Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Jedino je R9 290 nesto "novo" , ostalo je sve rebrend po drugi put ?

http://videocardz.com/45877/amd-radeon-r9-280x-rebranded-hd-7970-ghz-edition

R9 280 ( 7970 Ghz ) treba da bude odgovor na GTX 770 sto vec sad moze da nagovesti kakve su performanse
R9 290 . Nema nista od Titan killera :D , fali im samo cirka 50 % minimum ;)

"The site is also claiming that R9 290X is faster than GTX 780, while not as fast as TITAN, but that may depend on the settings you choose with the BIOS switch, which is a new standard for reference flagship models from AMD."

Nazalost, sve je ovo manje ili vise ocekivano...

Pa ja i ne ocekujem spektakularne rezultate, to je to, nece se verovatno ponoviti nikad G80 tj 8800GTX i takav skok u performansama, a i ostali su na 28nm, da je 20 nm bio spreman sad bi verovatno bio ozbiljan korak napred. Sad najvise i zavisi koliko ce traziti za tu kartu, ako isto ili malo manje od 780gtx-a onda je meh :), mada ce najverovatnije tako i biti.

Jedino je R9 290 nesto "novo" , ostalo je sve rebrend po drugi put ?

http://videocardz.com/45877/amd-radeon-r9-280x-rebranded-hd-7970-ghz-edition

R9 280 ( 7970 Ghz ) treba da bude odgovor na GTX 770 sto vec sad moze da nagovesti kakve su performanse
R9 290 . Nema nista od Titan killera :D , fali im samo cirka 50 % minimum ;)

Како ребрендирано други пут, када ХД77хх+ има другачију архитектуру од ХД6ххх?!!

Ocekuje se :D
T2rQ2bx.gif
ODlicno ako spuste tahiti u nizi segment pogotovo za rudare extra chip najbolji ikad iz amd-a po pristupacnoj cjeni sta vise

Pa ja i ne ocekujem spektakularne rezultate, to je to, nece se verovatno ponoviti nikad G80 tj 8800GTX i takav skok u performansama, a i ostali su na 28nm, da je 20 nm bio spreman sad bi verovatno bio ozbiljan korak napred. Sad najvise i zavisi koliko ce traziti za tu kartu, ako isto ili malo manje od 780gtx-a onda je meh :), mada ce najverovatnije tako i biti.

Kako mislis nece se ponoviti ? U jednoj seriji ? To se slazem ali sto se tice napretka i Fermi i Kepler vec odavno
postavljaju standarde kao arhitekture u samom skoku kad je rec o performansama + sto full GK110 tek treba da se pojavi.

http://tpucdn.com/reviews/MSI/GTX_660_Gaming/images/perfrel_2560.gif

Mislio sam prvenstveno u istom proizvodnom procesu, ne drzim sad sve u glavi ali verovatno nije bilo ogromnih ubrzanja u istom proizvodnom procesu.
Eno pocinje za 10 min event, ima praznih stolova jos. Jel tamo bojsa jel ga neko vidi :)?

Puce strim i pre nego sto je krenuo. :p

na facebooku pise da ce biti uskoro anzad i da jos nije pocelo, da ne brinemo...

YouTube je prekinuo livestream zbog muzike. :D Livestream feed ce biti aktiviran kada krene event za par min.

Ovde ce biti samo slajdovi a nece biti poredjenje sa Gk110 tako da se bez nekog zvanicnog testa nista nece znati, bice specifikacije i na osnovu njih moce se nesto vise znati, ali pravi testovi ko zna kad ce se pojaviti.
Jedno je sigurno imaju novi high end chip, a Tahiti spustaju u nizi segment, samo da ga ne zacjene puno.

Ocekuje se :D
Pogledajte prilog 124061
ODlicno ako spuste tahiti u nizi segment pogotovo za rudare extra chip najbolji ikad iz amd-a po pristupacnoj cjeni sta vise

E jesi lud Goldi, osvezi mi dan :D

Ma bitno je prestici GTX780, ako ga imaju sa performansama, onda je i Titan tu, pa sve ozbiljnije nereferentne GTX780 out of the box su ispred Titana za par procenata tako da mi uopste nije jasno cemu toliko natezanje hoce li biti kao 780 ili kao Titan kad jedno nuzno znaci drugo.

Sto se rudarenja tice-to da, refresh i tweak 79xx karti i pun pogodak. (mada rudarenje ima drugi problem, da ne nacinjemo i to)

Zar nda ne istice sutra? S tim se mozda i ocekuju zvanicni testovi.

Ala su ga ukaili, prvo pukao youtube pre pocetka a ovo na brzinu sklepali pa jos neradi a chet ce srusiti sve :)

Ma na chetu ima vise Nvidijasa eno spamuju do besvesti ubise sve

E jesi lud Goldi, osvezi mi dan :D

Ma bitno je prestici GTX780, ako ga imaju sa performansama, onda je i Titan tu, pa sve ozbiljnije nereferentne GTX780 out of the box su ispred Titana za par procenata tako da mi uopste nije jasno cemu toliko natezanje hoce li biti kao 780 ili kao Titan kad jedno nuzno znaci drugo.

Sto se rudarenja tice-to da, refresh i tweak 79xx karti i pun pogodak. (mada rudarenje ima drugi problem, da ne nacinjemo i to)
Potpuno se slazem ako su stigli GTX780 stigli su i titana, izgleda da imaju 2 biosa isto kao kod HD7970 izbacili bios i prestigli GTX680 ;)
Za rudarenje je istina nazalost ne moze amd- napraviti kartu koja daje 2000khs a sve ispod po cjeni od 650$ nije isplativo.

Kada je onaj za RedBull skakao iz svemira funkcionisalo je, sad ovo ne radi, smesno...

Chat je najjaci!!! :) :zgran: :)

lol, evo i zvuka.

Sad cu malo i ja da trujem chat... :D

e dugo je trajalo.... :D

Poslednja izmena od urednika:
sramota, kasne kao srpska zeleznica i jos im ni ne radi strim :D

Ovo vise lici na smehostream, organizacija 0.

Nazad
Vrh Dno