ vise za novo iz radnje.

To moze jedan moj drugar sto ga prozivam non stop za te akcije jer tata placa ...980gtx...

Realno na svim stranim forumima ove prirode 80% ljudi glasa za 290x... Koliko ovde kukate za AMD drajere toliko tamo rane govnima nvidiu ;)
Ko je sad u pravu ;)

Nema, jer je maxwell bottleneckovan sirinom memorijske magistrale u 4k. Zamisli koliko bi tek stavili cene onda, s obzirom da su ti memorijski kontroleri izuzetno skupi... :D
Neka, ne treba 512bit..

Ako gledas polovno 300e je polovna 970, 250e je polovna 290x. Cene novih su iste cini mi se, barem na zapadu. Kod nas nisam ni gledao.
Nista ne fali AMD driverima osim sto su neazurni. A ono gore sto sam napisao nema veze sa debatom nego cinjenicom. U nizim rezolucijama 970 je bolja, u visim je 290x.

Poslednja izmena:
Hebuckas i ti ;)
970 kosta vise ako sam dobro gledao i to nekih 80e vise? Ili gresim?
Koliko vidim iste su u igrama, ok ok ako zanemarimo hairworks i jos 2 igre.

A ja sam iskreno uvek pricao o polovnoj nereferentnoj 290x... Znam malo glupo poredjenje, ali sra sad kad ih ima na trzistu... Kao gadljiv sam na polovno sa garancijom odjednom pa da dam 100-150€ vise za novo iz radnje.

To moze jedan moj drugar sto ga prozivam non stop za te akcije jer tata placa ...980gtx... Kupio novu 560gtx ... Crkla za 5 meseci... Nece nosi na garanciju da se smara... Ide i kupi 660ti ( kad je izasla) ... Sad kupi 980gtx kad je izasla... I jos jednu 970gtx da ima kad ode preko kod caleta... Jelte ne kupuje on....

Realno na svim stranim forumima ove prirode 80% ljudi glasa za 290x... Koliko ovde kukate za AMD drajere toliko tamo rane govnima nvidiu ;)
Ko je sad u pravu ;)

Poslednja izmena:
Ma, ne dirajte mi ovu 980:mad::cuss:, ima i ona neku funkciju, narocito ako se povoljno nadje.:p

I ako je brza ko Titan X kad se overclockuje!

I na stranim forimima preferiraju NV, a ko gleda $ taj kupuje 290x pa zato isti i preporucuju... mada tamo mnogo veci procenat ima Maxell-e jer im razlika u ceni ne igra mnogu jer za jedno vece potrose vise...

Aj aj precera ga ;)

Vise savetuju 290xda se kupi po principu kes\perf. Bar sta sam citao ***...

Pa ako su kupovali novo u prodavnici, ok i donekle, ali, preporuciti 960 pored 290x... Je u najmanju ruku smesno, pricas o potrosnji koja je koliko veca na godisnjem nivou? 3000din?

Kupiti kartu jer trenutno radi "bolje" na Wicheru je promasaj, em radi extra na 290x (45+ fps) em ce raditi jos bolje uskoro.... Ah da hairworks.... Ako je to razlog... Bolje da ni ne kupujemo PC za igranje ono ****** toliko smesno izgleda sa i bez sa nemam reci na sta se ljudi loze danas...

Sta ce biti kad izadje DX12 uskoro, ta gtx960 ce biti totalno promasena investicija, 970 i nekako... Dok joj ne zafali famozne memorije prilikom igranja buducih igara.

AMD predlazem vec duze vreme, jer na kraju kad prodje malo vremena... Vrede isto... (Gtx 460 vs 6870 sam prodavao nude mi iste pare a 460 placen 100e vise....) Dok u ovom trenutnom slucaju, prilicno sam siguran da ce 290x za godinu dana vredeti vise od 970, zivi bili pa videli....

1. Govorim za novo

2. O potrosnji ne govorim o dinarima i racunu za struju nego sto vecina bi morala da menja napajanje u tom slucaju je jednostavno bolja 970

niko koga ja znam neka 4k monitor , 2k je sada svakim ok :)

Poslednja izmena:
Uvek ce biti... Mi siromasi gledamo da prodjemo najbolje...
USA i ekipa kupuje marku... Kanadjani i skandinavci... Znaju ;)

Da govorim za novo

o potrosnji ne govorim o dinarima i racunu za struju nego sto vecina bi morala da menja napajanje

to su realni problemi :)

Ok ima smisla sto pominjes napajanje... Ja imam 750w chiefteca vec 7 god... Pa nisam ni primetio to, dobro napajanje mi je bila jedna od prvih stavki... Preguralo 5 konfiguracija, uvek mi je prvi savet za komp... Napajanje... Ono ostaje ostalo i ne mora.

Smoricu moderatore sa ovim odgivaranjem sa telefona ;) *** sry unapred

Poslednja izmena:
a i ubise se ovi sa $hitaci no nejm kinezima od stavljanja 970tki...

Ok ima smisla sto pominjes napajanje... Ja imam 750w chiefteca vec 7 god... Pa nisam ni primetio to, dobro napajanje mi je bila jedna od prvih stavki... Preguralo 5 konfiguracija, uvek mi je prvi savet za komp... Napajanje... Ono ostaje ostalo i ne mora.

Smoricu moderatore sa ovim odgivaranjem sa telefona ;) *** sry unapred

nisam ja kriv sto ljudi uzimaju gotove konfiguracije sa i5 500w kungfu napajanjem i gtx650ti za igranje igrica :)

GTX 970 je blago brzi od R9 290X u HD rezoluciji i na default-u, medjutim problem je u tome sto retko koja GTX 970 radi na referentnim klokovima, a neke rade i na znacajno vecim klokovima. Recimo moja boostuje na 1404 i tako ima ~10% bolje performanse od referentne, a opet ima jos dosta mesta za oc.
A ne znam odakle vam da je 290X jeftiniji, koliko vidim 290X je kod nas i dalje skuplji (i posle njegovog spustanja cene a podizanja cena GTX 970), a preko su tu negde.

Da... Pogledah trenutne cene, moja greska.. 290x ... 50000ish din... Wtf da li su oni normalni :)
Nego mi je u glavi da sam ih video na akciji za 330e pre nekoliko nedelja... Mozda tripujem...
Definitivno 970 bolja kupovina jer ima za 50e manje skoro sa se uzme.... O boze zemlja dembelija, sad sam jos srecniji sto sam se ponovio na vreme :)

To sto kazes za klokove stoji... Zato sam i razmisljao o 9xx, ali me smorila prica sa memorijom... Ponovo mi fazon ko sa uvaljuju poluproizvod, nisam hteo sa uopste ulazim u tu pricu. Do duse ... Hteo sam 980... Ali mnogo para za grafiku...

Poslednja izmena:
cene trenutno kod nas su komedija i nisu reper icega.sve je skocilo u zadnjih nekoliko dana i to opasno.

nemam pojma ko je rekao da nista vise ne veruje do launch-a,ali najbolja izjava zadnje vreme na forumu.

Lepo... sad da vidimo jos manjih furija, a ne rebrand :smoke:...

Radeon-Fury-Meme-645x363.png

:laugh:

****ga ... zamenim bios na karti i dobijem novu generaciju .... koj extra feature !!!! :) aj da vidm da Nvidia to odradi ;)

Nazad
Vrh Dno