Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Pazi... ja i dalje nemam zakucanih 60 FPS-a u WoT-u, tako da moji Ivy Bridge i5 @ 4,2 GHz i 7970 očigledno nisu još uvek dovoljno jaki :p

Samo da budu redovne plate i da ne bude poskupljenja ove zime, svi gejmeri ce pronaci nesto za sebe i svoju masinu. Cene su za svaciji dzep, od najjeftinijeg segmenta preko high end-a, shodno snazi koja se nudi. Uglavnom, verujem da ce ovo biti veci skok napred kad je rec o perfomansama.

Naravno mi takve cene nikad nećemo videti. Ali neko može da ugrabi koju napolju pa donese. (čak i ta Malta je ok po toj ceni, a tek 7950 za 200€)

Bice razvaljivanje, jedino ce kod nas ostati dranje, za desetak dana bice karti u Segedinu i ispod 200 tako da nam valja putovati malo u sverc turizam :)

Ma ce procuri ;)

AMD bi trebao da se pozabavi SteamOS (Linux) drajverima inače uskoro neće biti gejmera koji će hteti da kupe njihove karte, ma koliko bile brze na Windowsu. Ja znam da neću ni sad ako drajveri za Linux ne budu na nivou nVidijinih. Što je šteta jer gotivim ATI više od nV, ali realnost je takva da ATI kartica ne može da zadovolji moje potrebe.

AMD bi trebao da se pozabavi SteamOS (Linux) drajverima inače uskoro neće biti gejmera koji će hteti da kupe njihove karte, ma koliko bile brze na Windowsu. Ja znam da neću ni sad ako drajveri za Linux ne budu na nivou nVidijinih. Što je šteta jer gotivim ATI više od nV, ali realnost je takva da ATI kartica ne može da zadovolji moje potrebe.

Bas su najavili da ce i o tome biti govora danas:
http://hothardware.com/News/AMD-Hin...evelopment-Tools-and-Linux-Support-In-Hawaii/

Koliko sam shavtio SteamBox ne postoji ;). Odnosno, to je svaka platforma na koju se instalira SteamOS (koji je u biti Valve/Steam Linux distro).

Ako mogu pogađati, rekao bih debugger koji je Valve najavljivao.

Poslednja izmena:
Koliko sam shavtio SteamBox ne postoji ;). Odnosno, to je svaka platforma na koju se instalira SteamOS (koji je u biti Valve/Steam Linux distro).

Trenutno ne postoji i neće biti striktno definisan ali od ranije postoje priče o tri klase po performansama, good/better/best.
AMD APU je idealno rešenje za GOOD nivo i stvarno šteta što nikako da srede taj svoj driver za linux jer propuštaju priliku da prodaju više.

agjerf.png

Mozda ce AMD biti kljucni partner Valve-a za Steambox.

SteamBox = Box + SteamOS (= Linux)
Box tu može biti bilo šta.

Chris Roberts samo još iz paštete da izlazi :), večeras je i on na prezentaciji.

Znaci 2 biosa sa jednim brza od GTX780 sa drugim od TITANA :D
AMD i njihovi biosi... oko 10h po nasem vremenu govorice se o Hawaiima.

U 9h...

Nazad
Vrh Dno