Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Pustite ih neka kupuju, eno u drugoj temi kupuju se karte sa 2gb kao da smrt nije nista.

Ja uzeo u bench shopu. Asus rx 480 dual oc 4gb za 33390. Mrzelo me da cekam kod madjara.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pustite ih neka kupuju, eno u drugoj temi kupuju se karte sa 2gb kao da smrt nije nista.

Vuče pa ko ima gtx 750ti 1gb , a sada kupi recimo gtx 1050 sa 2 gb vrama , pa to je već dupli dobitak, a zamisli još uštedu kupovinom kod švercera, gde ćeš bolje.
Nemaju svi potrebu da koriste jače gejming kartice.

Bila je jedna slicna poplava kratko koriscenih R9 280X pre godinu ipo, dve, ako se dobro secam, isle su po cenama po kojima i danas idu (120-140e)

Manje od 1% prodatih amd karti idu u rudnike.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

zaboravio si da dodas "...na bogatim trzistima". Ovde je svaka druga ili treca bila iz rudnika. Bilo oglasa po KP, ljudi prodavali R9 270X I R9 280(X) I kad slikaju garanciju vidis da je kupljeno po 4-8 komada istih (I to pre par godina, ne refurbished). Mozda je igraonica, al sumnjam da toliko cesto rasprodaju igraonice.
Takodje, da bi bio kompetitivan rudar, uvek moras da ganjas novije karte (ili da krades struju), prosto se vise isplate.

Edit:
Digresija na temu bogatog trzista I prosecnog potrosaca. Recimo da prosecni Amer prima $1500 ili Nemac 1200e. I rese da se pocaste grafikom za do 10-15% jer toliko mogu da secstisnu bez problema. Pricamo o cifri od $150-200 ili 120-180e, I onda kupis najbolje za te pare. Nas prosecan sljaker ima 50-75e na raspolaganju za platu od 500e (natprosecna plata). E, a imamo nesrazmerno puno skupih GPU na oglasima. Odakle? Hoce nas covek da se pocasti, stoji, ali dosta tih skupih karti ovde su iz rudnika...

Poslednja izmena:
Delimicno tacno. A sto se amda tice i nvidije,pa vi pominaste da su u nevolji, pada prodaja,rudari ih odrzavaju...Bio sam tu i tad a i ranije (2010) sa bitkoinom. Ukupan broj karti je bio relativno mali,jedino sto je jos manji broj kupaca. Ako se dobro secam,rasprodao sam 4 280x i 7-8 kom 270-7850-7870. Ja sam izvadio sve pare jer sam malo ranije izasao od ostalih. Nisu uvek novije karte bolje

Nisu bolje kad je rebrand, ali svaka nova arhitektura je bolja od prethodne. A na konto majnovanja, znas I sam koliko je tesko naci 470 ili 480 kod svercera ako si kupac usamljene kartice tj jednog komada

Opet kazem,ne pricam o rebrandu-nisu uvek bolje novije karte. Uglavnom da,uvek ne

Da li ste pominjali otkljucavanje rx480 sa 4gb na 8gb? Naime su u pitanju isti modeli koji su u biosu zakljucani. Nisam imao vremena da listam svih 180 strana.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Samo referentne su "zakljucane". AMD-u bilo jeftinije da zakljuca nego da posebno pravi 4GB I 8GB verzije. Ako negde naletis na referentnu 480 4GB (pogledaj sliku) velika je sansa da je pretvoris u 8GB BIOS flesovanjem.

Prilozi

• AMD_Polaris_RX_480_graphics_2.jpg
    AMD_Polaris_RX_480_graphics_2.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Zar to nije bilo samo sa prvom serijom referentnih sto su ih slali recenzentima par dana pre izlaska?

Pogledaj u crimsonu koji je temp target. Meni na ovoj asus bio 65 i bas su bucni ventovi u loadu, kad stavim 75 dosta je tisa. Mada mislim da je kod sapphire 75.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zar to nije bilo samo sa prvom serijom referentnih sto su ih slali recenzentima par dana pre izlaska?

Na vise mesta potvrdjeno da su i retail verzije mogle da se flesuju na 8GB modele.
http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-rx-480-4gb-to-8gb-memory-unlock.html
http://wccftech.com/amd-rx-480-4gb-retail-cards-8gb/
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4re4hf/amd_retail_radeon_rx_480_4gb_to_8gb_memory_unlock/

Jedino sto su jako retke te referentne 4GB kartice, mislim da u Srbiji ni jedna ne postoji legalno uvezena.

Krajem nedelje mi konacno stize RX 480, 4GB, Sapphireov model.
Zanima me da napisu ljudi koji je vec imaju, sta savetuju da sve uradim sa njom odmah, da li ima potrebe da flesujem bios, da li da je undervoltujem (iako je necu koristiti za rudarenje, vec iskljucivo za igranje), koji su joj OC dometi (dajte mi vrednosti), kakav fan profil da napravim i tome slicno.
Znam da se o tome vec pricalo na proslim stranama, ali da ne trazim sad sve te informacije, ako nekog ne mrzi, nek mi da ukratko info :)
Savetujem ti da je ubodes i uzivas,bez cackanja jer nisu potrebna. Oc dometi su niski na polarisu,ne treba se tim baviti. Fan profil-samo ukoliko budes mislio da je karta topla ili bucna treba menjati,a ne unapred odredjivati dal ces ga menjati

Od cackanja jedino undervolt ako imas vremena da testiras, rezultuje manjom potrosnjom i manjim zagrevanjem, a posledicno I nesto manjom bukom...

edit:
Silikonska lutrija kaze da svako parce silikona nije isto, zato i moras sam da nadjes svoja optimalna podesavanja... CInjenica je da Nitro+ postize dobre klokove, ali i fabricki imaju malo vise napone zbog toga.

Poslednja izmena:
Na vise mesta potvrdjeno da su i retail verzije mogle da se flesuju na 8GB modele.
http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-rx-480-4gb-to-8gb-memory-unlock.html
http://wccftech.com/amd-rx-480-4gb-retail-cards-8gb/
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4re4hf/amd_retail_radeon_rx_480_4gb_to_8gb_memory_unlock/

Jedino sto su jako retke te referentne 4GB kartice, mislim da u Srbiji ni jedna ne postoji legalno uvezena.

E bas to - prve serije oko datuma izlaska. A ne sada 5 meseci kasnije.

Pa posle predstavljanja nisu referentne ni pravili vise, sve su vendorske custom kartice...

"Remember: make sure the store you’re planning to buy the card in, is actually participating in the promotion. Look for the promotional signs on the store’s website or contact their support before purchasing. The bundle is a digital-only promotion – you will not find the key in the card’s box, it will be delivered to you by the store itself (usually via email soon after the purchase). We won’t be able to help if you’ve bought the card in a store that is not participating in this promotion."

Ne, to je od primerka do primerka. Undervoltujes dokle god je stabilna kartica...

Probaj sa -40 za pocetak.

Tih bre druze,izguglaj nesto,ne mora bas svaka sitnica da zavredi pitanje na forumu,tako se spamuje tema.
Gpu-z

Nazad
Vrh Dno