Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Uhvatio sam se zbog pitanja koje sam postavio, ne znam kako bih ti bolje objasnio. Znam da su referentni modeli svi manje-vise isti ali cekam da mi stigne ova karta pa me je valjda uhvatila paranoja zbog toga sto sam procitao. :)
Hvala ti na linku.

Ne manje vise nego su isti. Referentni model je referentni, ne moze biti drugaciji. To sto ima backplate je jedina devijacija koja se desava.
Druga stvar je ako ima referentni PCB a custom cooler.

Da ne duzim mnogo, ovo me je malo zabrinulo:

xfx.jpg

To je 240 mm duga referentna rx 480 karta. Jos oko 10 mm i ta ce karta udariti u kablove i stampanu plocu.
Medjutim, kad se covek malo bolje zagleda, vidi se da ta karta ima zadnju plocicu pa moze da bude samo XFX za koju sam postavio pitanje gore. Slepac. :wall:

Mirna Backa, miran ja.

Ne manje vise nego su isti. Referentni model je referentni, ne moze biti drugaciji. To sto ima backplate je jedina devijacija koja se desava.
Druga stvar je ako ima referentni PCB a custom cooler.

Na to sam mislio, da. To i neke male razlike u taktovima kao kod te XFX karte.

Poslednja izmena:
Skaliranje performansi kod GTX1060 i RX480 sa oveklokom novog Intel Kaby Lake procesora:

Intel Core i7-7700K vs 6700K: 22 Games, RX 480 & GTX 1080

perfrel_1920_1080.png

This has us conclude that the RX 480 has a slightly higher CPU overhead than the two NVIDIA cards. Graphics drivers need the CPU to crunch some serial processing loads at various stages of the graphics rendering pipeline, before they get fed to the GPU. Previously, AMD's driver overhead was a vague assumption backed by very few benchmarks, but this article is conclusive evidence that the AMD graphics ecosystem definitely has more CPU overhead than NVIDIA's.

Pozdrav svima, danas sam se i ja počastio sa Sapphire 480 Nitro 4gb verzijom. Samo što sam je montirao pa nisam imao vremena još da je maltretiran sem klasika cs go i Dita i to sve radi cool. Međutim kad palim PC pre nego što očita memoriju i hardove izbavi mi ovo:
034f46f4b0495c9efedb28187dffae3c.jpg

To bude na ekranu Max 2 sekunde i onda krene da prikazuje HDD i loading os..

Jel zna neko sta je ovo?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pacman? :d Mrtva grafa.

^ pa stvar je u tome sto se posle 1sec ovog normalno podigne win, igram igrice , prolazi stress test . tako da ne bi reko da je mrtva grafa :D

Reklamirao bih ja to dok je jos sveze.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

I kod mene isti problem, isto Gigabyte ploča, pisao sam već. A ono restartovanje bilo do napajanja.

Poslato negde iz svemira

Ako radi, ne čačkaj ništa...

radi sjajno, maltretiram je sa svim mogucim igricama koje mogu da se setim da skinem i sve leti. WOT na max detaljima je sjajan :Da zakucan na 115 fps-a i kad je najvecana pucacina i guzva

Ima u e*** za 33k red dragon 480 8gb.

Jel to ona sto joj pucaju mosfeti kad se pusti 3dmark?:D

Cekaj,cekaj,cekaj,cekaj.

Rx 480 8gb sa 6pin???????
Kill it with fire.

Ima relativno nizak takt, ali verovatno debelo trotluje i obara klok. Tako stite mosfetova, sestopincem, i da hoces ne mozes da je narokas strujom :D

Poslednja izmena:
Onda su pogresili u specifikaciji.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja mislio ti porucio,i troslotna ti stigla

Stade ima grafickih za izvoz :)

Pozdrav svima, danas sam se i ja počastio sa Sapphire 480 Nitro 4gb verzijom. Samo što sam je montirao pa nisam imao vremena još da je maltretiran sem klasika cs go i Dita i to sve radi cool. Međutim kad palim PC pre nego što očita memoriju i hardove izbavi mi ovo:
034f46f4b0495c9efedb28187dffae3c.jpg

To bude na ekranu Max 2 sekunde i onda krene da prikazuje HDD i loading os..

Jel zna neko sta je ovo?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Imao I ja istu stvar sa MSI plocom I Powercolor 470, pa sam morao da ugasim taj full screen logo. Kad sam pisao PowerColor-u neki od njihovih je odgovorio da nije neispravnost i da nema razloga za brigu. Pisao sam tamo na 470 temi o tome.
Stvarno koliko god je drndao raznim testovima, nigde nikakva greska ni probijanje tekstura, tackice I slicno kao kad rikne memorija (ili GPU), samo ako je ukljucen taj logo onda bljune ovako neke brljotine na sekund pri ukljucenju i nadalje normalno radi.
Verovatno GOP deo UEFI-ja na maticnoj nesto nije OK napisan ili slicno.

edit:
A ovaj 480 Red Dragon (ne Devil!) je manje vise kartica referentne brzine sa custom hladjenjem, ne bi me iznenadilo da koristi PCB od Red Devil 470, posto se vidi da je kraca od 480 Devil-a.

Poslednja izmena:
To ti plojka brljavi a ne grafa,ja sam imao taj problem na gigashitu,onda iskljucio logo i zaboravio na to,kasnije sam update BIOS i nestalo mada ja ne volim taj logo pa je uvek iskljucen na ploci tako da opusteno...

Meni deluje da je ta Red Devil 480 6pin samo referentna sa custom hladjenjem i da nema taj slabiji custom pcb sa losijim mosfetovima,vec da ima referentni pcb

Nazad
Vrh Dno