Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

No coment :p...

Komentarisati pclab - tesko da se moze zamisliti besmisleniji posao.

O njima i genezi njihovog sukoba s AMD - om je manje vise sve ispricano, njihovi "testovi" su vec urbane legende, pamtim jos onaj za Crysis 3 gde gtx660ti satire 7970 za nekih 25% :D

Pa i sada satire, doduše nešto manje. :D

Nisam znao da je izvor problematičan, čekamo druge testove. U svakom slučaju, u par poslednjih hitova stvari ne stoje baš najbolje po AMD.

Recimo da su rezultati tacni igra je teski krs pa gledaj na 1440p ni GTX780Ti ne mozhe preko 30fps pa kakva je to optimizacija ccc, ako je ovo hit igra onda tesko nama :d

Nisam znao da je izvor problematičan, čekamo druge testove. U svakom slučaju, u par poslednjih hitova stvari ne stoje baš najbolje po AMD.

ne bih se slozio,onaj najbitniji je fenomenalno prosao po amd.treba sacekati drajvere i profil za amd,pa davati konkretne sudove.

Delim mišljenje o igri ali smo u manjini. Za većinu ovo je prolećna hit igra. Sledi Witcher 3, ako i tamo bude slična situacija bojim se da će nova serija grafičkih imati problema sa prodajom a to znači da cene ostaju tu gde jesu (mislim na cene nVidia kartica).

Recimo da su rezultati tacni igra je teski krs pa gledaj na 1440p ni GTX780Ti ne mozhe preko 30fps pa kakva je to optimizacija ccc, ako je ovo hit igra onda tesko nama :d

Pa kakve to veze ima, jednostavno je igra zahtevna (opravdano ili ne nemam pojma videt cemo kad izadje), optimizacije pre svega fali AMD je se vidi da igra ocajno sklaira na istom...

spejs bir:
gde si nasao potvrdu da samo fidzi ide sa hbm-om?
U svim dosadašnjim "izvorima" :D

39oX=Titan-X
390=Nv nema kartu
380X=980
380=970
370X=960

Ovo je po performansama predvidjanje, svakako je amd uvjek pristupacni sa cjenama od konkurencije.
Teško. Mislim da će biti ovako :D
370 < 960 < 370X
380 < 970 <= 380X
380X < 980 < 390 < 390X <= 980Ti/Titan

edit: sve sam izmešao sa ovim silnim znakovima :)

Poslednja izmena:
Dobro bi nam dosla neka tema da ovako ove najnovije testove igrica bar ovi malo poznati stavljamo u jednu temu pa bi se nekako realni utisak steko, mada vec duzi niz godina stvari tako stoje da u nekoj igri Nv grafe klize u nekoj AMD rjetko su dobro optimizovane igre tip-a GTA V, jedino sto mi kod GTA V smeta very high texture tu karte sa 3GB posustaju recimo jedna GTX780TI ili 780 kad se sve odvrne dodju u problem "samo" 3GB rama.
Ako se moderatori slazu da otvorimo jednu temu :d svakako nesto mrtva atmosfera na forumu, ljeto ce biti pravo uzareno :D

GTA V je dobro optimizovan stoji, ali meni tu grafika nikako nije nex gen... sav onaj hype ja ocekivao dosta vise.... nimalo se ne cudim sto ce novije igre biti zahtevnije od GTA-a

pa je sad irelevantno sto je amd odradio sjajan posao sa drajverima?

spejs bir:

dakle,da razjasnimo,sve je spekulacija,pa i tvoja tvrdnja.

Nema tu puno novih momenata, jedino da ce 2016+ i dalje biti GCN arhitektura koja ce se i dalje optimizovat, naravno 2016 dolazi nizi proizvodni proces i ocekivano FinFet

Cim sada pricaju kako ce R9 4xx serija da 2x manje trosi to znaci da pripremaju teren da izbace kartu koja ce imati extremno veliku potrosnju.

Da je neki nizi proizvodni proces spreman i zreo uspeli bi da redukuju potrosnju. Ovako kroz 28nm to im predstavlja veliku muku.
Ja se samo nadam da se ovo predstavljanje ne oduzi jer je stanje na trzistu haoticno. Jos problem sa dolarom je dodatno zakomplikovao stvari.

Nema tu nikakve nejasnoce oko igre Project CARS, ona ima deo implementacije Nvidia GameWorks tehnologije i to:
Project CARS – DX11, Turbulence, PhysX Particles, i moze se reci da trenutno vise odgovara nvidia karticama.
Witcher 3 takodje ima ove stvari:
The Witcher 3: Wild Hunt – HairWorks, HBAO+, PhysX, Destruction, Clothing, dakle jos veca primena Gameworks-a, pa mozemo ocekivati i u toj igrici bolje rezultate za nvidiu.
He, ovi ruski i poljski sajtovi su nesto postali ne-popularni za amd-ovce.:smack:

AMD ocekuje da je drugom memorijom oborio potrosnju, ali ja se pitam koliko memorija vice struje?? ja bi rekao zanemarljivo, takodje 3xx serija se radi u GloF fabrici pa i tu postoji sansa da sa boljim proizvodnim procesom snize potrosnju

Pa kad smo kod vlažnih snova, AMD da se konačno vrati i sa karticama i procesorima, svima bi nam bilo bolje.

AMD ocekuje da je drugom memorijom oborio potrosnju, ali ja se pitam koliko memorija vice struje?? ja bi rekao zanemarljivo, takodje 3xx serija se radi u GloF fabrici pa i tu postoji sansa da sa boljim proizvodnim procesom snize potrosnju

Nema tu sta da AMD "ocekuje", proizvodjaci memorije tvrde da je potrosnja 50% manja nego kod GDDR5. Mada in the grand scheme of things, struja za memoriju je nebitna kada se vidi koliko vuku GPU chipovi.

^
očekivalo se da bude rebranda al ovo će biti baš ono što je 280 samo će biti 380 tj 2 u 3 i gotovo :) Novost je 4gb na 7950 ;). Iskreno voleo bi da su nastavilia sa 8xxx brojevima onda bi mu ovo bila legendarna 9790 serija i sl...

Nadali smo se da ce 380 biti hawaii rebrand, a Tonga za 370 seriju...

Vrh Dno