Slazem se da bi cena trebala da bude priblizno ista. Ali kao primer naveo si Sapphire koji je uvek jeftiniji od MSI-a cak i kad je ista karta u pitanju. Videcemo kad se kod nas pojavi MSI R9 280X garant ce biti blizu 300e.
MSI 290X 600e a PowerColor 700 ? .. Koja logika? Dobro tek je pocetak ali..
Po cemu si definisao realne cene, a ne znas skoro nista o kartama, niti su predstavljene jos? :d
I sta podrazumevas pod "realnim" cenama?![]()
Po meni realne cene:
290 - 350e
290x- 450e
ima msi 280xJos se precizno ne znaju performanse, pa ne mozemo znati ni realne cenekad se ocekuju ostale R9 na nasem trzistu sem Safira?
MSI 290X 600e a PowerColor 700 ? .. Koja logika? Dobro tek je pocetak ali..
Izmedju 7970 i R9 280X uopste nema dileme sta kupovati! Naravno R9 280X. Djelimicno ista ako ne i malo brza (jer sporija nije sigurno), ventilatori bi trebali biti bolje odradjeni s tim i samo hladjenje kao novije i naprednije rjesenje. E sad sve ovo je receno za one koji NE POSJEDUJU 7970 jer prelaziti sa 7970 na R9 280X je suvise glupavo...
Sto se tice R9 290X cijena bi joj i trebala biti kao GTX Titan ili koji evro niza (ako pricamo o Titan "killeru" i odnosu performanse/$$$) dok ta R9 290 stvarno ne znam sta bi trebala predstavljati i u koji cjenovni rang bih je stavio(mozda u rangu GTX 780?), to kao i sve ostalo cemo tek vidjeti (valjda na srecu po nas krajnje kupce).
Neka hijerarhija bi trebala biti :
1.GTX Titan
2.R9 290X
3.GTX 780
4.R9 290
5.R9 280X
Tarot Milan mode : ON :d
-Dobra ti je ova Hijerarhija ali gde ti je 7990 ovde:d
Evo pojavila se MSI R9 280X Gaming za 280€ mada se nije pokazala po testovima.
Aha sada sam video. TechPowerUp je stvarno najobjektivniji sajt za review. Niko osim njih ne pominje fail sa hladjenjem MSI R9 Gaming. Na Guru3d svaka karta im je 65c u full loadu, svaka je tiha i svaka se klokuje kao da je prava. Toms Hardware i TechPowerUp to je jedino sto priznajem, ostalo ili je obojeno zeleno ili crveno ili je kao GUru 3d povrsno.
Nije samo TP ima i drugi testova gdje svi kazu da je karta toplija od drugi R9 280X, a kao razlog se navodi nizak broj obrtaja ventilatora, i pored cinjenice da temp idu preko 80c ventilatori se vrte na malom broju obrtaja logicno da je karta tiha, ali bolje bi bilo da su podesili fan profil malo agresivnije i onda ne bi bilo problema sa temp.Aha sada sam video. TechPowerUp je stvarno najobjektivniji sajt za review. Niko osim njih ne pominje fail sa hladjenjem MSI R9 Gaming. Na Guru3d svaka karta im je 65c u full loadu, svaka je tiha i svaka se klokuje kao da je prava. Toms Hardware i TechPowerUp to je jedino sto priznajem, ostalo ili je obojeno zeleno ili crveno ili je kao GUru 3d povrsno.
Evo par informacija i od mene. MSI mi je poslao karte jos pocetkom prosle nedelje, ali su mi javili da ne krecem sa testiranjem, jer su prepoznali taj problem, tako da pretpostavljam da ce ga ispraviti sa novim biosom. Verovatno ce prepraviti automatski rezim kontrole i povecati broj obrtaja ventilatora. S obzirom na to da su u pitanju 100mm fenovi, to bi trebalo da utice na temperaturu GPU-a, ali i memorijskih cipova/naponske jedinice
Tako da karte su tu, samo cekam novi bios![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari