Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Poslednja izmena:
Ajmo sad jedan tizer, da se uspali zajednica (u pitanju je referentna RX480 4GB):

1.jpg
2.jpg

PS.
svi cipovi na broju ;)

Poslednja izmena:
Suskalo se o tome od pocetka, sad je baja razmontirao kuler sa referentne 4GB I zatekao 8GB cipove :)/.
Problem je sto nemaju cime da flesuju, novi AtiFlash su dobili samo rivjuveri. BIOS od 8GB ima, ali nema cime da se flesuje :D

Poslednja izmena:
Hhahahhahaha samo da nisu tu neki felericni nandovi [emoji1]
Vracaju se phenom vremena, imas triple core evo sad ce da ti bude quad core[emoji1]

Naravno da nece, nisu ludi :)

Prenapumpano i skroz nepotrebno.Kartici nista ne fali.

https://www.youtube.com/watch?v=BXh-zf_aYnY

Ako imaju gore od ovoga onda nemoj hahahahaha.

https://www.youtube.com/watch?v=LxiZqQVXuzA

Neznam baš @chavez,jeno je testirat,tu i tamo neku igru na pet minuta,a drugo je imat 4-5 sati Wichera na med/hight podešavanjima (kod mene seans traje i do 8- 10 sati na dan)

Ovde govorim o R7 370 koja ode do 67 stepeni pa i više, a kolko struje pojede nem pojma....sad razmisli,upalit na hight igru i pržit je 4-5 sati,sa onim kulerom,+ tu su testirali na nekim pločama za 5 dolara,idi budi baja i testiraj na nečem skupljem

Ja sam totalno razočaran,em kuler nikakav,nema dodatnih pinova,prevelika sa kulerom

nereferentne mi se isto čine preterano velike,treći ventilator višak,dva venta i poštena rebra bi to trebale hladit kako treba

Mi przili juce 7-8h, i gle nije nam crkao Rampage V extreme :)

Na stranu prica o RX 480 karti koja se oduzila, kao i sam release, pa se evo i dalje nista konkretno ni ne zna...Mene ovde zanima kakva su to HIGHT podesavanja, jel to nesto izmedju high i ultra(very high), pa se iskljuci neki filter, malo smanji AA i eto dobije se HIGHT ili kako vec?:d

Ebiga našo si mene da guzlaš?? :p

To ti je moj engleski,naučen preko interneta :p

@bahamud
Ne, naprotiv podesavanja me samo zanimala, radi testa:d

Sto se Vege tice, navodno 200w potrosnja :) Samo izostavili+100 ali nema veze, marketing je sve.

samo da dodam da nije iskljuceno da ce biti karata sa referwntnim pcb-om i nereferwntnim hladjenjem na kojima bi moglo da bude svih 8 cipova.pwcl,his i safir su znali da izbace ranije takve karte,mada sanse su manje ako krene prodaja referentnih kao sto se najavljuje.ja sad da moram da uzmem uzeo bih bas tu varijantu pa po cenu posle da jurim blok ili neki accelero.

Da li će izlazak nereferentnih modela da poremeti trenutne cene na tržištu za starije karte ili to niko ni ne gleda nego drži skuplje a sporije karte bez sniženja i čekaju čudo?

Za starije karte su vec spustene cene. Ali ne i u Serbiji, tako da se nemoj nadati.

Poslednja izmena:
A kažu "zar jos neko rudari radeon-ima?"... ;)

Što stariji modeli novih grafika drže cene to i razumem, nadaju se da će se još neko upecati ali što polovne po oglasima drže cene to mi nije jasno!

Javne direktne procene su zabranjene na forumu. Imas poruku na profilu.

der8auer se malo "zezao" sa RX 480, i sa skinutim ogranicenjem za napon, potrosnju i temperaturu, znaci modovanje, lemljenje zica i vodeno hladjenje, karta je nabila nekih 1480-1500Mhz na jezgru i 2200Mhz na memoriji. To joj daje punih 16600 3DMark Firestrike Graphics poena, sto je cini 15% brzom od naklokovane 290 i u rangu sa GTX 980. To je sve naravno sto se tice benchamrk rezultata. Sto nam govori, da cemo videti nekih 1450Mhz kod custom karti i to je to.
Karta koja kada se odradi valjano, kao GTX 980 za 300e u startu, nije los deal.
Citav video :

Realnije nekih 1400 Mhz overklok, u krajnejm slucaju kod najboljih primeraka 1450 Mhz mada mi je to mnogo ako su na LN2 jedva uspeli da doguraju do 1480 Mhz.

Znaci nereferentne ce imati fabricke klokove od oko 1300 Mhz zavisno od modela.
Jedini problem sa svim tim kartama je sto ce da probiju 200w i to ih svrstava u kategoriju koja je rezervisana za najvisu klasu.

Nazad
Vrh Dno