Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

[YOUTUBE]I_-PSCZPDX4[/YOUTUBE]

Cena kod nas za 5600x je bila sasvim korektna, sada je "samo" problem sto je nema... Nadam se da nece odvaliti cenu sa sledecim kontigentom...

Stabilizuje cena i stanje* pošto jedno bez drugog nemaju smisla. X je bio 320eur do 420eur, nije baš stabilno a ni korektno. :)
Ali taj kombo me najviše zanima kroz testove, verujem i dosta drugih.

Ja sam vec prelomio za 5600x, za grafiku cekam rezultate.... Sto ce cena tice, 320e sasvim korektno po mom misljenju, ovi ostali me ne interesuju previse... Uvek je bilo razlika medju prodavnicama, a ko je spreman da da 400e za doticni cpu, samo napred...

Sto se tice onog videa iznad, jel je to uopste dozvoljeno po NDA?

Najjaci komentar "sounds like an empty shelf at the computer store" [emoji1]

AMD Radeon RX 6800 launch press deck (transcript)

Meni interesantno u vezi hlađenja:

Extended vapor chamber for maximum performance

Graphite thermal interface material on GPU for high-performance and maximum relatability

Znači, ipak ima neki veliki spljošteni heatpipe između hladnjaka i PCB-a.

Ovo drugo bi značilo da ima neki grafitni pad, umesto paste, zbog dugotrajnosti.

Možda neka pasta na bazi grafita, ali neće pasta da dispira 300w+... Inače, stavih Carbonaut carbon pad na ovaj 3770s u pokušaju da ga ohladim u malom Lenovu M92p, oko +5 stepeni u odnosu na (odvratno suvi) Cooler Master MasterGel Maker sa onim jadnim coolerom u SFF mašini, ali sumnjam da je drugačije na drugim hladnjacima ili da može drastično bolje od toga. :D

Teardown reviews će da pokažu šta je...

Sent from my J9210 using Tapatalk

izasao je i kryonaut extreme, mozda on donese jos malo boljitka kad se pojavi u radnjama.
ja sam stavio kryonaut na 2080 i nema promena :)

U koliko sati danas istice NDA, 15h?

Da

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

15h po kojoj zoni? +1?

Sledi ista priča kao sa nVidia kartama.
22d152301eeb3c996c9a4c8eb4a983b8.jpg

Poslednja izmena:
Lepa vest za gamere, karta nema preteranih unapredjena u odnosu na (mali)Navi kod mininga.

Tako da neke vece pomame nece biti od strane rudara.

Kao da jos pre dva meseca, kada smo videli koliko su nategnute Ampere karte po pitanju kloka i potrosnje, nismo znali gde ce se naci Big Navi na default postavkama :D

Ako 6800 bude po tu negde blizu MSRP cene, verovatno cu se za nju odluciti, sasvim OK karta.

Sapphire 6800XT 599£.

Sad samo da stigne...

Poslednja izmena:
Trenutno gledam TPU, Tom's hardware, Guru3D, performanse u 4K u slabije od 3080 otprilike koliko je karta i jeftinija. Ali RT performanse su daleko lošije.
Ostalo, potrošnja, buka, zagrevanje, OC, sve je jako dobro.

Poslednja izmena:
Super karta , kako vidim nvidija dobija u 4k u vecini igara bez dlss , na 1440p tu je izgleda bolja amd dok za one koji hoce RT za sada je mnogo bolja nvidija jer je tu i 3070 daleko ispred 6800 xt.
Ko hoce high fps 1080p tu je bolji izbor AMD.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
RT je presudan?

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

RT je presudan?

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Nekom je RT ,nekom 1080 high fps a nekom 4k. Svako ima svoje , uvek sam amd uzimao do sada i sada sam uzeo nvidiju zbog RT tako da je meni ta opcija bila presudna ali je super da za svakog ima izbor.

Ono što mi posebno privlači pažnju da je Slowest 1% na Radeon-u mnogo bolji nego na Nvidia-i u većini naslova.
Definitivno su išli na to a budu bolji u 1440p na uštrb 4k performansi.

Poslednja izmena:
Da li se neko nadao da ce AMD ovako naglo stici nvidiju? Mislim da ce drajveri biti skockani i nece niti problema kao sa 5700 xt jer bi to bilo pogubno sada.

Sigurno je da se niko nije nadao tome [emoji1783]

Sent from my GM1900 using Tapatalk

6800xt vs. 3800 su isti u 1440p, dok u 4k vodi 3080. Karta je skuplja priblizno koliko je i brza u 4K. Na prvu loptu tezak izbor, medjutim , ako dodamo RT performanse u jednacinu i DLSS onda se stvari komplikuju i Nvidia je u prednosti. AMD koliko vidim ima jedino cistu prednost u 1080p posebno kada je uparen za Ryzen 5000 procesorima. Mislim da cak i sa svim ovim, bitku u prvom krugu odnosi onaj koji bude imao vise karata u ponudi u prodavnicama narednih par nedelja. Nama ostaje da borba vrati ove karte u realne MSRP okvire cena.

Poslednja izmena:
Ko ima prob sa engleskim.

Ako nije problem da neko napise ukratko sta je RT jer nisam bas u toku sa tim [emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nazad
Vrh Dno