Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Uh, sva ta crevca :sick:
Ništa strašno.
Kućište je specifično, pa ti zato deluje haotično.

Inače kartica ima leak detection sistem, koji prilično dobro radi.
Nisam obrisao gumicu na fitingu kako treba, pa je to triggerovalo leak detection.
Isključi se kartica i samo bljeska RGB crveno, konstantno.
Skinuo fiting, obrisao ga, vratio i radi.

Dodaću i ja još jednu 480-cu, da bih baš, baš bio miran.
Ako ne natrči neka polovna na oglasima, biće sada popusta pred novu godinu, pa da se dovuče od preko.

Drustvo, ovo AMD Radeon posedovanje pocinje malo da me nervira.
Sa 1080Ti mi je sve radilo super glatko u windowsu - pustim film bilo koje rezolucije, pomerim prozor, otvorim jos jedan video isti takav, 4 overlaya u nekim drugim programima - 1080ti ni da stucne. 6900xt brate ne smem nista da pipnem po desktopu , odma frejm skip, kao da sam u 1999 na cyrixu sa 166mhz!
Dal bre ovaj AMD normalan, da im flegship ovako radi?
Bukvalno sve mora da se cacka u sitna crevca i da se molis bogu da ne pukne drajver?
Gledam frekvencije , ni da mrdnu. 1080ti bi na idle ostavio 400 ili 800mhz za windows zezancije - Radeona zabole ... 150Mhz i to uglavnom ide na 75Mhz bez mogucnosti da se podesi bar.
Jel je to ono sto mogu da ocekujem od Radeona? Samo skupa igracka koja ama bas apsolutno nista vise ne zna da radi?

(Evo sad skrolujem i ovu stranicu u firefoxu i dok ide film na prozoru iza cak mi i ovo secka boze boze...)

Poslednja izmena:
Problem je do windowsa, ugasi MPO kao sto je kolega @danilo989 napisao i radice ti sve, tako je barem kod mene slucaj bio, pola godine sam bio na 22.5.1 drajverima dok nisam cuo za taj MPO, sada nema problema sa novim drajverima

Ne znam jel to workaround i za HW acceleration probleme u Chrome/FF koje su navodno popravili u drajverima ali se ljudi jos zalili uprkos tome? Nisam ispratio na casu posto su me svi ti problemi zaobisli.

tnx Danilo i ostalima , workaround je debelo popravio stvari. 🍻
I dalje ne mogu da verujem da se ovakve stvari desavaju u 2022 godini.
U stvari mogu - radim u IT sa indijcima koji rade za nase plate kao senior developeri. Njihovi jeftini i nikakvi kodovi idu kao izvrsni u MS koji krati krivine gde god stigne, samo da CEO predstavi akcionarima zeljene kvartalne izvestaje....

Svi redom pljuvali amd i nvidiu a ono u stvari microsoft kriv :D

Takodje ako koristis google chrome, mozes da probas i ovo:
  • Go to chrome://flags/
  • Find Choose ANGLE graphics backend
  • Set to D3D9 or OpenGL

ja na 6900xt imam zakaceno monitor 4k/144hz, monitor 1440p/144hz oba preko DP kabla, i preko HDMI tv 55" 4k/120Hz, setam po ekranima ko po trkackoj stazi, otvoreni mi i chrome i firefox i edge, igram strimujem - na glavnom 4k monitoru igra, na sekundarnom 1440p OBS prozor, YT u edge-u, trovo u firefoxu, sa sve videom koji ide uzivo, , tu su i discord i desktop viber i wapp, nista ne secka i ne zeza, sve ultra glatko klizi, a nista nisam podesavao posebno i tvikovao. ovo sto je Danilo gore rekao, nisam znao ni da postoji :D

1668652963483.png

Poslednja izmena:
@oogabooga steta sto nije barem TBI na pozadini. :) Lep setup!

RGB Fusion. Neka od Gigabytovih *******cija koja se skidaju uz karticu.
Staviš na inteligent efekte i dole GPU temp.
Capture.JPG

neznam hoce li mi se posvadjati taj program sa asusovim armour crate, koji vec imam za kontrolu svega ostalog povezanog na plocu?

naravno da hoce :D

Armoury Crate se posvadja sam sa sobom

Kako onda podesiti boje na karti?

^ trebalo bi fabricki da radi rainbow, a softverski se podešavanja rade po želji

Da, ali ako se svadjaju programi :D Imam Crosshair ploču i tu Giga kartu treba da ubacim.

^ čim pitaš sigurno nema na netu. Jedino da probas, nemaš puno opcija😀

Ma nisam još ni probao, ali izgleda da ću morati. Na linuxu neki openrgb radi posao, samo da mogu static boju da podesim i meni je dovoljno. Ili pak da isključim ako me smori.

^ probaj, ako imaš samo od corsair ploče softer postoji mogućnost da i on vidi grafičku. Možda ne moraš da gigabyte instaliras

OpenRGB postoji i za Windows...a postoji i SignalRGB,,,,AC i Icue i ostali su puni bagova...ali rade posao...sem kada ne rade...

Poslednja izmena:
Šta bi mogao da bude problem sa RX 6600, na par sekundi se izgubi slika, i kada se vrati delovi otvorenog prozora ostanu zacrnjeni dok ne pomerim prozor. Nakon kupovine sam dosta puštao testova i igrao igre, nije bilo problema...

sta kaze event viewer, ima li nekih errora kada se to desi?

moguce da puca driver

Napokon ubacio 6900XT. Da li je moguće da je ovaj RGB Fusion tako jadan, ne mogu da promenim boju. Šareno je po defaultu, a kada otvorim program, onda stavi da bude roze boje, Jel ste vi uspeli da promenite boju na Waterforce karti?
EDIT: Morao je reinstall programa da se uradi, sada kao radi...

Da cujem na brzinu uzeti rx 6600xt nitro+ mesto moje trenutne gtx. Cena 300 evra.

Neces pogresiti, 6600 XT Nitro+ je odlicna u svakom smislu.

Nazad
Vrh Dno