Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Mali paradoks red dragon 4gb ima 8pin, a red dragon 8gb ima 6pin.
Tako piše na powercolor sajtu.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Imam problem sa Sapphire Nitro 8gb karticom (kupljena pre 5-6 dana).

Stare drajvere sam regularno izbrisao sa DDU-om, instalirao poslednju verziju sa AMD-ovog sajta.

Upalim BF1, krenem da igram, i komp zakuca posle određenog vremena (najčešće posle 10-ak minuta, ali ponekad uspem da odigram i punih 30minuta - u svakom slučaju, zabode na kraju). Ne može da se izađe u Windows, pomaže samo restart.

Šta sam sve probao:
- downgrade na 16.2.1 Crimson verziju drajvera
- instalaciju novog windowsa
- zamenu PCIe kabla od napajanja
- prebacivanje u drugi PCIe slot
- underclock za 50mv
- spuštanje frekvencije na 1250mhz

Ništa od ovoga nije pomoglo. Napajanje je CM V850.

U 2d-u (tj. u Windowsu) nema nikakvih problema, radi kompjuter bez problema 10+ sati.

Koja je verovatnoća da sam dobio neispravnu grafičku (DOA)?

Poslednja izmena:
Spustao takt memorije ispod 2000mhz? Cisto da vidis hoce li se desavat opet... spusti na 1900mhz ako bude radilo pravac reklamacija.

Pojavio se veliki broj samsung memorija koje nisu sposobne da rade na defaultu od 2000mhz (konkrentno na dvije asus Rx 480 8GB kartice, na jednoj 470 Nitro to u sve zadnji 10 dana)

@Exodusbgd
Imas Afterburner ili Trixx ili GPU twaker instaliran?

Trixx. Stavio sam memoriju na 1900 pa testiram. Ali to nije rešenje, jer time ne radi ni na svojim fabričkim vrednostima.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ja isti problem danima vec sa istom karticom i memorijom, i proradila na 1990 mhz... na 2000 nece nikako

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Kakve veze ima ako ne radi na fabrickim vrednostima, velika vecina ljudi, pogotovo sa foruma, ne koristi graficke i procesore na fabrickim podesavanjima.

Ako je u granicama normale, a 100mhz manje na memoriji jeste, nema nikakvih losih efekata.

Razliku u performansama neces osetiti.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Trixx. Stavio sam memoriju na 1900 pa testiram. Ali to nije rešenje, jer time ne radi ni na svojim fabričkim vrednostima.

Naravno nije rijesenje zato sam ti i napisao ako bude radilo znaci ne zadovoljava referentne taktove tj zrela za reklamacije.
naravno prvo utvrdi da li je stabilna sa 1900mhz cisto da utvrdis jel do memorije ili nije.
Uvazice sigurno reklamaciju ako ne moze da radi na 2000mhz a radi recimo na 1900

Kakve veze ima ako ne radi na fabrickim vrednostima, velika vecina ljudi, pogotovo sa foruma, ne koristi graficke i procesore na fabrickim podesavanjima.

Ako je u granicama normale, a 100mhz manje na memoriji jeste, nema nikakvih losih efekata.

Razliku u performansama neces osetiti.

Znaci ti nebi reklamirao graficku koja neradi stabilno na fabrickim vrednostima tj kako treba? sta kad je kasnije prodas,ide tipa: radi super ali samo ako instalirate program pa smanjite frekvenciju memorije :d ta karta se vodi kao poluispravna u takvom stanju i time poprilicno manje vredi.

Licno bih vratio, ako sam 100% siguran da cu za par dana dobiti novu.

Znaci ti nebi reklamirao graficku koja neradi stabilno na fabrickim vrednostima tj kako treba? sta kad je kasnije prodas,ide tipa: radi super ali samo ako instalirate program pa smanjite frekvenciju memorije :d ta karta se vodi kao poluispravna u takvom stanju i time poprilicno manje vredi.
+1

Ne bih dobio ni 80% vrednosti prilikom sledeće prodaje.

Ne bi dobio ni 50%. Ko je lud za neispravnu kartu da da pare.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Exo,stara shema? :D

Ma jok, u Emmiju uzeta.

Imam isti problem sa Sapphire Nitro RX480 8Gb.
U Windowsu je sve ok, ali ako ukljucim neku igru, ili neki Unigine benchmark, desi se da komp zabode.
Nekada radi i sat-dva ok, nekada zabode posle 15min, zaista nema nikakvih pravila.

Mislio sam da nosim u servis, jer ne znam da li je napajanje, ploca, grafa ili nesto trece.
Nemam rezervne komponente pa da testiran jednu po jednu.

Probacu i ja sad da oborim na 1900MHz pa da ostavim neki benchmark da vrti.
Isto je Samsung memorija na grafi.

Spustao takt memorije ispod 2000mhz? Cisto da vidis hoce li se desavat opet... spusti na 1900mhz ako bude radilo pravac reklamacija.

Pojavio se veliki broj samsung memorija koje nisu sposobne da rade na defaultu od 2000mhz (konkrentno na dvije asus Rx 480 8GB kartice, na jednoj 470 Nitro to u sve zadnji 10 dana)

Bravo goldi, bingo.

Sinoć sam cepao BF1 skoro 3h sa memorijom na 1900mhz, sve išlo savršeno.

Danas vratio na default vrednosti, posle sat vremena komp se zakucao.

Vraćam ja ovo sutra, i ne pada mi napamet više AMD, tražiću im pare nazad (kad utvrde da je neispravna).

Kad bolje razmislim, muka mi je od HW-a generalno, nisam ja više za ovo. Odo' ja na laptop, nije više gaming i OC za mene...

p.s. koja je verovatnoća da su serviseri u Altiju nestručni ili lenji, i da će pustiti par minuta npr. GTAV, da neće detektovati nikakav problem i da će mi vratiti nazad grafiku?

Probaj na 1990mhz. Meni na 10mhz nize radi. Isti problem kao i ti imao

Probaj na 1990mhz. Meni na 10mhz nize radi. Isti problem kao i ti imao

To me ne zanima, nemam ja vremena sad da isprobavam na 1910, 1920, 1950mhz, itd. Već sam juče izgubio cca 4 sata debagujući probleme sa njom.

Mene jedino zanima to što ona ne radi kako treba na fabričkim vrednostima, i kao takvu ću je reklamirati.

Ja probao na 1990 i zabola.

Upravo vrtim Unigine Valley na ultra vec sat ipo i sve OK na 1900.

Ima celu noc da ostavim da vrti pa da vidim.
A probacu i na 1950 sta se desava.

Moram da izmerim koliko FPS-a se gubi pri obaranju sa 2000 na 1900.

Pa dobro, reklamiraj.

Napisi lepo da posle minimum tolikog i tolikog vremena nastaju problemi, nemoj da napises "pri igranju freezuje komp".

To me ne zanima, nemam ja vremena sad da isprobavam na 1910, 1920, 1950mhz, itd. Već sam juče izgubio cca 4 sata debagujući probleme sa njom.

Mene jedino zanima to što ona ne radi kako treba na fabričkim vrednostima, i kao takvu ću je reklamirati.
Izvini onda...

Ma ako si uzeo kartu na daljinu vracaj i ne pravdaj se msm da je rok 14 dana za tako kupljenu robu.

Bravo goldi, bingo.

Sinoć sam cepao BF1 skoro 3h sa memorijom na 1900mhz, sve išlo savršeno.

Danas vratio na default vrednosti, posle sat vremena komp se zakucao.

Vraćam ja ovo sutra, i ne pada mi napamet više AMD, tražiću im pare nazad (kad utvrde da je neispravna).

Kad bolje razmislim, muka mi je od HW-a generalno, nisam ja više za ovo. Odo' ja na laptop, nije više gaming i OC za mene...

p.s. koja je verovatnoća da su serviseri u Altiju nestručni ili lenji, i da će pustiti par minuta npr. GTAV, da neće detektovati nikakav problem i da će mi vratiti nazad grafiku?

Znao sam da je to problem imam veliko iskustvo sa RX 480 karticama, mozda izgleda cudno ali bar sam 100 komada isprobao, zadnja tura koja je stigla pred novu godinu ocajna je po pitanju memorijski chipova.

Jednostavno lose si sreca ja sam uzeo tamo negdje u 10 mjesecu i prezadovoljan sam... karta je zrela za reklamaciju, trazi lovu nazad,

Najbolje snimi video i prilozi im nek vide sta se desava, da se ne bi desilo da ti vrate kartu nazad, objasni im fino problem i obavezno snimi video nek imas dokaz.

Velika je verovatnoca da ce ti vratiti kartu nazad,ustedi sebi vreme i zivce i trazi pare nazad,pricam iz iskustva.
Mozes naravno i traziti zamenu ali ce proci iz 2. ili 3. pokusaja...

Poslednja izmena:
Safirke......bež od njih ko đavo od svete vodice :p

Rade dok imaju garanciju,čim prode garancija crkavaju u roku mesec dva

Imao HD3650 i 7770....posle ove zadnje ,nikad više Safirka u kuću neće uć

Sapphire je prvi amd-ov partner i trenutne rx 470 su najbolje izvedbe koje se mogu kupiti.
I rx 480 nije puno iza.

To sto crkne kad istekne garancija je nesreca, nema veze sa sapphire-om.

To što je Sapphire prvi AMD-ov partner ne znači puno. Nije nešto veliki, a ni uspešan proizvođač. To često znači da mora da ima nižu cenu da bi bio konkurentan, što, opet, često znači da mora i da se štedi na izradi.

Ja sa powercolorom imam dobro iskustvo, obe kartice i dan danas rade ko sat :D

Vrh Dno