Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Definitivni dokaz patke, jos cena ce im ici i preko cene gtx 1060, kakvi prodavci magle i amateri.
Nista nadam se da ce sledece nedelje stici i jeftiniji modeli gtx 1060 na kp, pa da pazarim kad se vratim iz Grcke.

Pa kupi u Solunu, taman odradis povrat PDVa

Ne mogu da se cimam sad toliko, nisam bas toliko blizu. A i ne bih uzimao bez garancije, makar on bila i preko Fante u HU.

e1c26d45fb1afefa6e45bf42c2a2e525.jpg

Iz winwina s ljubavlju, haha [emoji8] izgleda da se ipak kupuju pa cak i referentne [emoji2]

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

Jel to tvoj primerak, uzet kao kompenzacija za mesecnu nadoknadu koja kasni? :)

Haha ma jok ja ni ne radim u win winu(zaposlen sam u raiff banci), ja samo nudim finansiranje, pa ako neko hoce na rate da kupi mozemo nesto da sredimo, haha [emoji12] a grafa je za nekog kupca, ionako nema mnogo grafickih sve na kasicicu :)

Jel to tvoj primerak, uzet kao kompenzacija za mesecnu nadoknadu koja kasni? :)

Ili reklamirao neki valjani GPU pa mu uvalili ovo što niko neće :p

Jedino mogu da razumem da neko kupi referentnu sa 4GB i to za ne više od 220 evra. I to jedino zato što je jeftina.

Danas "izašao" Sapphire Nitro samo što može da se kupi sledeće nedelje :D
Interesuje me overcklock te kartice i ako bude manje od 5% od referentnog overclocka mogu mirno opet nVidia karticu da kupim.
Nema više razloga da se čeka, plaču igre na ovoj 8800GT. Obrni - okreni opet GTX970 najisplatljivija za "normalne" pare...

Sta ti vredi GTX970 kada ce "sutra" da izadje Battlefield 1 i da grca na njoj.

@Marko1996

Ja tebe jos uvek nisam razumeo. Jel kartica nema zato sto se prodaju ili ih nema iz opravdanih razloga, zato sto se narucuju od uvoznika tek kada neko zatrazi? Posto to tako ide, vise niko ne drzi skupu robu na lageru da mu propada.

Ako je to tacno (poprilicno sam siguran da nije) onda je ref. RX480 najvece smece koje je pusteno u prodaju jos od Cyrix MII procesora. Saphire komotno moze i treba da naplacuje njihovu verziju karte 50% skuplje, jer radi kako treba.

Koliko vidim, ta nitro ima boost od 1342Mhz, dakle ovde je pa OC i to solidan, verovatno ne moze vise mukica. :)

@ G@W
Ako pixel bude igrao MP, nece mu trеbati bolja karta od 970 za 100+ fps-a na 60hz, jer niko ne igra na ultra.
Ukoliko će pak da igra casual sa visim detaljima, bojim se da neće biti dovoljno, jer će igra da uzima na ultra preko 4gb vram-a, jer je bf4 zahtevao skoro 4, a bf1 mi se čini mnogo zahtevnijim trenutno.

@ Testovi Nitra
Po ovome ispade da je nitro nasviran bolji od nasvirane 1060, ili sam ja corav?
Svaki nitro bi trebalo da prelazi 1400 za gpu.Prvi partner AMD-a pa moguće da dobijaju bolje čipove.

Poslednja izmena:
@Marko1996

Ja tebe jos uvek nisam razumeo. Jel kartica nema zato sto se prodaju ili ih nema iz opravdanih razloga, zato sto se narucuju od uvoznika tek kada neko zatrazi? Posto to tako ide, vise niko ne drzi skupu robu na lageru da mu propada.

Pa samo cu reci da se dobro prodaje (to su smesne kolicine u poredjenju sa jacim trzistima, ali s obzirom na standard lepa kolicina)... Uglavnom sve ide po porudzbini, na lageru je bilo desetak komada i sve je otislo, mislim jesu madjari jeftiniji, ali i dalje velika vecina kupuje u domacim maloprodajama ;) sto zbog plasljivosti zbog garancije sto jer je dosta njih naviklo da kupuje u svojim lokalnim prodavnicama jer imaju poverenje u svoje da kazemo komsijske prodavce, ovde kod mene na vidikovcu je to bas izrazeno, uglavnom lokalci kupuju, iako je neka stvar duplo jeftinija na KP...

@Mare
Aj probaj max OC tu kartu, da vidimo limite na ref. dizajnu.
Naravno, vidi da podigneš napon i malo testiras stabilnost.
Teško da predje preko 1330-1350 za GPU, ali baš me interesuje.
Ako nije problem naravno.

strix ne moze veci oc od 1370...karta treba da bude 150$, nazalost ovo je kita

Nisam video post, izvinjavam se.

@mcrazy
Ma to je bez dizanja napona najverovatnije.
Koliko sam pročitao, lutrija je sa primerkom.
Mada verujem da će Nitro 1400+ da ide skoro svaki, ipak je Sapphire prvi partner, pa možda dobija birane primerke.

strix ne moze veci oc od 1370...karta treba da bude 150$, nazalost ovo je kita

Moguce da je problem sto nisu kuler dizajnirali bas za nju nego je uzeli sa Nvidia karte .... Kazu ne naleze lepo heatpipe ... nije dobro hladjenje naponske, kontroler votaze je rebrendirani AMD model, itd ... izgleda da se nisu bas nesto potrudili sa ovom kartom.

Poslednja izmena:
Gde smo sada stigli? Gledam ono što sam propustio od poruka na forumu, gledam Strix tabele na ovoj temi i taman pomislim šta je ovo, karta je stigla i prestigla nvidiju? Kad ono kreće ispod zaključak- doviđenja ne valja. Šta na kraju prema poslednjim informacijama predstavlja bolji dil od 480 i 1060. Jel ostaje kao pre dan dva, zeleno?

Generalno gtx je brzi 10-tak%, oni dobri primerci kad se odradi OC ce pobeci RX-u i 15+%.Sve u svemu i dalje stoji da je zeleno, pre svega zbog cene. Ovi custom modeli ce krenuti sa istom cenom, sto je smesno. RX kao sto je i zakljuceno u temi nekoliko puta, mora biti 20% jeftiniji od GTX-a da bi bio potpuno konkurentan, a 20% razlike u ceni je 55e-60e sto nije malo. Ako pretpostavimo, odnosno ako pogledamo, posto ih vec ima po EU za 280e(GTX), RX kad bi bio 240e bar to bi bilo sasvim ok, ovako dobicemo mozda, za taj novac 4GB model.

Sve u svemu, za sada GTX.

Znaju se performanse a sad još da vidimo cene kod nas pa shodno tome i da odluci onaj ko želi da kupuje neku od ove dve karte.Ako su cene iste ili 10-20 evra gole dole onda definitivno gtx 1060.Ako je razlika 40-50 evra onda rx 480.To je bar moja logika.

Šta mislite onda između ove 8 gb verzije NITRO, i asus strix/msi gaming x 1060, koja bi bila bolja odluka za kupovinu 1080p gejming?

Za malo vise od [4 i 8gb] reference modela se dobija a hell of a upgrade
http://www.pcworld.com/article/3098...480-review-polaris-rethought-and-refined.html
http://www.eteknix.com/sapphire-nitro-rx-480-oc-8gb-graphics-card-review/12/

Ozbiljno razmisljam da uzmem ovaj Nitro 4GB model kad stigne do uvoznika.

U Nemackoj se Fury Nitro opasno priblizava po ceni. Mane su velika potrosnja i zagrevanje, plus je skoro sve ostalo. Pogotovo u DX12 gde ce onih 8 ACE doci do izrazaja. Ne znam sta je AMD mislio sa ovom kartom, ali za razliku od 1060 koja je bolje resenje od 980 za buducnost, Polaris nije bolji od Fury.

Iskreno, nisu mi problem pare, budžet mi je ~350e (ne bi trebalo da bude preko toga nitro), tako da me čisto zanima koja je bolja i jača, a ne koja ima bolji odnos performanse/cena...

Strpi se jos malo,
da izadju custom modeli od 1060 i 480 kartica, da renomirani sajtovi odrade testiranja i da se formiraju cene kod nas i onda izaberes grafu.....

Poslednja izmena:
U Nemackoj se Fury Nitro opasno priblizava po ceni. Mane su velika potrosnja i zagrevanje, plus je skoro sve ostalo. Pogotovo u DX12 gde ce onih 8 ACE doci do izrazaja. Ne znam sta je AMD mislio sa ovom kartom, ali za razliku od 1060 koja je bolje resenje od 980 za buducnost, Polaris nije bolji od Fury.

Zasto bi iko mislio da je Polaris 10 zamena za $500+ Fury?

Zamenu za Fury cemo dobiti kasnije.

Nazad
Vrh Dno