Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Aman covece,on je mislio na i2 sa 4 thread-a...

ja za sad svoj Tahiti ne mijenjam.

Sta je ovo, 90% vas i nije odluzilo vojni rok [emoji24]
Kalkulacija je epic ali i4 izgleda on poseduje, tako da nemojte se smejati coveku, radi za intel, a moguce i nvidiu.

Ves 12117 odsluzio 6meseci

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Po ovom bice da si u pravu. Ja sam se ponadao da nece zakucati tih 150w pogotovu sto se prica kako karta trosi 100-110w i jos se pominje overklok.
Mada ovo je potrosnja ipak merena u furmarku, tih 168.5w, u igrama ce to biti manje ali opet trotluje i u igrama, sam si takodje primetio, sto je indikator da udara u limit.
Sa druge strane GTX 1080 FE na tom istom testu trosi koliko je propisano, 180w, interesantno.

Situacija nije bas sjajna ali daj da sacekamo jos jedan dan, bice vise testova i znace se preciznije.

http://videocardz.com/61524/amd-radeon-rx-480-rumors-part-8.

Ipak (relativno) dokazano postoji doza throttling-a, posto se rezultati u FireStrike-u razlikuju na 100% I 125% power limita Nije puno, ali je otprilike u nivou vidjenog u The Division I Witcher 3.

Razocaran.

Poslednja izmena:
Hoce, jedino sto ce u pocetku biti gomila istih referentnih kartica (sa eventualno drugim stickerom na poledjini i/ili backplate-om).
Zivcira me ovaj kuler opasno, mogli su lepo aluminijumsku ciglu preko cele karte da opale, od VRMova (prvi thermal pad pa sve do memorije ka turbini), ne bi znacajno podiglo cenu, a verujem da bi snizilo temperaturu i/ili buku.

AMD-Radeon-RX-480-26.jpg

Poslednja izmena:
Moj brat zuri sa kupovinom polarisaa rx480. Ja mu kazem da saceka jos malo dok se pojave ove nereferentne karte pa onda da pazari lepo safir ili neku asus,giga,msi... jer kuler kod referentnog modela je stvarnoo uzas!

Hmmm ovo ce kod nas da bude 300 evrica lagano cak i vise, blago razocarenje po ovim testovima.

@voki88
Napravio si dobar posao, 480 je po onome sto je do sada moglo da se vidi daleko bolji prozod od 970, narocito model sa 8gb memorije, neka je ista u dx11 a mislim da je brza, svakako ces imati daleko bolju kartu u dx12 igrama... Jos samo cena da bude normalna, a cekaj neki asus ili tako nesto sa boljim hladjenjem... Danas ce zvanicni testovi sto ce odkloniti sve dileme ;)

Od ove kupovine jedino je bolja 980ti polovna koja ce vec za nedelju dve da padne na 350e, makar ja svoju prodajem za te pare kada budem kupio 1080 po nekoj normalnoj ceni, vec ima kupca za svoju kartu...

To je prava stvar po pitanju cene a ne lazna obecanja Nvidie...

Poslednja izmena:
@voki88
Napravio si dobar posao, 480 je po onome sto je do sada moglo da se vidi daleko bolji prozod od 970, narocito model sa 8gb memorije, neka je ista u dx11 a mislim da je brza, svakako ces imati daleko bolju kartu u dx12 igrama... Jos samo cena da bude normalna, a cekaj neki asus ili tako nesto sa boljim hladjenjem... Danas ce zvanicni testovi sto ce odkloniti sve dileme ;)

Od ove kupovine jedino je bolja 980ti polovna koja ce vec za nedelju dve da padne na 350e, makar ja svoju prodajem za te pare kada budem kupio 1080 po nekoj normalnoj ceni, vec ima kupca za svoju kartu...
Burazeru naravno da cekam neku msi,asus,gb... ali vidim da spominjes da cena ima da padne za 980ti i polovna da se krece oko 350e iskreno ako tako bude ja bi nju uzeo ipak :)

Kada kupis 1080 ka bi voleo od tebe da uzmem 980ti. Valjda je nisi mnogo opterecivao:)

Dakle dobili smo kartu koja je u najboljem slucaju na nivou 390/GTX 970, a najcesce ispod toga, ok cekaju se neki novi driveri, dodatna optimizacija. Ali hype je bio prevelik, kao i uvek, ali tu se nista nece novo desiti ni u buducnosti. Blago razocarenje sigurno jeste, ali opet u normalnoj sredini (US) za 199$ dolara sasvim ozbiljan igrac na trzistu. Posle ovoga(ceka se jos benchmarkova) ja ne vidim poentu 8GB modela iskreno, koja je svrha kad karta nije dovoljna snazna da potera ultra/giga/nightmare texture u 60fps ili kako ih vec zovu u doticnim igrama, a koje vuku i 6gb vrama(tri igre...to su oko optimizacije itekako sta ima zameriti razvojnim timovima).
Sve u svemu, lako je sad pricati, ali pre 3-4 meseca kad sam gledao da zamenim 660 TI (na kraju je crkla), cekao sam ovo, nadajuci se da cemo dobiti performanse R9 390/GTX 970 za oko 200evra i nizu potrosnju, sto je neki logican napredak, gledajuci prethodne generacije. Na kraju smo to i dobili, iako su oni maksimalno ishajpovali kako to sije 390 i GTX 970 i napada 390x ili 980-icu, samo uz neku cenu od 250e (min) kod nas :) Za Ameriku sasvim dobro i iz nekog ugla od pre neki mesec ocekivano, kod nas dranje.

Na kraju sacekati 1060 jos malo i verovatno uzeti polovnu GTX 970.:d

Odakle ti to da je ispod nivoa 390-970 kao si to zakljucio?

Ja ne znam sta sad svi ocekuju da dobiju titane za 200€ ...kolko para tolko muzike, sudeci po ovom video snimku ovo su ok performanse, ako cena bude kao za 380x ovo ci biti solidna kupovina samo da izadje neki safir ili pwc, opet ko se razocarao uvek može da napravi kako mu odgovara i za kolko on para hoće, tržište je takvo kakvo je i to je to....tek treba da izadju igre u dx12 tako da uživajte

Sent from my iPhone using Tapatalk

@ voki88
440e je najbolja ponuda u evropi a kod madjara je trnutno oko 500e G1, sta mislis koliko moze da kosta polovna kod nas, to je realno posto te cene neminovno stizu i kod nas, kod nasih madjara sigurno... Moze da bude samo manje od tih 350e a ko fantazira da ce dobiti vise od toga zato sto je kartu platio 700e moze samo da zivi u tim lepim snovima :p

http://geizhals.eu/?cat=gra16_512&x...fcols=1439&sort=p&bl1_id=30&togglecountry=set

Poslednja izmena:
Izgleda da juče i nisam bio toliko daleko od istine. Šta bi sa onim kidanjem sa gtx 980???

giphy.gif

Poslednja izmena:
Na osnovu testa, cekamo jos naravno u toku, ogradio sam se :d

Ako bude kod Madjara za 220e neka nereferentna koliko sad kosta 380X to ce biti sjajno, ali nema teoretske sanse.

Sto se tice pitanja sta sam(smo) ocekivao(ocekivali), pa ipak malo manje prodavanje magle, makar od crvenih koji su tu da prave konkurenciju, kad vec godinama ne mogu zelene da ugroze, ali ocigledno opet magla... Ali dobro kao sto rekoh ono sto sam se nadao pre nekoliko meseci, to je otprilike to. Samo ostaje pitanje/problem oko cene kod nas?

Poslednja izmena:
Ovo je super nadogradnja za moju konficu sa 750Ti 2GB... a ista i dalje drzi cenu od 120e...

Kao sto Vector rece,svi ocekivali Titane za sitne novce... :)
Za te pare,ok je ovo...

Pa da, za taj i neki visi nivo 270X/660/760 i slicne je super, samo da bude cena u tom rangu kad su i one stigle.

Ma oni koji su bili realni su znali šta se može dobiti za ~250 baksa. To da ćemo dobiti performanse gtx 980 za te novce - 'oće to tako, 'oće...

Kao što je rečeno, dobar prelazak za ljude koji su imali gtx 660/750/760 ili r9 360(x)/370, za sve ostalo je meeeeeh.

Oce oce :)

Dok one stignu eto ga polako i GTX 1060 mozda i tad pocenom po KP da dobijamo normalnije cene, a ne gorepomenutih 330e+ :d

Vrh Dno