Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

*i da ga ponude po povoljnoj ceni, naravno.

I sada je A10-7850K procesor jako dobar po performansama ali džaba kada za par hiljada manje mogu odvojeno da se nađu CPU i GPU koji su kombinovano brži od APU-a.

Kaveri platforma mi se jako sviđa ali su joj nasvirali cenu nerealno.

Ono sto je najkomicnije ... su komentari na tom postu ... koliko se razlikuju od ovih ovde .... i sad ko je u pravu ... nvidia fanboyevi ovde ili svi ljudi tamo ;)

Iskreno .... njima vise verujem .... jer jelte komentari dolaze uz dokaze ;) kao sto neko rece ... "AMD has had a perfect stable driver for 160 days ;) " lolololol

"If every game needs a "Optimization" driver it just feeds the ever growing trend of shitty pc ports and poorly optimize game by lazy developers cutting corners for reason to minimize cost and raise profits." - isto st0o sam rekao pre nekoliko dana ;)

"Aren't you supposed to write news articles? This is not the section to vent your opinions.
Also, stop repeating the same stupid mantra about the WHQL stuff. AMD repeatedly stated the "betas" were just as stable as the WHQL version, and the ONLY difference is the four letters."

itd.

Poslednja izmena:
Zato APU nema smisla u desktop-u, pogotovo sto su 99% casual igraca presli na laptop, tablet, phone, TV..... realnost je da desktop stagnira i nije mu mestu kod casual igraca i neminovno je da ce izgubiti dobar deo trzista
e sad za mobile ili cak i za HTPC tu vec da

https://twitter.com/repi/status/601739457960763392
M8ThA6E.jpg

Tolipacna je nidje ventilatora :d pasivni hladjena :d

Poslednja izmena:

Da imamo ovde par "strucnjaka" koji nemaju blama ni posle 100te ispale i dele svoja strucna misljenja.
Mislim da se to nikad nece promeniti, cak ni popisavanja Nvidie id strane AMDa kohe ce se uskoro ponoviti po ko zna koj put...
Do duse nemam nista protiv istih.... Za to sluzi forum... Samo bi mene blam bio realno, ali to sam ja

Poslednja izmena:
Eno ga i Shintai na anandu, covek ima obraz k'o djon od cizme za planinarenje. I zeljko bi mu pozavideo.

Benchmark testovi pokazuju da R9 390X troši 289W, što je dosta veća potrošnja u odnosu na 256W koliko koristi Titan X, ili 235W koliko troši GTX 980 Ti...

Aj pls molba za bench novinare.... Nemojte da 10% vecu potrosnju nazivate "dosta veca" jer je hebenih 10% u pitanju a ne 50%...

Toliko traje fokus na cenjenice prosecnog gradjanina srbije, posle sledi reset mozga i sve se zabiravlja, pa mogu vesti da se recikliraju ili promene kao da proslost nije postojala :)

HAARP kazem vam ja ;)

Taj bench nije star 2 meseca nego fazon 3-4 :d
Tuga ko "pise vesti".

Masivna potrosnja ove karte oterace vas u dug kod EPS-a. Kupujte zeleno! (no pun intended :d)

Kacio sam te matore benchmarke [sa kineskih foruma bez ikakve potvrde da su iole real] ovde bas davno...

Pogledo sam vest i kazu da su preneli sa TweakTown sajta, to ih malo opravdava.;)
I onaj sajt Overclock3D isto preno ovu vest.
Moje licno misljenje je da je to pomalo neozbiljno.

Poslednja izmena:
Sasvim očekivano i ne toliko loše. Jedino R9 370, sa GCN 1.0 je malo bezveze, ali šta da se radi. Rebrand donosi mali bolje performanse i malo nižu potrošnju. Tako bi trebalo da R9 380(X) budu best buy u klasi 200-250€. Hawaii će da budu oko GTX970, za one kojima treba malo više memorije.

NV radi rebrand jer joj to trziste dopusta (tacno berzobrazluk ali...), AMD radi rebrand jer je nemocan....

Slazem se sa zeljkom.

Nadam se i dosta nizu cenu, jer ne vidim sta bi drugo privuklo nove musterije.
Dal cu ja sa 280x imati ikakvih razloga da prelazim na 380x...

sto bi ti prelazio na bilo sta drugo ? jel ti losa karta ? seckaju igrice ? kupujes 4k monitor ? svrbe te pare? nove musterije ce kupiti to jer nece mocu da kupe 280x ... prosto uvek il i ostalo

Pravi potez AMDa .... napokon da se i kod njih neko zapita ... sta se kurce kad ne mora ... udri po marvi ... glupa je i ne pamti ....

Poslednja izmena:
digging.gif

Generalno je i ceo desktop u buli, svi se koncetrisu na mobile... netreba uzimat nista novo dok ne dodje nova 14/16nm generacija

jos sam samo potvrdio savrsenu odluku da uzmem 290x za male pare.... jer sam znao da nove nece biti nesto brze ... a kostace ... ponovo surovo, samo mi je zao sto nije bilo 8GB verzija za smesnu cenu
ko akcija ... 7970 na 280x nije sija nego vrat...

sto bi ti prelazio na bilo sta drugo ? jel ti losa karta ? seckaju igrice ? kupujes 4k monitor ? svrbe te pare? nove musterije ce kupiti to jer nece mocu da kupe 280x ... prosto uvek il i ostalo

Kupujem 2K monitor, takodje i Oculus Rift kad izadje, trebace mi nesto da tera igre u 90 fps u 2160x1200.

Poslednja izmena:
Jadno je stanje na PC tržištu već nekoliko godina. I onda proizvođači krive Windows za prodaju...

Nazad
Vrh Dno