Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Hhahahaha,zasto vec jednom ne uradite sami testove vec samo copy-paste nekih likova koji primaju pare zbog toga jer reklamiraju jake kompanije :D

reviewsrb je to vec napomenuo..

Tu se tek otvara pandorina kutija. Kad krenes testove da radis shvatas da rezultati koje si dobio nisu u skladu sa onim sto se predstavlja da ne kazem "reklamira".
Da se manipulise testovima, to se radi i te kako, ako ne u prvom datom momentU po predstavljanju hardvera onda kasnije, polako i tiho, podize se frejm po frejm :d

Nije tu problem individualne prirode, od tih pojedinaca koji zive od svojih kanala na yt reklamirajuci hardver i radeci testove, takvih ima i kvalitetnih i radije cu njihove testove pogledati
nego testove sa sajtova kod kojih ocigledno nesto godinama smrducka.

Juuu, :D .......pa, oni koriste rezultate za pojedine kartice, koji su stari skoro i dve godine.....;)

Poslednja izmena:
Kad ti neko da ovakav odgovor "New test system: New drivers, game updated, Windows 10 Anniversary, benchmark scene changed slightly, maybe different settings (don't remember)" tu se gubi smisao o bilo kakvoj ozbiljnosti.
Za mene je Wizard ugasio i techpowerup mogu da pogledam cisto iz radoznalosti ali da ga uvrstim u ozbiljne i pouzdane testove to je proslost.

Hilbert sa guru3d zna takodje da fejluje, pogotovu sto prepisuju stare testove i rezultate gde takodje dolazi do zabune kada se vrsi diretkno poredjenje.
Sa druge strane guru3d je dobar kada se radi na novom hardveru, rezultati budu poprilicno jednaki sa rezultatima koje dobijes kada licno testiras hardver.

U poslednje vreme pratim hardwarecanucks, nisu uopste losi, overclock3d takodje, svugde se potkrade poneka greska ali u principu moze covek da se osloni.. Da ne nabrajam dalje.

Uvek bilo i bice da je najbolje sacekati da neko od kolega sa foruma uradi test, ili licno sam, stim sto to ovde na benchu niko ne radi vec godinama a i shvatam zasto, gubljenje dragocenog vremena ni za sta, nit ko to ceni,
nit si za to placen. Niko vise nece da se cima, davno proslo vreme.

Zato i jesam za yt rivjue, testove, ima ih, nije da nema i budu korisni.

Poslednja izmena:
Recimo,
kada treba da odigram neku igru, posto mi je bitan minimalni fps, zbog 60f. lock, odgledam dosta testova sa raznih sajtova, i uporedim kako stoji 980Ti u odredjenim igrama, na maximalnoj grafici, i onda na osnovu toga i postavljam rezoluciju, graficke postavke i overklok kartice, da bi bilo u igri tih 60 frejmova.
Zasad, su mi pouzdani sajtovi, Nexux, Hardwarecanucks, HWBox, razni Nemacki sajtovi, i naravno, nezaobilazni, oni Ruski i Poljski sajtovi ;) itd.....

Poslednja izmena:
Recimo,
kada treba da odigram neku igru, posto mi je bitan minimalni fps, zbog 60f. lock, odgledam dosta testova sa raznih sajtova, i uporedim kako stoji 980Ti u odredjenim igrama, na maximalnoj grafici, i onda na osnovu toga i postavljam rezoluciju, graficke postavke i overklok kartice, da bi bilo u igri tih 60 frejmova.
Zasad, su mi pouzdani sajtovi, Nexux, Hardwarecanucks, HWBox, razni Nemacki sajtovi, i naravno, nezaobilazni, oni Ruski i Poljski sajtovi ;) itd.....

Ebote reviev,stigneš ti uopšte odigrat šta od svih tih traženja po sajtovima šta i kako,sem naravno Dead Space 3, :p

jel moze link ka nekom od tih proverenih, kvalitetnijih?
Увек треба гледати што више различитих тестова па тражити тренд и неку средину :)

Од малих независних у последње време сам почео да пратим ову двојицу и препоручујем их
Hardware Unboxed

Science Studio

Btw, što se tiče DX12 "priče" i Deus Ex-a. Pa RX 480 praktično i nije videla neki dobitak od DX12 u ovom naslovu. To je neko odstojanje koje je bilo i u dx11 modu ovog naslova. Dobitak su dobile pre svega kartice iz prethodne generacije 390(X), Fury, etc... Dok su nv karte otišle u minus u odnosu na dx11 u ovom naslovu.

http://www.guru3d.com/articles-page...-graphics-performance-benchmark-review,8.html

Above the RX 480, on average we could add 2~3 FPS, we expected a bit more, especially when you look at the next chart.

Poslednja izmena:
@Adam - hvala, vidim da sam nesto vec gledao od hardware unboxed.

Da se pohvalim, 34" UltraWide zverina mi je stigla, sad samo jos da uzmem RX 480 i da budem kompletiran :)

Ne, ovo je freesync monitor :)
Za 2560x1080 ce RX 480 biti dovoljan.

Odlicna kombinacija, cestitke na kupovini, bolje i da ne pitam koja bi razlika u ceni bila da si morao ici na ekvivalentan monitor sa gsync-om, brr

Rezolucija izmedju FHD i 2k, taman za rx480 a kad prifali snage bocnes jos jednu i pevaj.

Aha,..... taj freesync...:mad: :D

Nego, sta znam, ja imam ovaj 32" TV i dosta je to veliki display, sve se lepo vidi na ekranu te velicine i nesto mislim, steta bi bila, ne uzeti neku jacu karticu i 'nafrljiti' sto vise grafickih detalja i cepati igre na takvom TV. :type:

Citam po net-u, 480 ima problem sa micro-stutteringom, cak i ta freesync stvar, ne eliminise totalno ovaj problem ( samo se eliminise tearing ), tako da, mozda ces na tako velikom ekranu, videti te neke anomalije u slici.

Ako te ova stvar ne interesuje, onda okey, ali, steta je da ne iskoristis takav TV maximalno, sto se tice grafickog prikaza itd...

Poslednja izmena:
Odlicna kombinacija, cestitke na kupovini, bolje i da ne pitam koja bi razlika u ceni bila da si morao ici na ekvivalentan monitor sa gsync-om, brr

Rezolucija izmedju FHD i 2k, taman za rx480 a kad prifali snage bocnes jos jednu i pevaj.

Upravo tako, hvala :)

Aha,..... taj freesync...:mad: :D

Nego, sta znam, ja imam ovaj 32" TV i dosta je to veliki display, sve se lepo vidi na ekranu te velicine i nesto mislim, steta bi bila, ne uzeti neku jacu karticu i 'nafrljiti' sto vise grafickih detalja i cepati igre na takvom TV. :type:

Citam po net-u, 480 ima problem sa micro-stutteringom, cak i ta freesync stvar, ne eliminise totalno ovaj problem ( samo se eliminise tearing ), tako da, mozda ces na tako velikom ekranu, videti te neke anomalije u slici.

Ako te ova stvar ne interesuje, onda okey, ali, steta je da ne iskoristis takav TV maximalno, sto se tice grafickog prikaza itd...

***, tako je kako je... zeleni nemaju da mi ponude gsync monitor po normalnoj ceni, tako da je izbor morao pasti na AMD.
Inace ovo je monitor, a ne TV.

Znaci damire resio si da odresis kesu za monitor ali jos samo sada 480 da spadne ispod 250 evra i mocices i nju da kupis.

Tako je, a ja vec imam ponudu da uzmem MSI RX 480 za 250 evra, ali nemam love, tek za 2 meseca, a dotle guslam na grafickoj od 1500 din hahahahh :D

Eh, kad bi 'stvarno' rudarili....:D ..( iako ce sad mozda i malo da se zanima sa ovaj zanat )..

Poslednja izmena:
Jel zna neko dal se uz neki RX 480 dobija DisplayPort kabl?

Jel zna neko dal se uz neki RX 480 dobija DisplayPort kabl?

Kucaj unboxing za zeljeni model ili pogledaj specifikacije i odmah ces znati. Mada ti je DP kabl jeftin cak i da ga nemaju :D

Ma gde jeftin, 1700 din!
Proverio sam, ne dolazi nijedna graficka sa tim kablom...logicno...

Moze li da se poruci sa ebay. De? Bez postarine?

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Nemam nameru da cekam 45 dana da mi stigne, pa ako se desi da nije dobar primerak, da cekam jos duze da mi posalju novi...

Vrh Dno