Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

470-ica i ajde ovaj 480 sa 4GB veoma dobar izbor za 1080p, ja licno sam hteo nesto vise, dodao 60-tak evra i uzeo GTX 1060. Sve preko toga tipa 1070 je tesko bacanje para, pricu future proof ne prihvatam, future proof je 1060, kad ona ne bude dobra, uzmes neku novu iz sledece generacije ili za dve generacije i cao. Vec za 1440p GTX 1070 sweet spot. To je bar neka moja logika

Videcemo kad mi stigne :D u svakom slucaju za overclock dusu dala :))) bar sam tako citao za razliku od Asusa Strix...
Znam da ne moze da bude hladna previse ali se nadam da je ok za rudarenje...Ocekujem da je hladnija od r9 390 i to dosta....

470-ica i ajde ovaj 480 sa 4GB veoma dobar izbor za 1080p, ja licno sam hteo nesto vise, dodao 60-tak evra i uzeo GTX 1060. Sve preko toga tipa 1070 je tesko bacanje para, pricu future proof ne prihvatam, future proof je 1060, kad ona ne bude dobra, uzmes neku novu iz sledece generacije ili za dve generacije i cao. Vec za 1440p GTX 1070 sweet spot. To je bar neka moja logika

Mudro zboris grobar i cestitke na kupovini:)

Ima i RX 480 4GB Nitro za 245e.

Dal je realno da 4gb verzija sapphire bude 245e, a msi gaming x cak 275e?

Naravno da nije:

6KORAAb.png

Ja sam hteo da uzmem Sapphire, ali sam odustao kad sam video kolko je bucan i kolko greje karticu, pa sam se odlucio za MSI, ali mi je preskup ovde trenutno.
Kako se vama cine ovi ASUS, Gigabyte i XFX modeli? Sta bi preporucili, a da ima jake klokove ko Sapphire i pritom da se nije bucan i da se ne greje puno, sem MSI-a, jel ima jos neka preporuka?

Preporucujem MSI,ili XFX...2 380-ce(Gigabyte) su mi stigle neispravne-od tada ih ne razmatram uopste,a od Asusa,jednostavno,ima boljih modela...To je naravno,samo moja preporuka.

Ja sam hteo da uzmem Sapphire, ali sam odustao kad sam video kolko je bucan i kolko greje karticu, pa sam se odlucio za MSI, ali mi je preskup ovde trenutno.
Kako se vama cine ovi ASUS, Gigabyte i XFX modeli? Sta bi preporucili, a da ima jake klokove ko Sapphire i pritom da se nije bucan i da se ne greje puno, sem MSI-a, jel ima jos neka preporuka?
Ja bih ti preporucio da upravo ides na Sapphire pre nego na MSI, proveri ti to jos jednom da se Sapphire puno vise greje, koliko sam ja video to je tu negde.

Inace prilikom kupovine graficke (a posebno vazi za Radeone) uvek gledaj da ako se moze biras AIB partnera koji radi SAMO jedan brend naspram onih koji stancuju i nV i AMD karte, dakle izmedju na primer Sapphirea i PowerColora s jedne, i MSI-a i Asusa s druge strane, za AMD karticu gledaj uvek ova prva dva. Da ne sirim pricu i elaboriram sad, detalje kako i zasto je to tako ako te interesuje mozes pronaci po drugim forumima, dosta je diskutovano na tu temu.

E sad, stoji da taj MSI ima 3 godine garancije a Sapphire 2, ali ja bih svejedno isao na safirku.

Za Sapphire to uglavnom vazi,ali,480-ca nije mozda bas najbolji izbor.Obratiti paznju na buku,narocito...
,

Poslednja izmena:
Evo da dodam i ovaj:

Da, jeste bolje uzeti proizvodjaca koji radi samo za jednu kompaniju, ali ovde mi se nekako negira, jer sapphire je napravio najbrzu rx 480, sa najboljim featursima, ali se zato greje i bucna je, dok je MSI kao iskusniji i bogatiji igrac, vec ima odlicno reseno hladjenje, bez obzira sto nisu specijalizovani samo za amd, vec stancuju na sve strane...

Jedino da pogledam taj powercolor, dal su mu klokovi blizu sapphire-a, i kakvo mu je hladjenje i dal mu ventovi staju na idle... bitno mi je i da moze dobro da se overklokuje, iako nijedna rx 480 na tom polju nije jaka.

Poslednja izmena:
Da se pohvalim stigla graficka od Micri-a cak mi covek izasao u susret i dosao ranije nego sto sam mislio da se nadjemo evo jedne slike
Za ostale detalje stavljam kasnije kad budem nabavio dvi d adapter jer ne podrzava graficka vga kao moja stara ati 5750....

Graficka je inace necujna u radu nemoj da vas lazu u klipovima....Evo klipa kolika je buka kad obe u crossfire rade na 100% obrtaja naravno mislim na sapphire rx 480 8gb nitro[YOUTUBE]p3XwLVDeQ_E[/YOUTUBE]

Prilozi

• WP_20160903_17_55_35_Pro.jpg
    WP_20160903_17_55_35_Pro.jpg
    605.4 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Meni je strix najbolji kao izbor za rx480 i GTX1060, ali je bezobrazno skup.

Ja bih ti preporucio da upravo ides na Sapphire pre nego na MSI, proveri ti to jos jednom da se Sapphire puno vise greje, koliko sam ja video to je tu negde.

Inace prilikom kupovine graficke (a posebno vazi za Radeone) uvek gledaj da ako se moze biras AIB partnera koji radi SAMO jedan brend naspram onih koji stancuju i nV i AMD karte, dakle izmedju na primer Sapphirea i PowerColora s jedne, i MSI-a i Asusa s druge strane, za AMD karticu gledaj uvek ova prva dva. Da ne sirim pricu i elaboriram sad, detalje kako i zasto je to tako ako te interesuje mozes pronaci po drugim forumima, dosta je diskutovano na tu temu.

E sad, stoji da taj MSI ima 3 godine garancije a Sapphire 2, ali ja bih svejedno isao na safirku.

Kod madjara je 3g garancija na sapphire Rx 470 i 480.

Takodjer u zemljama Eu sapphire na Rx seriju daje 3g. garancije tako da kad uzimate nemoj da vas prevare.
rx.png

Poslednja izmena:
Kod madjara je 3g garancija na sapphire Rx 470 i 480.

Takodjer u zemljama Eu sapphire na Rx seriju daje 3g. garancije tako da kad uzimate nemoj da vas prevare.
Pogledajte prilog 208693
E,ako je tako,necu da kupim 1,nego 5:D....Sapphire daje 2god.garancije,lepo pisalo na njihovom starom sajtu,bar kad sam poredio njihove 380.Visak zavisi od regiona,bolje reci prodavca.Ako su u medjuvremenu promenili politiku,bolje za sve nas...Link-https://www.reddit.com/r/AdvancedMicroDevices/comments/3hz8os/sapphires_warranty_when_buying_from_an_amazon

Za R9 3xx seriju garancija je i dalje 2g, dok na Rx 4xx seriju garancija ide 3g. sve drugo nije tacno, to ako vam neko zavali po oglasima 2g garancije to je drugi problem.

Jel ima neki RivaTuner klon a da nije ovoliko ružan?

Nikada vise tool kao RivaTuner

Konacno sam dobio adapter Hdmi vga e pa ovako utiske da napisem kartica je tiha ne cuje se vise se cuje moj kuler za procesor thermaltake contac u idle graficka je na oko 45 stepeni kad se pokrene na primer Fallout Shelter ventilatori na grafickoj se ne pale kad se pokrene neka zahtevna igra takodje se ventilatori ne cuju tako da je sve laz na internetu u vezi buke ako neko hoce mogu da mu snjimim koliko se cuju ventovi u toku igranja Doom-a na primer kojeg cu poceti da igram :)....
Videcemo kako ce se pokazati za rudarenje...Pocinjem danas nadam se :))

Ma bre ovaj konzolaski port ne treba uzimati u obzir, uopste. ali uopste.

Prvu Rx470 asus sto se pojavila, zabodem u komp, i sa starim i5 750 nisam mogao podesiti da bude igrivo.. (high, medium, kako god). Stuttering, dropovi do 25, katastrofa.
Ubacim 1060 na isti CPU, igra progledala. 60-80 sve na very high, sa ponekim dorpovima na 45 koji su bukvalno zanemarivi. Nema stutteringa pro okretanju, nista, fluid.

Izasao danas DX12 patch, pokrenem igru u DX12 sa 1060, haha, hah. Znaci, razlika u grafici ne postoji, jedino sto sada igra radi kao da imam AMD u smislu gore pisanog, Identicno.

Podesiće to nV kroz drajvere sigurno. Jedino što će verovatno slika izgledati još ispranije u odnosu na AMD nego na onom SS što si okačio.

Ma bre ovaj konzolaski port ne treba uzimati u obzir, uopste. ali uopste.

Prvu Rx470 asus sto se pojavila, zabodem u komp, i sa starim i5 750 nisam mogao podesiti da bude igrivo.. (high, medium, kako god). Stuttering, dropovi do 25, katastrofa.
Ubacim 1060 na isti CPU, igra progledala. 60-80 sve na very high, sa ponekim dorpovima na 45 koji su bukvalno zanemarivi. Nema stutteringa pro okretanju, nista, fluid.

Izasao danas DX12 patch, pokrenem igru u DX12 sa 1060, haha, hah. Znaci, razlika u grafici ne postoji, jedino sto sada igra radi kao da imam AMD u smislu gore pisanog, Identicno.

O tome pricamo jako dugo, nisi jedini koji je to na delu skapirao. Uveliko se korisnici vise ne obaziru na DX12 kao nesto sto treba uzeti u obzir, kao nesto sto je bitno a kamo li presudno.
Koliko je obecavano fakticki nista dobili nismo. Logicki, ako nema vizuelne razlike prosto me bas briga za DX12. Vozis na DX11 i imas pristojne performanse.

Bice tu i nVidijinih "DX12 igara"... A kao da ste zaboravili najpoznatiju. :d

3lTZVP1.png

Nazad
Vrh Dno