StormScion
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.03.2005
- Poena
- 380
moguce da mu napajanje riknjava, jeste kvalitetno ali opet ... moguce je 
Samo ~28FPS razlike izmedju OC-a 290x i moje Lightning.. :trust: Da nije malo ?
Samo ~28FPS razlike izmedju OC-a 290x i moje Lightning.. :trust: Da nije malo ?
BTW Sta je sa temperaturama u gornjem desnom uglu![]()
Kako mislis 28 koliko tvoja izvlaci? ova sa slike koliko mogu vidjet radi na 1330mhz sto je brutalan klok.
Kako mislis 28 koliko tvoja izvlaci? ova sa slike koliko mogu vidjet radi na 1330mhz sto je brutalan klok.
Improving air outflow on the Radeon R9 290X, all hail Dremel
![]()
https://twitter.com/codinghorror/status/393877070117220352/photo/1
I have two 290X in crossfire and both of 'em have this easy mod. *Massively* improves cooling performance, reduces noise, and keeps the cards at 1000 Mhz even over long play sessions.
http://techreport.com/discussion/25...-ti-graphics-card-reviewed?post=776154#776154
:lol:
LOL pa sta je postigao jedan stepen![]()
Ma znam nego se zezamPiše lepo:
I have two 290X in crossfire and both of 'em have this easy mod. *Massively* improves cooling performance, reduces noise, and keeps the cards at 1000 Mhz even over long play sessions.
U prevodu:
Sa dve R9 290X u CF uz pomoć ovog "modovanja" je dobio ogroman dobitak po pitanju hlađenja, smanjene buke i obe kartice mu rade na 1GHz.
Od kada su izašle 290-ke sam se pitao šta je uzrok lošeg hlađenja. Telo hladnjaka gotovo sigurno nije jer dovoljno masivno i ima Vapor Chamber. Ostaje ili loš ventilator ili ovo - nešto blokira izbacivanje vrelog vazduha. Gornji DVI port i manji prorezi za ventilaciju.
Od kada su izašle 290-ke sam se pitao šta je uzrok lošeg hlađenja. Telo hladnjaka gotovo sigurno nije jer dovoljno masivno i ima Vapor Chamber. Ostaje ili loš ventilator ili ovo - nešto blokira izbacivanje vrelog vazduha. Gornji DVI port i manji prorezi za ventilaciju.
Ja mislim da UHD treba testirati sa slabijim podesavanjima jer ako se odvrnu detalji ni jedna ni druga karta ne mogu da zadovolje ugodno igranje.
NA UHD manja je razlika izmedju karti dok na 1080p 1200p 1440p 1600p krece se od 7-8% u korist GTX780ti.
Treba AMD-u jedan FUll hawajac da bi parirali GTX780 ti na rezolucijama 1080-1600p.
Za UHD svakako ni jedna karta nije sposobna da tjera sve na max.
Dovoljno je i da se pojave nereferentni modeli R9 290/290X i parirace sasvim lepo.
pariace, ali kad se pojave Nonreferentne GTX780ti opet ce razlika ostati ista, mozda cak i veca jer djeluje da GTX780ti ima veci OC potencijal.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari