Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Da li to znaci da nece biti 390X sa ne-referentnim vazdusnim hladjenjem? Zar ne bi onda bila i cena manja?
Hm, GPU Clock Speed je prakticno isti kao i na 290X od 1Ghz, po meni je to premalo i postavlja se pitanje kakavi ce biti overklok potencijal ovih kartica.

Gde će više sa rebrendima, da li su normalni? Nadam se da je samo dezinformacija.

Meni sve ovo govori da se doslo do neke potrebne granice i da necemo u skorije vreme videti nesto bas novo, a da je namenjeno sirokim narodnim masama...

Na zalost nije dezinformacija. Info je sa financial analyst day-a.

@Deradicci
Sumnjam da bi potpuno druge chipove zvali drugim imenima, jedino ako 280X stave hawaii, ali sansa za to je astronomska ako mene pitas..

Nadao sam se da ce nesto uraditi, ali gledajuci ovo gore je nego sto sam mislio :(

Poslednja izmena:
Nadam se da je ovo SAMO za OEM. Često se razlikuju oznake serija za "njih" i za "nas", tako da se nadam da ćemo ipak dobiti nešto bolje od Pitcairn-a u srednjem segmentu. Tonga je sasvim dobar čip, njega mogu da razvuku kroz celu 370-380 seriju što se mene tiče.

Opet sam failovao i napisao 280X umesto 380X.

Mnogo je kraci PCB zbog HBM-a tako da nije nista cudno. A za Fiji meni to pije vodu, nikako drugacije ne mogu da opstanu kao firma. Morali su da izbace kartu u nivou Titana.

Performance u nivou R9 295X2 zurka moze da pocne :banana::banana::banana:

Performance u nivou R9 295X2 zurka moze da pocne :banana::banana::banana:

jao to ce biti ludilo :D:D:D :banana::banana::banana: ali ovaj rebrand pa dal je moguce, vec 5 godina istu karticu rebrendiraju strasno...

Poslednja izmena:
Tesko ce biti brza od R9 295X2, koja skalira oko 60-90 posto u odnosu na 290X, onda je brza od TitanX, a kada skalira ispod 50-55%, onda je slabija od TitanX.
Znaci, da 390X da bi bila jaca i od TitanX i od R9 295X2 treba da bude jaca od 290X u opsegu 60-90%, sto je nemoguce. Ovo govorim za HD i 2K rezu.
Inace, ako nova memorija sljaka kako treba i zbog sire magistrale, ocekujem da 390X bude nesto jaca od TitanX u 4K.

Sta nama to znaci kada ce cena biti masna (nece ispod 600-700e sigurno).

Ostale karte u seriji ce da smrde.

Sta nama to znaci kada ce cena biti masna (nece ispod 600-700e sigurno).

8GB model sa vodenim hladjenjem ce verovatno biti toliko. Air cooled ce biti jeftiniji, 4GB verzija ce biti jos jeftinija, a non "X" verzija ima sansu da uleti u 350-400e range sto bi bio sweetspot za mnoge.

u praksi,teraju nas da kupimo nove cipove.a da bi to bilo i blizu izvodljivog moraju da tu najjeftiniju spuste na minimum 400e.

jao to ce biti ludilo :D:D:D :banana::banana::banana: ali ovaj rebrand pa dal je moguce, vec 5 godina istu karticu rebrendiraju strasno...

Svi rade to na zahtev partnera i OEM-ova. Npr, G92 (koji jeste bio sjajan cip) isao je u 4 serije kartica (GeForce 8800, 9800, GTS 200, GTX 200M, ako neku nisam zaboravio), u ko zna koliko verzija... ni prvi ni poslednji put, ionako je OEM trziste malo specificno (daj ono sto se uklapa u zahteve, koliko je staro nije bitno).

390 u 350-400e? Nema sanse ni u snovima. To bi bilo sjajno ali se nece desiti. HBM je preskup za tako nesto.

Ma sta ce nam karta izmedju 960 i 970, to vec imamo u vidu 280x, koja po istoj ceni razbija 960. Treba nam nesto da parira 970-ki na 1080p.
Tonga je losiji chip od matorog tahiti-a.

Poslednja izmena:
Jos oko 50 dana do tok trenutka, za sad samo spekulacije i price, lepo bi bilo da bude korektno da cene se rotiraju :D

Cena HBM ni najmanje nece uticat na cenu finalnog proizvoda vec performanse i stanje na trzistu ;)

Cena HBM ni najmanje nece uticat na cenu finalnog proizvoda vec performanse i stanje na trzistu ;)

I cena HBM i sama dostupnost. Imace manju zalihu, i potraznja ce biti veca. Samim time cene odose gore.

Ja cu najpre monitor da uzmem, a onda cu da gledam koja od najavljenih kartica gura 2K pri visokom fps-u.

Evo ga 390X WCE, so small! :D
390x1.jpg

http://www.pcper.com/news/Graphics-...ow-Small-Form-Factor-Water-Cooler-Integration

@Goldi bio apsolutno ne-realan sto se tice tih procenata razlike.

Goldi, a i još neki i ne razumeju kako se računa procentualna razlika između dva procenta, to je najveći problem na forumu. :D

Goldi kada vidi neki grafik na kojem pored jedne karte stoji 77%, a pored druge karte 97%, misli da je ova druga karta brža 20% od ove prve, a procenti ne funkcionišu tako. :)

Evo zadnji update za Project Cars bench... AMD je blago receno desetkovan
7f206c48_CB3.PNG

Ono sto je jos smesnije, developeri igre su nebrojano puta kontaktirali AMD, dali im 20 kljuceva za igru kako bi ispeglali drivere, i zadnji odgovor sto su dobili od AMD je oktobar 2014???
Ian Bell:
We've provided AMD with 20 keys for game testing as they work on the driver side.

But you only have to look at the lesser hardware in the consoles to see how optimised we are on AMD based chips.

What can I say but he should take better stock of what's happening in his company. We're reaching out to AMD with all of our efforts. We've provided them 20 keys as I say. They were invited to work with us for years.

Looking through company mails the last I can see they (AMD) talked to us was October of last year.

Categorically, Nvidia have not paid us a penny. They have though been very forthcoming with support and co-marketing work at their instigation.

We've had emails back and forth with them yesterday also. I reiterate that this is mainly a driver issue but we'll obviously do anything we can from our side.

Dobro, taj Nvidi-in Gameworks im daje prednost kao i u nekim drugim igrama gde se primenjuje kao: Far Cry 4, Dying Light, Assassin's Creed Unity itd.
Osim nekih problema sa drajverima kod AMD za ovu igru, naso sam i ovo objasnjenje:
There's a specific reason why the game runs poorly on AMD compared to NVidia. It's because the game supports DX11 MT, and only NVidia supports that DX11 feature.

AMD does not.. I'm sure increased driver optimization and game code will make the game run faster on AMD at launch, but NVidia is likely always going to have a large lead in this title courtesy of DX11 MT.
Dakle, taj neki DX11 Multi-Threading support, e sad me mrzelo da citam sta je to tacno, pa mozda neko ko zna mozda moze i da objasni ovu stvar i da li je to pravi problem sto AMD grafike dosta sporije rade, jer realno ovo su bas velike razlike da bi bilo samo do drajvera.

Eh, a neki i dalje žive u uverenju da game developere "potkupljuju" proizvođači grafika...

nije nuzno pravilo,sve zavisi kako amd odradi drajver,sto se na metrou koji je bila full nvidia igra odlicno videlo.a zasto su prekrizili ovu igru,to mozemo samo da nagadjamo.

Ne kapiram kako niko ne vidi da su one slike 390x izrenderovane i da nisu prave? Toliko je ocigledno ali opet niko da prokomentarise?

Nazad
Vrh Dno