Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Nista ne fali Vaporu. Osecam da ce se klati sa Asus-om.

znam razmisljao sam i o vaporu ali ni njega vise nema :(
inace bi ga vec narucio, ako neko zna gde ga ima neka posalje pm :D

Dal je moguce da su tako brzo nestale karte.... ?

0Im7YLK.png

Eh.... jos kada bi mi ovako nesto palo u krilo...

koje karte? bila po jedna,kamo srece da su uvezli po vise komada xD

Dal je moguce da su tako brzo nestale karte.... ?

Ma nisu ni dolazile bre, ja sam proveravao svaki dan, uvek isti odgovor-nemamo u ponudi, pokusajte sledece nedelje, price za malu decu.

Ajd nek se javi taj koji je pazario te njihove "na stanju" karte. :wc:

Možda neki rođaci prodavaca ;)

Poslao sam mail jednoj prodavnici , pitao kad stizu nove AMD karte. Kazu trebalo bi ''valjda'' sledece nedelje :D

steta sto je ova toxic 270x preskupa :(

re

Ja cekam da uzmem asusa r9 280x ako ga nebude onda cu ici na nekog gtx 770 samo ako im spadne cena.
Ovako onda amd sa sto duzom garancijom i dobrim hlađenjem.

Ja cekam da uzmem asusa r9 280x ako ga nebude onda cu ici na nekog gtx 770 samo ako im spadne cena.

Po ovim reviewima ispade da je Asus sa ovom novom revizijom kulera malo bucniji nego pre. Nista mi nije jasno. Evo http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_280X_Direct_Cu_II_TOP/25.html buka maltene kao da je referentni kuler. Evo npr poredjenje sa Asus GTX 670 koja je besumna skroz http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_670_Direct_Cu_II/27.html. 10Dba vise?

Lepo izgleda karta ali je triple slot... Asus R9 280X MATRIX Platinum - Cena 396 chf ili ~ 36k dinara
Izvor: https://www.digitec.ch/

285950.jpg

Technische Daten
Produkte-Nr: MATRIX-R9280X-P-3GD5
Bustyp: PCI-E 3.0 x16 (Abwärtskompatibel)
Chipsatz: Tahiti (HD 7970 Chip mit neuer Firmware)
Chiptakt: 1100 MHz
Speicher: 3 GB GDDR5
Speicherbandbreite: 384 bit
Speichertakt: 6.4 GHz (1.6 GHz GDDR5)
Shaders: 2048 Stream Processors, 128 MTUs, 32 ROPs
Technologien: Direct X 11.2, OpenGL 4.2, AMD GCN 1.0, AMD Mantle, AMD Eyefinity 2.0, CrossFireX Support, AMD HD3D Eyefinity, VCE, UVD3, ZeroCore Power
Kühlung: 3 Slot Dual Fan MATRIX Kühler aktiv
Besonderes: Dual-Link Support, HDCP, unterstützt HDMI 1.4a High Bitrate Audio, 28nm Processor Technology
Grafik-Anschlüsse: 2 x DVI (Dual-Link, max 2560 x 1600), 4 x DisplayPort (DP 1.2)
Strom-Anschluss: 2 x 8-Pin-PCI-E
Physische Länge: ca. 29cm, (Achtung überbreit)

Poslednja izmena:
hmmm... juce u toku dana gledam po sajtovima i nigde nema 270x... kasno sinoc pogledam i vidim da se na jednom pojavila vapor x, a na drugom dual x, s tim sto je cena one vapor x skocila za 400 kinti... gledam sada i situacija sa sajtom gde je bila dual x je ostala nepromenjena, a na ovom gde je bila vapor x, sad ima samo dual x sa istom cenom kao ranije... ocigledno ce morati da prodje jos neko vreme dok se malo ne stalozi situacija...

.. fon ekrem jevric :d..

Asus će biti preskup, bolje uzeti za te pare jeftinu 760 Tbh

Ala ovde vlada interesovanje za karte,kazu polse kriza;)..evo mozemo da se dogovorimo skupite se 20+ koji hoce da kupe,nadjite na kom sajtu zelite da kupite (u sustini imate oko 3-4 koji su jeftiniji i imaju sve) od cene po karti (fabrickoj sa sajta) dace te mi od 10 do 20e i finito imate prvu klasu iz Nemacke.Teram neku tehniku skoro pa moze i to usput:D

Eto ljudi, poslusajte coveka i mozete pazariti karte koje nikada necete videti kod nas. ;)

Primer
http://geizhals.de/asus-rog-matrix-hd7970-3gd5-90yv02p1-m0na00-a837283.html

Ubacite bios od R9 280X platinum i imate kartu koja kida i GTX770. :p

Ljudi, otvorite temu za R9 280X, R7 270X.. pa tamo raspravljajte o njima. Karte su izasle (pre dve godine) nema smisla da se o tome pise u podforumu trendovi i nove tehnologije.

Tema se zove AMD Radeon R9 and R7 serija, ali se slazem da treba otvoriti zasebne teme u tamo dole podforumu.

AMD informed us that they will have systems running both the AMD Radeon R9 290X and the NVIDIA Geforce GTX 780, so you can do some comparisons when you are there.

Što nisu TITAN-a ubacili u poređenje?
Nisu imali para da kupe jedan? :D

Vrh Dno