Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Kazem, trebalo bi. Nisam ja nikakvo m00d0 na ovom forumu da imam takve super moci. Kad vec ostali kace njih, hvataju se za slamke, prave se blesavi, sto ne bi i ja? Totalno cemo ignorisati AMD koji u maniru nemih komedija se konstantno saplice i pada na dupe. Pravicemo se da car nije go, jelte :)

kuku lele, ovo nikako ne kupovati, pogotovo ove sto se otkljucavaju u 8 gb. tragedija i propas

edit: jel se zna na kraju core klok ove nitro safir?

Poslednja izmena:
Mi przili juce 7-8h, i gle nije nam crkao Rampage V extreme :)

Jedan od brojnih primera na internetu:

https://community.amd.com/thread/202410

Conclusion
The AMD Radeon RX 480’s power supply configuration exceeds the limit defined by the PCI-SIG’s specifications. It doesn’t exceed them by a massive amount, but it does do so reliably. Norms should be respected, especially if they already have a very generous built-in tolerance range. We never implied in our launch article that a system made up of solid components might be directly damaged by an AMD Radeon RX 480 graphics card running at stock clock frequencies.

http://www.tomshardware.com/reviews/...ts,4622-2.html

Definitivno vuce vise struje nego sto bi trebalo. I slabije ploce jesu u problemu. Drago mi je da rampage V nije crkao :D Koliko ste je klokovali ?

Znam da vuce vise, ali resice se i to. Kapiram da bilo koja pristojna ploca nece imati sa time puno problema.

Nismo je klokovali usled nedostatka vremena (zurenje oko izbacivanja recenzije), a i bilo je vec 2 ujutru kad je kolega zavrsio sve testove na stock-u :(

Na stock_u ne ali pri klokovanju pitanje je :) Treba biti oprezan

Pri klokovanju se lemi epower :D

Ja ne shvatam zašto bi karta bila fail?
Jel to ima neka kartica od konkurencije a da je brža i jeftinija, i da ima full podršku za dx12?

Videces kad pocnu zeleni da prodaju, zasto je karta delimicno fail. Distribucija i prodaja su jedino merilo.

Nevezano za zelene, delimicno je karta fail, jer dosta stvari nisu ispostovali, a pompezno su najavili.

Poslednja izmena:
Videces kad pocnu zeleni da prodaju, zasto je karta delimicno fail. Distribucija i prodaja je jedino merilo.

Nevezano za zelene, delimicno je karta fail, jer dosta stvari nisu ispostovali, a pompezno su najavili.

A zeleni kad urade nešto onda je to vrh, ajte molim vas! To da je fail, ne bih se složio sa tobom. Osim te potrošnje, šta još nije ispoštovano ?

to sto 199 dolarjev u US ne znaci da je ista cena ovde,i to u fensi sopu najblizem datom komentatoru.i sto je radeon.i sto vise ne propadnu da samo nvidia moze da prodaje karte,a vlasnici radeona sagore u plamenu sopstvene gluposti. :)

Promasio si poentu, nisam ja ovde nikakav fanboy...Stavise razoracan sam poprilicno kuda ide PC trziste u prethodne 3-4 godine, pre svega sa finansijskog aspekta. A trziste GPU-ova je tu na najvecem udaru, pa dobijamo, slozices se poluproizvode, gledano kroz performanse kao sto je recimo GTX 960 koji gotovo nikakav, ili bolje reci presmesan napredak u odnosu na GTX 660 ti/GTX 760. A opet startna cena skoro 250e. E tu je krivica AMD-a i njihova nesposobnost da uticu malo na trziste kao dostojna konkurencija, koliko toliko. Sa druge strane, naravno, to ih ne sprecava da pompezno najavljuju tektonske poremecaje.

Na pitanje sta jos nije, osim potrosnje ispostovano, a i samo to je dovoljno (s`obzirom na situaciju u kojoj se nalaze) da se ugase, kao sto i zasluzuju. Nisu ispostovali najavljene performanse(zvanicne njihove), a i pomerali su pocetnu cenu odmah pred launch, sto jos nije vidjeno ili bar ja ne pratim.
Na kraju, kazem ne moze niko da kaze da je potpuni fail, ali kao sto vidimo da bi sve to radilo kako treba cela njihova prica oko efikasnosti Fin Feta pada u vodu. Mene licno boli uvo, ali zeleni ce to debelo da iskoriste, u marketinskoj kampanji, kao i u prosloj generaciji, i cene naravno idu gore(progresivno)...Msm realno karta ce vuci vise od R9 380 i R9 380X ciji je naslednik...
A i ako cemo realno vidimo da ce nereferentni modeli ici od 1325mhz do 1400mhz uglavnom, to vrlo verovatno nece biti dovoljno da pridje i prestigne GTX 980!?Ok neko ce reci nije za to ni napravljena, ok i to je u redu, ali njena cena (8GB nereferetnih modela ce biti 300e++), kakav je to napredak u odnosu na R9 390 ili konkurentski GTX 970 koje su kretali sa slicnom/nesto visom cenom, pre dve godine? Tanak, najblaze receno. Pa GTX 970 je kod "Madjara" do pre mesec dana i dalje drzao 300e cenu, a krenuli sa oko 330e pre dve godine...Price oko cena kod nas u datom trenutku, danas ili pre dve godine, me apsolutno ne zanimaju, jer nisu relevantne za celu pricu. Ako nista dobicemo proslu generaciju po nizim cenama, dok se ne isprazne rafovi (GTX 970 nov ima za 265e, a tek ce da pada). Jedina prednost RX 480 karte je vise memorije, a tamo gde je to potrebno, vrlo verovatno ni sada, a tek ni u buducnosti karta nece biti dovoljna jaka za max 1080p/60fps. A poredimo je sa GeForcom iz prosle generacije, tek treba da stigne 1060, dovoljno je da bude na nivou RX 480 za i nesto visu cenu, AMD ce proci kao sto i prolazi prethodnih godina.

A naj^bacemo mi, kupci kao i uvek. Ili necemo, nego cemo preci na konzole, ma koliko to ne zeleli...Bar neki od nas.

Poslednja izmena:
Jednim delom mi je jasno zasto se sve ovo ovako desilo.
Cipovi definitivno vise trose od predvidjenog.
Po njihovim zvanicnim specifikacijama karta je u rangu 150w tdp ali probija tu barijeru. Da su stavili 8 pin dizajn tada bi upala u rang sa GTX 1070 i GTX 1080 sa ogromnim zaostatkom u performansama i to bi imalo los efekat na kupce.
Time bi potvrdili da u odnosu na GTX 970/980 nisu nista uspeli da urade jer su performanse prema potrosnji losije od konkurencije da ne pominjemo GTX 1070 koji po techpowerup na testu ide ispod 150w potrosnje, gejming u proseku, skoro da se potrosnja RX 480 izjednacava sa GTX 1080.
Primer.

https://tpucdn.com/reviews/AMD/RX_480/images/power_average.png

Ovako delimicno svaljuju problem na partnere koji su i ovako i onako zaduzeni za nereferentna izdanja i kao takva dolaze sa boljim i jacim naponskim sekcijama, boljim hladjenjem i tu se manje obraca paznja na potrosnju.
Jedino mi nije jasno kako su mislili da ce ovo sa potrosnjom da im prodje tek tako i zasto nisu odmah isli na nereferentne i zaobisli citavu ovu zbrku i lose predstavljanje?

Lepo su trebali da izadju sa zvanicnom izjavom da nemaju efikasnu arhitekturu, cipove, svejedno ali da ce dati karte po pristupacnoj ceni sa odgovarajucim performansama i to je to.
Manje bi smetalo i bilo bi postenije. Ovako su nahajpovali, narod se popalio a ni blizu od toga sto je navedeno i obecano. Sami sebe pokopavaju.

"Lepo su trebali da izadju sa zvanicnom izjavom da nemaju efikasnu arhitekturu, cipove, svejedno ali da ce dati karte po pristupacnoj ceni sa odgovarajucim performansama i to je to. "
+1
SUSTINA cele price...

Lazu svi. Pitanje je samo koliko je laz teska i kakve ce posledice biti.

AMD ce posle ovog izgubiti trzisni udeo. I onih 10% koje su imali ili koliko vec sad ce da se smanji.

Posle izlaska GTX 1060 prica ce biti zapecacena. To je problem. A bilo je neke sanse da se stvari malo promene na trzistu.

Haos totalni:d
Ali realno, njima se i moze, i sasvim je realno da to i urade vec vidim neki GTX 1050 poluproizvod...za 200-tak evra. A ti glupi narode, kupuj. Jos ako i prica oko RX 470 karte prodje klimave, verovatno najpogodnije tlo za mlacenje lakih para u IT svetu.

Poslednja izmena:
ako vam nije preveliki problem,moze rezultat vecerasnjeg polufinala,treba mi da tetki kupim lek. :)

Nadam se 2 ili 3 prema nula za Portugal, moze i vise :d

Lazu svi. Pitanje je samo koliko je laz teska i kakve ce posledice biti.

AMD ce posle ovog izgubiti trzisni udeo. I onih 10% koje su imali ili koliko vec sad ce da se smanji.

Posle izlaska GTX 1060 prica ce biti zapecacena. To je problem. A bilo je neke sanse da se stvari malo promene na trzistu.

Od kada si ti pre godinu dana najavio da će da padnu ispod tadašnjih 18% oni 4 kvartala samo rastu.
Tako da, samo nastavi sa predviđanjima, molim te :)

Ne vidim i dalje sto bi nas narod bilo briga da li trosi 150 ili 180w, ili cak nek bude i 200w. Nije nas bilo briga za 290-ke i 290x koje su trosile po 350 :)

"Dok AMD pravi povoljne karte, nvidia ulaŽe u deep learning kako bi shvatila suštinu MSRP-a".

Poslednja izmena:
Ne vidim i dalje sto bi nas narod bilo briga da li trosi 150 ili 180w, ili cak nek bude i 200w. Nije nas bilo briga za 290-ke i 290x koje su trosile po 350 :)

"Dok AMD pravi povoljne karte, nvidia ulaŽe u deep learning kako bi shvatila suštinu MSRP-a".

Našli su razloga da proglase RX480 totalnim fail-om. Do juče se igrali kartama koje troše kao PC+GPU danas, i nije im smetalo. Bitna je cena/performanse, potrošnja je tek treća stavka-bitna ali ne toliko značajna da proglasimo karticu failom. Za cenu od 300e, i performansama koje postiže svakako predstavlja BEST BUY u ovom trenutku.

Poslednja izmena:
Ocigledno da i dalje neki ljudi guraju svoju pricu, bez ikakvih argumenata...dobro, kako god.

Od kada si ti pre godinu dana najavio da će da padnu ispod tadašnjih 18% oni 4 kvartala samo rastu.

Nema potrebe za nervozom. Jesi siguran da sam ja najavio pad? Mislis prognozirao?
Kada kazes najavio to je vec malte ne sigurna informacija a ja to ne mogu nikako znati zar ne?

Ne secam se toga pogotovu ne pre godinu dana, ni ne znam da li sam tada bilo sta pisao na forumu i u kojoj meri ali verovacu ti na rec, nek bude tako.

Ok. Ako je u porastu bolje po AMD. Ali videcemo posle izlaska GTX 1060 kakvo stanje ce biti, meni je logicno da se to odrazi na njihovu prodaju. Ako pogresim, ziv sam covek :p

Ma nije to ništa..predviđa on i cene. :d

Povoljan je bio HD6850 za nesto jace od 150 evra. RX480 za 300 i kusur evra nije, niti moze biti povoljan.

U emmiju i winwinu se ceka 9 dana da stigne PowerColor AMD Radeon RX480 8gb a pre par dana pisalo 3 dana.

sahranise li ovi "realni" amd vise,k'o da je neko umro juce i danas na forumu.

Vrh Dno