Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Nema sanse da je 290x toliko jaca od 780. I framrate je u nekim igrama prenizak, sem ako je 2500x1600+

Ovo su ultra rezolucije na nizim rezolucijama 1600p, 1440p i nizim mozda nece ovakva razlika biti (bice jos veca :p)..
Vidicemo ako su uspjeli da naprave brzu kartu od R9 280X onda ce skinuti bar GTX780 i na nizim rezolucijama mala je razlika malo im fali da sustignu GTX780 a samim time i titana..

Prilozi

• perfrel_2560.gif
    perfrel_2560.gif
    65.9 KB · Pregleda: 133
Prema ovom videocardz testu ispada razlika od 11%-33% u korist 290x. Tu sigurno pomaze 512 na ovim ultra visokim rezolucijama tako da ne verujme da ce na nizim rezolucijama biti ekstremno visa razlika; 15-40% mozda. To ga doduse dovodi do Titan performansi. Kljucno u svemu ovome je cena. Ako bude skuplja od 780GTX 15-40% onda se ne isplati (jer je 780 precenjena i ovako). U suprotnom, ako bude u cenovnom rangu sa 780 a vise performanse pada odmah kupovina.

Mislim da je AMD svestan da nVidia drzi jaku cenu 780 i Titan modela bas zato sto su jaci od najjace single kartice koju ima AMD, te ce ih u startu agresivno pozicionirati jer ce nV skresati cene. Izgleda da sam pogodio cenu za 290x, najavljena cena 600USD za referentne modele.

Wood inside :d

Mozda misli na zakljucanu (visoku) voltazu i visok klok GPU-a koji ce da prave problem na nekim karticama, u smislu da nece raditi na stock-u kako treba. Valjda :d

Da na to sam mislio.:p

@ Goldi video si moj post za MSI R9 280X evo ga nastavak, znaci ovako, nisam hteo mnogo da se zadrzavam sa igricama jer ako lako kopa tako ce i da se igra . Medjutim cim sam je bacio na kopanje poletela je na 85 i gasila sistem. Prvo sto sam posumnjao to je pasta i stvarno, to je neki shit samo tako, neverovatno sta stede zamenio sam je i temp je 58-9 venta na 60% 1044/1500 1.118. E sad ostalo mi je da se igram da izvucem bar 750 kHs jer na ovom kloku baca samo 660, jos nesto ASIC joj je 70%
@ Bojsa daj kazi im dal su toliki sirotani da ne mogu da stave ljudski pastu kad je vec zovu OC

@ Goldi video si moj post za MSI R9 280X evo ga nastavak, znaci ovako, nisam hteo mnogo da se zadrzavam sa igricama jer ako lako kopa tako ce i da se igra . Medjutim cim sam je bacio na kopanje poletela je na 85 i gasila sistem. Prvo sto sam posumnjao to je pasta i stvarno, to je neki shit samo tako, neverovatno sta stede zamenio sam je i temp je 58-9 venta na 60% 1044/1500 1.118. E sad ostalo mi je da se igram da izvucem bar 750 kHs jer na ovom kloku baca samo 660, jos nesto ASIC joj je 70%
@ Bojsa daj kazi im dal su toliki sirotani da ne mogu da stave ljudski pastu kad je vec zovu OC

Nisam vidio tvoj post zatrpaju temu nekim nvidia glupostima niko od moderatora da rascisti...
Koji ti je bios ako ti nije mrsko uslikaj Gpu-z ima neki sa oznakom M77 na kraju i on ne valja a drugi nosi X77 oznaku kazu da je sa njim sve ok...
Kopanje je sasvim druga stvar od Gaminga temperature su znatno vise, sad ako si dobio sa promjenom paste toliko, onda stvarno nez sta da misli covjek o Msi, ima li karta senzor za Vrm ne bi se trebala gasiti ni na 85C za gpu vjeorvatno je vrma odletio preko 120 i gasenje?

e gledao sam nesto i za asd nema bundle uz r9, sta mislite kad ce izaci taj bundle ? :D

Engine programer pCARS igre je malo frustriran jer AMD/DICE nece sada da pricaju o Mantle-u [pogotovo ceni implementacije], ali je itekako svestan koliko DX obara preformanse PC gaminga:

Kod:
However, there isn't any doubt in my mind that Mantle will solve the poor implementation of multi-threaded rendering in the PC space,
more so for AMD since they don't even support Driver Command Lists in DirectX! That alone will get them to 70-80% of next-gen console
performance in terms of submitting draw calls to the hardware. When DICE reveal their Mantle version in mid November, you'll see scalability
that's unheard of in the PC space e.g. some 6 or 8 core demo with submission performance many times that of DX, with lots of pretty charts.

Poslednja izmena:
Engine programer pCARS igre je malo frustriran jer AMD/DICE nece sada da pricaju o Mantle-u [pogotovo ceni implementacije], ali je itekako svestan koliko DX obara preformanse PC gaminga:

Kod:
However, there isn't any doubt in my mind that Mantle will solve the poor implementation of multi-threaded rendering in the PC space,
more so for AMD since they don't even support Driver Command Lists in DirectX! That alone will get them to 70-80% of next-gen console
performance in terms of submitting draw calls to the hardware. When DICE reveal their Mantle version in mid November, you'll see scalability
that's unheard of in the PC space e.g. some 6 or 8 core demo with submission performance many times that of DX, with lots of pretty charts.

Nešto tu gadno smrdi jer po nekoj logici AMD bi trebao da trči okolo i svima nudi svoj novi API na korišćenje.
Može li link odakle je ovo kopirano?

Nešto tu gadno smrdi jer po nekoj logici AMD bi trebao da trči okolo i svima nudi svoj novi API na korišćenje.

AMD ce i trcati da ponudi svoj API svima, al mozda bi bilo pametnije da ga prvo predstave javno sa vise detalja. ;)

Dzaba ti link, ako nisi backer Project CARS-a nemas access tom forumu.

Kome svima? Već je dogovor sa DICE-om za FB3, a vrlo vjerovatno da će i CE3 ući u priču i pored njih još koji i eto.

Misliš li da nemaju gotove specifikacije pa se to čeka?

Kopiraj onda sve što vredi na temu u spiler tag.

Edit: Kako kome svima? Kome god da razvija bilo kakvu igru eto kome.

Poslednja izmena:
Evo prvim google-anjem:

Romanian online resource Lab501.ro published intervyus one of the managers of AMD Devon Nekechukom. During the interview, Devon Nekechuk said that about the second half of November, will announce several game engines that will support the new interface Mantle. These engines must demonstrate an unsurpassed level of performance of a new family of graphics cards AMD, with the support of API Mantle.

Zašto se ne otvori matična tema za R9 270, i da li iko uopšte zna kad stižu nazad u naše radnje - hteo sam sledeće nedelje da uzmem jednu, ali nema ih više?

Misliš li da nemaju gotove specifikacije pa se to čeka?

Edit: Kako kome svima? Kome god da razvija bilo kakvu igru eto kome.

Sta si zapeo. :) Niko osim AMD i DICE-a nema specifikacije, a i oni jos uvek nisu zavrsili rad na prvoj verziji API-a i implementaciji u FB3 engine.

Ceka se sredina novembra za vise informacija i decembar kada ce izaci prva verzija Mantle API-a (nece to biti fixni API, razvijace se od strane mnogih developera).

Evo prvim google-anjem:

Fina vest, znaci bice najava vise od jednog podrzanog engine-a.

Poslednja izmena:
Hm ... Eyfinity, TrueAudio, Mantle, program bundlovanja raznih igara s kartama ... pravi li to AMD konzolu od PC-a ?

CF skaliranje je fantastično, bez CF mostića i PLX-a bridge čipa !!!

Poslednja izmena:
Za FB3 kažu 15+ igara, ne znam kako stoji CE i da li će se pridružiti al trebao bi. Problem je UE kojeg nekako ne vidim u priči ali nadam se da grešim.

@DH
Zapeo sam jer mi je dosadno :)
Nisam ljubitelj najava jer kad mi nešto privuče pažnju onda treba čekati i čekati i to me smara.

Vrh Dno