Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Pa da... Ako te ne zeza AMD driver, tu je Windows da popravi stvar :D

Iz nekog razloga mi posle gasenja ili posle restarta izbacuje poruku default wattman settings has been restored. Uopste nece da mi pamti podesavanja. OC radjen po njima kako su oni odredili, ventilatore sam namestio tako u normali, samo da iskljucim onaj zero RPM i digao sam snagu za 20W. Napon default. Ceo dan upaljen komp tako gaming ili surfovanje i ne bude nista, ne puca, ali pri restartu ili gasenju se vraca na default. Taj bag se vuce kod mene vec nekih 5-6 verzija sigurno. Zanimljivo na W10 nisam imao taj problem. Kod W11 stalno.
A sto koristis raspali wattman? Sto ne koristis ko svi msi afterburner, sve sto mozes u wattman to isto i vise mozes u msi afterburner.

Pa da... Ako te ne zeza AMD driver, tu je Windows da popravi stvar :D
nazalost, AMD pise svoj driver za windows :) nema tu sta da se pita MS, mislim ako Nvidia moze da napise driver koji radi i u windows 10 i u windows 11 valjda moze i AMD

sta onda da ocekuju linux useri :)

nazalost, AMD pise svoj driver za windows :) nema tu sta da se pita MS, mislim ako Nvidia moze da napise driver koji radi i u windows 10 i u windows 11 valjda moze i AMD

sta onda da ocekuju linux useri :)
Nema veze AMD drajver sa ovim problemom, ne krešuje drajver nego Windows evidentira da se nije ugasio kako treba pa AMD resetuje podešavanja za svaki slučaj ako je bilo do OC podešavanja, a nije.

ko se nije ugasio kako treba? windows? zbog cega se nije ugasio kako treba?

ko se nije ugasio kako treba? windows? zbog cega se nije ugasio kako treba?
Ma da... A ja sam sve vreme mislio da je do GPU i drivera, jer je stalno resetovao podesavanja.

Kod:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

On Fri 31.3.2023. 09:14:21 your computer crashed or a problem was reported

Crash dump file: C:\Windows\Minidump\033123-10343-01.dmp (Minidump)
Bugcheck code: 0x1000007E(0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF807642C3EBB, 0xFFFFB604AE677368, 0xFFFFB604AE676B80)
Bugcheck name:SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
Bug check description:This indicates that a system thread generated an exception which the error handler did not catch.
Analysis:This is likely a software problem which means that it was probably caused by a bug in a driver.
There is a possibility that this is caused by memory corruption.

Prilozi

• Screenshot 2023-04-02 232144.png
    Screenshot 2023-04-02 232144.png
    11.9 KB · Pregleda: 27
Jesi nakon upgrade reinstalirao drajvere za chipset? Probaj i sa DDU da ocisti repove pa onda clean install za graficku.

Da okacim moj rez iz Port Royal. Doduse, ~5450 poJena sa 24/7 OC podesavanjima.
Screenshot_2023-03-25_202851.png

Iz nekog razloga mi posle gasenja ili posle restarta izbacuje poruku default wattman settings has been restored. Uopste nece da mi pamti podesavanja. OC radjen po njima kako su oni odredili, ventilatore sam namestio tako u normali, samo da iskljucim onaj zero RPM i digao sam snagu za 20W. Napon default. Ceo dan upaljen komp tako gaming ili surfovanje i ne bude nista, ne puca, ali pri restartu ili gasenju se vraca na default. Taj bag se vuce kod mene vec nekih 5-6 verzija sigurno. Zanimljivo na W10 nisam imao taj problem. Kod W11 stalno.
Ugasi windows fast startup i to je to.
zasto? AMD je to :)
Nije AMD nego Windows 🫠

Vidim ja da cu na 10ku da se vratim, jer ovi posle 2 godine ne mogu da isprave greske. Menjao napajanje mislio da to pravi problem, na kraju eto W11.
Koliko sam skontao ti si Win 10 apgrejdovao na Win 11? Nisi radio čistu instalaciju Win 11?

Da li raditi undervolt na 6650xt? Nisam dobijao nikakve errore nego me zanima da li cu dobiti nesto time.

Ugasi windows fast startup i to je to.

Nije AMD nego Windows 🫠
Ugasen.
Koliko sam skontao ti si Win 10 apgrejdovao na Win 11? Nisi radio čistu instalaciju Win 11?
Tako je, posto imam licencu za 10, ne znam kako gleda W11 kad se ispocetka radi.
I jos da ugasi MPO, verovatno ga je windows opet ukljucio. Eventualno i da ugasi ULPS.
Nisam dirao nista, ali:

- Malo sam citao u dubinu, izgleda da ponekad pravi problem AMD-ov driver za PCI. Iz nekog neznanog razloga on ne update-uje kada se instaliraju AMD chipset drajveri

AMD PCI Express (3GIO) Filter and PCI Bus Driver requires manually updating​

kada se instalira adrenaline full package, nego mora manuelno da se update-uje

- On ga vidi po instalaciji kao pci express root complex driver, a ne kao PCI Bus kroz device manager

- Skinuo Driver Store Explorer ( https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer ) i u njemu stoji lepo da postoji najnoviji, ali kad se gleda kroz device manager tamo stoji root complex driver iz 2006-te godine

- Odradio update manuelno, on povukao najnoviji driver, sad lepo stoji PCI Bus, a ne Root Complex driver

- Podesio OC/UV restart - shutdown i ne izlazi greska za wattman

- Ujedno kada se instaliraju driveri za grafiku/chipset, treba paziti sa amdkmpf jer u DDU ima da se oznaci da se obrise, a instalacija ga ne vraca iz nekog razloga, C:\Windows\System32\AMD\amdkmpfd jednostavno ne postoji po instalaciji

- Kada se odradi update manuelno vraca se amdkmpfd u system32 gde i treba da bude

- pratim dalje sta se desava, nadam se da je reseno, ali tolika kolicina gluposti i sa jedne (win) i sa druge (amd) strane je neverovatna da moras da budes naucnik da bi instalirao obicne drajvere ili obrisao

Smor.
Mene je to isto zezalo sa 6950xt, kakav god undervolt da stavim, resetovao je.
Onda sam čitao i umesto fast startups, onemogućio fast boot u biosu, nije pomoglo.
I tek pre 3 nedelje čitam ponovo i skontam da sam trebao fast startup iz Windowsa a ne fast boot iz boosta 😁 i od tad nemam problema.
Sad mi i čudno jer sam po difoltu navikao kad uključim računar, desni klik, AMD, tuning, load profile 🤣

Stalno citam o tom MPO i ULPS, ali ja sam ili corav ili ne vidim taj flickering o kome se prica kada je HW acc ukljuceno u tipa Chrome-u. Mada vidim ovo je vise za dual monitore ko ima problem. ili gresim?

Nije AMD nego Windows 🫠
izgleda je AMD, ja nemam takvih problema, takodje mi je win 11 upgrade sa win 10, koji je bio kloniran sa starog ssd na nvme i sve radi

jedino ako ima neku modovanu verziju windowsa

Ma kakvi, ključ sa eBay-a davno kupljen, update kad je ponudio windows. Bez budzenja nekog.

izgleda je AMD, ja nemam takvih problema, takodje mi je win 11 upgrade sa win 10, koji je bio kloniran sa starog ssd na nvme i sve radi
Imao sam iste probleme dok sam bio na Win 10 i nV, a imao sam i sa Win 10 i AMD, resilo se "samo od sebe" kroz win i driver update. Doduse, nikad nije bio BSOD/dmp vec samo u reliability monitoru pisalo da se Win nije ugasio kako treba.

Neko je vec napisao da je resio probleme sa cistom instalacijom Win-a, bez upgrade. Nadam se da je resio problem to reinstalaciom PCIe drajvera, ali treba vremena da se testira.

Poslednja izmena:
Ma da, neću da se puno radujem, jer me od dvojca Win - AMD ništa ne može više iznenaditi :rolleyes:

Da li raditi undervolt na 6650xt? Nisam dobijao nikakve errore nego me zanima da li cu dobiti nesto time.
Dobices manju potrosnju, sa njom ce ici nesto nizi fan speed (tj manja buka) za iste temperature, duzi i cesci boost na maksimalan klok. Ako dobro odradis, NISTA ne gubis sem toplotne disipacije.
Ako kombinujes sa blagim underclockom mozes dobiti oko 25% Nizu potrosnju za oko 6-7% nize performanse. U sustini izbalansiras sta tebi treba...

23.4.1 drajveri su prvi koji rade katastrofalno (doduse do sad sam bio na 23.2.2). Ponekad kresuje kad izadjem iz igre i otvorim discord ili pustim neki klip u Firefox. Isto tako kresuje kad se konektujem TeamViewerom na taj komp a u pozadini ide neki 3D load. Tokom deinstalacije je permanentno ostao crn ekran, dok nisam restartovao na dugme.

Vrnuo sam se na 23.2.2

23.4.1 drajveri su prvi koji rade katastrofalno...
Meni prave jedan jedini problem koji me APSOLUTNO UŽASAVA. U RDR2 vatra nije vatra nego neki 2D zid po kojem idu šare. Vratio sam se na 22.11.2 i sada je opet sve u redu.

Rx6600 kao i svaka, odstupanja par procenata tu i tamo, ali ništa više.

Nije da će sapphire imati 50% bolje performanse.

Super, posto mi ionako treba za (vrlo) povremeno igranje, da zameni rx470

Nazad
Vrh Dno