Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Pa shaders quality je na 4k optimized. To nikako nije low settings

Nije poenta da li su Low, poenta je da su mnogo niza od Extreme koja su podesena na 1080p Extreme

Aman, dosta vise o podesavanjima.

Nije poenta da li su Low, poenta je da su mnogo niza od Extreme koja su podesena na 1080p Extreme

Aman, dosta vise o podesavanjima.
Ne vidim što bi bio problem što diskutujemo o podešavanjima po kojim testiramo svoje kartice? Naravno da je logično da kad poredimo performanse, poredimo na istim podešavanjima ali ne vidim ništa loše (čak naprotiv) da naučimo šta zapravo kojim podešavanjem testiramo. Meni lično je ovo poprilično klizav teren i voleo bih da naučim više.

A ovo što tvrdiš da je 4K optimized shaders quality podešavanje mnogo niže od extreme, na osnovu čega to tvrdiš?
Da se razumemo, uopšte se ne mačujem sa tobom nego stvarno ne vidim. Jedino što se menja pri promeni shaders qty je vram koji uopšte ne mora da bude proporcionalan. A i ako je to slučaj, na 4K rezoluciji kod mene extreme ima zauzeće vram nepunih 11% više u odnosu na 4K optimized što nije bog zna šta.

Stvarno ne vidim odakle info da je 1080p mnogo veći settings od 4k optimized...

EDIT: Izvinjavam se, texture quality mi je stajao na medium. Kada stavim na high, razlika između 4K optimized i extreme je čak i ispod 6%... (4193/4442)

A ovo što tvrdiš da je 4K optimized shaders quality podešavanje mnogo niže od extreme, na osnovu čega to tvrdiš?
Jer se vidi po kvalitetu senki, volumetric lighting, ambient occlusion itd

Aaaaaa ***... To je u oku posmatrača.

Da li je potrebna neka podrska za ovu graficku da spreci ono deformisanje zbog tezine i kratkog PCIe slota?
MSI verzija, 920 grama, 24.7cm duzina.

Po meni ne treba.

Da ne pravim novu temu. Kada sam testirao novu grafičku u igrama primetio sam da se FPS merenje be slaže sa činjeničkim stanjem od pre i sada.
Pokrenuo Fraps gledao i u Adrenalin-u. U nekim baš startim Moha i CoD igrama stoji zakucano na 41Fps a nekim 91Fps mada je očigledno da ide 100, 200 pa i više FPS, samo u par igara pokazuje razumne Fps koji se menjaju tokom igramja kao što i treba. Ima li neki pouzdan "merač" ?

Afterburner je dobar, ali neke igre blokiraju njegov overlay, u tom slučaju Steam ima FPS counter ili taj iz AMD drajvera.

20230509_201633.jpg20230509_203523.jpg

Obrisao drajvere sa DDU,ugasio komp,izvadio 1080TI i sad sledi vadjenje starog napajanja,ubacivanje novog i montiranje ovog "čudovišta" od grafičke.....😫

Ne zaboravi da se pomolis pred ikonom Lise Ann Su kad instaliras drajvere

@Ulrich neka te lepo služi a uz sastavljanje moraš zaliti sa 🍺

Kakva robija da izvadim staro (nemodularno) napajanje,sve otkačim,razvežem i ubacim novo (full modularno) i sve povežem...😫

Mada,koja je zapravo svrha tog full modularnog napajanja kad meni skoro svi kablovi trebaju kao i kod onog nemodularnog...možda jedan ili dva kabla manje

20230510_144450.jpg

Možda čišćenje napajanja...
To neki goli ramovi koliko vidim,pitam zbog brzine istih?

Mozda gresim ali cini mi se da ti kartica malo nakrivljena, uzmi pa je necim malo izdigni sa zadnje strane.

Mozda gresim ali cini mi se da ti kartica malo nakrivljena, uzmi pa je necim malo izdigni sa zadnje strane.
Grafa je toliko velika i teška da je čudo što i ovako stoji....razmišljao sam i ja o nekom držaču...

Sreća što je veliko kućište pa je stala bez problema,ali sam morao da nekako iskrivim i "nabudžim" samsung SSD,tj kućište u kome stoji jer grafa prekriva mesto gde je to inače stajalo
Možda čišćenje napajanja...
To neki goli ramovi koliko vidim,pitam zbog brzine istih?
Ram je Gskill Aegis 2x8 gb 3200....rade bez problema sa ovom B450 Tomahawk MAX pločom već skoro 4 godine,od kada imam ovu konfu

920g smesno... zalman je pre imao teze kulere za cpu :)

4090 su preko 2kg :D
ovo je tezina za devojcice :)

salim se :)
ako si sve dobro zasrafio, probaj da ubacis vezicu pozadi gde prolaze slot covers na stranici kucista gde je ploca, mozda ima malo lufta pa zato vuce ovaj kontra cosak graficke

Instalirao najnovije adrenalin drajvere i deluje da sve šljaka OK....tj normalno radi komp....

Ali sad ću da ga malo opteretim nekom igrom,pa videću kakva je situacija...

20230510_190503.jpg
20230510_190447-jpg.388848
20230510_190219.jpg

Prilozi

• 20230510_190447.jpg
    20230510_190447.jpg
    189.1 KB · Pregleda: 296
^ tebi treba nešto ovako da bude sto bi zidari rekli pod vaser vagu

Prilozi

• IMG_0012.jpeg
    IMG_0012.jpeg
    155 KB · Pregleda: 78
Izgleda da sve radi OK,sto se tice graficke i drajvera....nisam primetio nesto neobicno,osim sto mi se NFS The Heat resetovala par puta....(mislim da ranije sa 1080ti to nikada nisam video)....osim toga sve druge igre koje sam probao rade normalno..........medjutim,primetio sam nesto sto bih rekao da ima veze sa procesorom,tj neki bottleneck od strane ryzen 3600 procesora,ali testiracu jos sto sta pa cu videti........mislio sam da u 2160p procesor nema toliku ulogu...

Btw,da li ovaj rezultat deluje OK?

Superposition_Benchmark_v1.1_15917_1683777544.png

Deluje ok.

Inače, vidi na Aliexpress-u za neki bracket support. Imaš svakakvih rešenja za ~10 evra.

Poslednja izmena:
Ma evo ovo na KP crno ne bi se skoro ni primetilo u crnom kućištu

Nije loše ono iz Kine,ali imam neku averziju prema kupovinu bilo čega iz kine od kad se ono čekalo da stvari stignu po 2-3 meseca......pogledaću na ebay sta ima po evropi ili iz USA,to stize za nedelju dana max :)

Nazad
Vrh Dno