Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

perfrel_1920_1080.png

perfrel_2560_1440.png

Kartica u rangu R9 390. molim lepo :)

Pa dobro dakle ono sto smo vec ustanovili GTX 970/390 nivo. Koji procenat iznad, uz dobru cenu sasvim ok stvar i upgrade za neku srednju klasu. Ali ne po ceni od 34.000 dinara...Potrosnja neprijatno iznenadjenje, opet ce izgleda zeleni napraviti tu jak marketing, kao i u situaciji gtx 960 vs r9 380.

Poslednja izmena:
"Quoting from the AMD reviewer's guide "A lot of work has gone into reducing noise levels for the Radeon™ RX 480." Sorry, but no, gaming noise levels are bad. The reference card is noisier than every single card released in recent times, and it runs at well above 80°C too. We confirmed the temperature and noise levels with other reviewers, so it's not only our sample."

Toliko o prebacivanju 1080 u CF modu... pa to su pokazali na zvanicnom predstavljanju. Koja prevara!

Katastrofalan per/w, uzas jedino su igrali na ovu kartu.
perfdollar_1920_1080.png

Istini za volju, u DX12 prebacuje, a to su i pokazali.

Nemam reci cekam polovne 98oti:) a i praticu 1060 posto i one izlaze za nedelju dana.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ma da, priznajem i ja sam se nadao boljem zbog toliko prašine podignute ali ipak mislim da će biti ekstra kupovina za 1080p,1440, i ulazak na polje 4k,kada se cene kod naših zelenaša stabilizuju i naravno ne referentna!Ima bolje ali i dosta skuplje!

Pa dobro dakle ono sto smo vec ustanovili GTX 970/390 nivo. Koji procenat iznad, uz dobru cenu sasvim ok stvar i upgrade za neku srednju klasu. Ali ne po ceni od 34.000 dinara...Potrosnja neprijatno iznenadjenje, opet ce izgleda zeleni napraviti tu jak marketing, kao i u situaciji gtx 960 vs r9 380.

Kakav crni marketing. Jel ti kapiras da AMD vise zbog tog perf/w vise ne postoji u visokom segmentu. Oni izbace Vegu da se ganja sa 1080 ako budu srece. Vega 250W i vise ce vuci po svemu sudeci, nV izbaci neku 1080ti koja ce vuci malo vise struje i pojesti je za dorucak, rucak i veceru.

Ako izuzmemo isforsirano nisku cenu, ova karta i cip su apsolutni fejl. Bice dobre u novim konzolama doduse. Sto kako stvari stoje me sve vise i vise privlaci.

Posle 290X na vodi ovo je krš karta za mene. :(

Erik je izgleda failova, posto su ostali dobili bolje rezultate, taman kako sam i ocekivao, mozda malo sporija ali ajde. Ovo je ipak "die-shrink" 285/380 serije, tu sam izgleda pogresno razumeo sta ce se dogoditi. Iskreno, treba sacekati i 470 koji ima samo 256 SP manje, sve ostalo je isto, a imace jos bolju cenu. Naravno, od custom modela 480 ocekujem jos bolje rezultate, ovaj AMD reference dizajn je opet failovao.

Meni je ovde i dalje neverovatno uopste, a i pomalo i na ovom forumu, ta prica od dx12? Da li neko ovde stvarno misli da ce dx 12 postati standard u sledece 2-3 godine? A nakon toga ce vecina nas ovde uzimati nove karte (recimo GTX 1100 i RX 500 serija, ako ih tako budu zvali). A ovi u AMD-u i dalje maksimalno hajpuju sa tim, a jedina dx 12 igra je beta/alfa ili sta vec...

Ne kazem ok karta, spustili su jos malo (20-tak W potrosnju u odnosu na 380), ali realno gledano zeleni imaju prostora da sa 1060 obrisu patos sa ovim radeonom da to nije realno.. I to iz vise uglova, potrosnje, grejanja i manjim delom performansama ( prostor za to im je 50-55% izmedju 970 i 1070), a realno dovoljno im je da bude na nivou RX 480 i cao.

Sve u svemu, razocaran. A nas ve to 34k nova, pazi molim te...

off: Ali kralj u ovom videu, vec prica i zna kakva ce 1060 biti i sta moze i sta ne moze:d i pazi vec sad je sigurno da ce RX 480 biti kako kaze "much faster card: :d A budale smo mi , kupci i ljubitelji hardvera i igara.

Poslednja izmena:
Opet troluješ :)

Prikazan je RX480 CF kako prebacuje GTX1080 u Ashes of the Singularity.

Na osnovu toga je velicina pucanstva zakljucila da ce tako biti i u drugim igrama jer se pricalo o samo 51% iskoriscenju bla bla truc truc. Lakse je priznati sebi da je ovo jedan veliki fejl nego verovati u bajke. Ali vidim da ti dobro ide sve ove godine :)

Edit: Eh da, nV je na 16nm a AMD na nazovi superiornih Samsungovih 14nm. Ne znam zasto sam se nadao bilo cemu od AMDeke. Kakav li ce tek fejl Zen da bude...

Poslednja izmena:
@djokosrb
Ne znam, ali znam od 5 AAA igara koje su izašle/izlaze ove godine a da me zanimaju, bar 4 imaju DX12 podršku, a 3 rade bolje na AMD kartama i bolje u DX12 nego DX11 modu. Tako da, mislim da je DX12 već tu

Best buy karta sa 8GB ;-)

@Space Beer
Ok, koje igre su u pitanju?

@Mare1601
Gde? Ako nije tajna, zanima me cena, stize plata, pa eto, da vidim tacno koliko % bih morao da odvojim u ovom trenutku :d

Poslednja izmena:
f9VZ1Nl.png

280 evra, sasvim ocekivano. Jos da vidimo cene preko Madjara...

Sada su definitivno kupovine R9 390/390X i GTX970/980 besmislene.
(ne govorim o polovnjacima, naravno)

Poslednja izmena:
ali realno gledano zeleni imaju prostora da sa 1060 obrisu patos sa ovim radeonom da to nije realno..

Nije realno, jer ce sada nVidia da kaze fala AMD stari druze i izbaci skrndelja sa 192 bita i 3GB memorije koji ce da baca iste rezove na nekih 2000 MHz brzine cipa... nece ugroziti 1070 cenovno a bice dzab dzabe za proizvodnju i kostace isto kao ove sklopocije, 3GB vs 4GB i 6GB vs 8GB. nVidia ce naravno to da predstavi kao, ne treba vam vise od 6GB za 1080p i tako to. Naravno, cene u Jevropi 50% vece od konvertovanih iz dolara u evre. Zbog Bregzita i Bregovica naravno :)

PS4 Neo here I come! (to me tehnicki smesta u AMD korisnika tako da nemojte me odbacivati pre vremena)

Poslednja izmena:
Kako to katastrofalan? https://tpucdn.com/reviews/AMD/RX_480/images/perfwatt_1920_1080.png

Nije ovo toliko lose, dobijena karta malo jaca od R9 290X/GTX970, kao sto je ocekivano.
Samo da jos vidimo cene nereferentnih kada se pojave.

Druze moj teski fail, kao sto @G@W kaze lakse je priznati nego vjerovati u bajke, oni sa ovom kartom koja je radjena u duplo nizem nm procesu nisu potukli ni maxwel, pogledaj gdje je pascal 70% to je ogroman zaostatak, kako misle napraviti nesto sto bi pariralo GTX 1080, a da ne pricam od GP 100 ili 102 chipu... Ovo je tezak debakl, vjerovatno su u Nvidiji imali informacije pa su onako odrezali cjene za GTX 1070/80 svjesni su da im AMD ne moze prici ni blizu.

GTX 1060 kakva god bude obrisace patos sa ovom Rx 480... teska katastrofa sta su izbacili, sad je potpuno jasno zasto je cjena 199-239$

Ako dobro geldam ova karta je dosta brza u dx12 igrama od 970 uz to brza je nesto malo u svim ostalim DX11 igrama, to je test referentnih karti tako da me ostali parametri testa ne zanimaju posto su te referentne obicni krsevi sa salabim OC potencijalom, kod AMD-a malo veci krsevi nego kod Nvidie :p

@G@W
Nazalost u pravu si, imali smo vec situaciju sa GTX 960. A ja i dalje pokusavam racionalno da razmisljam, sto bi rekao Kesic: ******....
A i ako cemo realno 6GB VRAM je sasvim dovoljno za 1080p:d Tacno ce opet sto ti kazes istu pricu kao i GTX 700 i GTX 900 jedan x60 model i cao. I treba, moze im se.

Vidim i ja da cu jednu platu da skrcam u PS4 i nekoliko igara. A PC da ostavim samo za net i Path of Exile. Ono radi lepo i na matoroj GTS 250 :)

Poslednja izmena:
Poljaci testirali :type:
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=4&hl=pl&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&sl=pl&tl=en&u=http://pclab.pl/art70318.html&usg=ALkJrhg9n30Px72psSm5OaN8ApBtlS70fA
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/premiera_amd_radeon_rx_480_polaris_test_karty_graficznej

Definitivno cekati custom modele, valjda nece biti kod 'suseda' vise od 250E za neku 480 4GB.
Koliko ja vidim ,), po testovima klokovane 970 i 480 ce da bidnu tu negde jednake. U principu je okey, za tu lovu, nista vise i nista manje .....da je 480 imala perfomanse slicne kao i 980, napravila bi boom na trzistu :trust:.......

Poslednja izmena:
Ja ocekivah malo vise iskreno. Posle GTX 970, RX 480 nije neka karta da se obezbedim za neki duzi period. Nadam sam se 5% boljim performansama od GTX 980, pa OC da se iscedi jos malo...
Videcemo kad napisu drajvere da iscede arhitekturu, kao nekada za HD 7000 kartice.

Kako to katastrofalan? https://tpucdn.com/reviews/AMD/RX_480/images/perfwatt_1920_1080.png

Nije ovo toliko lose, dobijena karta malo jaca od R9 290X/GTX970, kao sto je ocekivano.
Samo da jos vidimo cene nereferentnih kada se pojave.

Upravo tako, ja ne mogu da verujem da su ovde pojedini ljudi razocarani sa RX 480!?

Na brzinu sam pregledao par review, i mogu reci da sam odusevljen! Ljudi su izbacili karticu koja je po performansama jednaka GTX970 za znacajno nizu cenu! Sad sam video da je u firmi na E*** cena 34590din za 8GB model, sto je dosta manje nego sto sam ocekivao, mislio sam da ce kod nas ici do 40 hiljada din! Najjeftinija GTX970 koja se kod nas moze kupiti trenutno kosta 40400din, ima samo 4gb rama (ili 3.5) i budite sigurno od te cene nece biti nikad jeftinija. Verujem da ce za 3-4 meseca moci da biramo nereferentne modele preko madjara za 240-260e.

E sad, svi vi koji ste mislili da ce te za 200e da dobijete performanse jedne GTX980 zapitajte se da li je to vase ocekivanje bilo realno? Tako da, kao sto ja volim da kazem, u zivotu se razocara jedino onaj ko previse ocekuje :D

Vrh Dno