Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

"Remember: make sure the store you’re planning to buy the card in, is actually participating in the promotion. Look for the promotional signs on the store’s website or contact their support before purchasing. The bundle is a digital-only promotion – you will not find the key in the card’s box, it will be delivered to you by the store itself (usually via email soon after the purchase). We won’t be able to help if you’ve bought the card in a store that is not participating in this promotion."

Kod oba moja dobavljača je akcija za sve modele RX 480 za Civ 6, dakle ne samo Sapphire. Ne zavisi od prodajnog mesta.

Prilozi

• 2016-11-22 22_15_13-Comtrade Distribution BusinessPortal.jpg
    2016-11-22 22_15_13-Comtrade Distribution BusinessPortal.jpg
    22.2 KB · Pregleda: 123
  • 2016-11-22 22_10_35-Veleprodaja racunara i komponenti.jpg
    2016-11-22 22_10_35-Veleprodaja racunara i komponenti.jpg
    18.5 KB · Pregleda: 125
Opusten sam ja totalno, da nisam isao bi mi na ignore. Inace, tema se ne odrzava u zivotu spamom, a kad tako nesto kazem, to ne znaci da mi je to posao, vec obzervacija.

Ne zvucim nikako, jer citas, a ne slusas. Mozes samo da imas impresije.
Stvaras laznu dihotomiju. To sto se sve moze izguglati ne znaci da treba spamovati temu svakom nebitnom sitnicom koja padne na pamet. Ali delujes kao neki smarac, te ides na ignore.

Poslednja izmena:
I jesam guglao pre nego sto sam pitao, ali nisam nasao, a gledao sam i danas razne shotove gpuz-a kod rx 480 i nigde nisam video da je potpisana memorija, jedino ako nije na primarnom tabu, vec neka sakrivena opcija, a to me zanima, gde se tacno to vidi.
Ne slazem se da se spamuje tema, kartica je odavno izasla, sve je vec o njoj ispricano i nema sta novo da se kaze, ja cak i odrzavam temu u zivotu sa pitanjima koja nisu offtopic i koja mozda jos nekom budu znacila, ko uskoro uzima karticu... opusti se, suvise se brines oko necega sto nije tvoj posao.

Damire pravis se previse naivan. Samo da si prelistao temu nasao bi sve sto te zanima.

20161004147556706179934.png

Evo slika koju je Goldi objavio jos pre ko zna koliko, pa eto da vidis gde se na gpu-z nalazi informacija koja je memorija upitanju na kraticama, tako da nema skrivenih opcija i primarnih tabova.

Damirbaj? Vidim ja da tu nesto ne stima...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ti znas ko je zbog cega banovan a na forumu si 15 dana.... :d

Kao prvo nemam pojma ko si, neko te je bio oslovio sa Damire i konto sam da te ta osoba poznaje cim te oslovljava sa ime. Ali ocigledno da je poruka obrisana jer je nema vise.

2iid5bb.png

Evo originalne poruke!

Poslednja izmena:
Skup veterana :d

Pitanje za vlasnike Polaris kartica, u cemu je najlakse testirati undervolt, tj koji test je najosetljiviji na ovo? Jeste da imam 470 a ne 480 ali je ova tema malo aktivnija :)

Realni rad je najmerodavniji iskreno. Kreni sa -0.1 pa vidi odatle,ako puca,dodaj 0.025,ako ne,posle nedelju dve,oduzmi isto toliko. Koju verziju karte imas?

470 Red Devil

Koji asic i voltaza? Meni je na 92% i 1.14, opusteno radi na 1v a moze i manje verovatno

Pitanje za vlasnike Polaris kartica, u cemu je najlakse testirati undervolt, tj koji test je najosetljiviji na ovo? Jeste da imam 470 a ne 480 ali je ova tema malo aktivnija :)

Па у некој новијој и захтевнијој игри најбоље, код мене оће да ради на 1,0- 1,03 а по дифолту је 1,15 .

Ljudi pitanje SAPPHIRE RX 480 NITRO+ 8GB GDDR5 (11260-07-20G) ili SAPPHIRE RX 480 NITRO+ 8GB GDDR5 (11260-01-20G) koja je razlika i koja je bolja?

Ljudi pitanje SAPPHIRE RX 480 NITRO+ 8GB GDDR5 (11260-07-20G) ili SAPPHIRE RX 480 NITRO+ 8GB GDDR5 (11260-01-20G) koja je razlika i koja je bolja?

U praksi isti shit, razlika jedino u boost clocku i to 30mhz ili ti nista.
Stim sto bih ja realno pre uzeo GTX 1060 nego 8GB model RX 480, ali dobro.

Koji asic i voltaza? Meni je na 92% i 1.14, opusteno radi na 1v a moze i manje verovatno

ASIC 70.1%, silent profil ukljucen, trenutno undervolt na 1033mV pri oc na 1250. Radjeno iz Wattman-a.
Custom speedfan fan profil, blago eksponencijalna kriva 35% 40C, 40% 50C, 50% 65C, 60% 75C, 80% 85C, 100% 90C

Jel moze neko sa 11260-07 da mi proveri koliko je core clock na silentu a koliki na default biosu. Meni na silentu drzi 1266mhz a na deafultu 1306mhz.

I takođe me nervira jer svaki put kada resetujem racunar on mi drži na 1266mhz core clock, bez obzira da li je na default biosu ili npr neki modovan silent, odem u wattman u kojem nista nije podeseno sve je na fabrickim podesavanjima znaci nista nije cackano, idem na reset u wattmanu on vrati na core clock koji je u biosu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jel neko terao kartu preko 1400mhz za core?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Da vidim da li je moguce to bez editovanja biosa :D

Puca mi u 3d marku na 1400, ostalo prolazi. Voltaza 1.25. Blizu je, verovatno 1380 je stabilno svuda. Tako da neko sa dobrim primerkom to sigurno moze

Poslednja izmena:
12.PNG

Može nešto da se mrćne, preko toga nisam uspeo da stabilno održim klok.

To variranje takta me jako nervira kod karte.

I mene je nerviralo, ali prosto tako radi nova generacija boost-a I kod NVidia-e I kod AMD-a. Kartica ima zacrtane resurse (TDP) I pokusava najbolje moguce da to iskoristi variranjem kloka u zavisnosti od opterecenja, ali tako da ne probije TDP. Zato dosta pomaze undervolt jer je potrosnja srazmerna naponu, ili dizanje power limita jer kartica ima vise mesta da se razmase...

Problem je sto povecanjem power limita nema nekog poboljsanja velikog. Mora u biosu da se poveca granica za power limit jos. Testiracu to uskoro.

Vrh Dno