Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Problem kod AMD-a je sto odavno kaska za nvidijom i kolikogod da se trude da izbace nesto prvi uvek zas*ru posao. Eto koliko je trebalo nvidiji da izbaci 1060 i koliko je proslo dok se nisu pojavili nereferentni modeli a AMD samo najavljuje i prestavlja ali generalno u prodaji nema nista i pitanje je kada ce i da bude. Mnogo su se iskvarili u poslednje vreme.

Baci pogled na OC rezultate na 1420Mhz i default (1200Mhz). Rezultati su znatno veci nego sto toliko povecanje kloka moze da dozvoli.
Dok ne izadje test na TP/Guru3d nista...

Jeste, vec je obajasnjavano, razlika u klokovima 1420 vs 1200mhz je oko 18%, a razlika u fps-u, recimo, u GTA V je oko 28%, ( i u drugim igrama preko 20% razlika ), to ispada da je skaliranje i preko 150% .....mora da je ova nitro kartica sa druge planete....:D....nije mi jasno kako je mogao da dobije takve rezultate, verovatno je experimentisao i menjao 'putanje' kod radjenja testova i onda se dobijaju ovakvi rezultati...:trust:

Poslednja izmena:
Ovaj je testirao na 10 igrica,DirectX 12.
Lepo odrađeno

ja sam mislio da mu to treba.....razlika među kartama

nisam pro :p

Ne znam samo koliko to ima uticaja, ali rece da fura i5 4xxx na 4.9GHz pod vodom, a i karte je obe testirao na def. vrednostima klokova. Jesam ovde ulazio u clash sa nekim oko klokovanja (mislim da review bese), ali svakako ako ima prostora, a 1060 ima, zasto da se ne boostuje :) razlika ce se verovatno istopiti u nekim naslovima gde nije prevelika.

Pa da, a ovo su referentne na defaultu.

Ovo je do sada najbolji (najdetaljniji) dostupni test oko danasnjih DX12 naslova.

Da, test je super odradjen. RX je out of the box bolja varijanta price/perf za DX12/Vulkan.

Ne znam samo koliko to ima uticaja, ali rece da fura i5 4xxx na 4.9GHz pod vodom, a i karte je obe testirao na def. vrednostima klokova. Jesam ovde ulazio u clash sa nekim oko klokovanja (mislim da review bese), ali svakako ako ima prostora, a 1060 ima, zasto da se ne boostuje :) razlika ce se verovatno istopiti u nekim naslovima gde nije prevelika.

Ja se nesto ne secam da smo imali neki 'clash' :test: oko ti procenti i klokovanje,......sto ne znaci da ne mere' , da ce bidne nekad :D......ja samo cekam i merkam ,:smoke: kad ce neko nesto da progresi u ti procenti :rtfm:...... i 'reagujem' odma.....:d :beat:

Poslednja izmena:
meni se čini zasad best buy RX 470...nisam pristaša NVidije,oduvek sam na Radeonu,obično di sednem tamo sedim uvek :p

Aha, best buy a nije izasla a kamoli u prodaji... xD

Mada ima sve predispozicije. Videcemo vec za 10 dana.

Što se tiče online recenzija, sve se radi po narudžbi i dosta subjektivno, a mnogi to i ne kriju.

Jedini koji nepristrasno i realno odradi recenziju je AdoredTV

Zapravo meni jedini :), ali također i mnogim drugim.
Naletićeš na stranim forumima gdje ljudi uopšte ne uzimaju za ozbiljno recenzije od popularnijih youtubera, jer je javna tajna da je većina na platnom spisku nvidije.

Koliko su samo peglali JayzTwoCents za tvrdnju da je power consumption na RX 480 harware issue ... pa kasnije "no comment", Dimitri koji to ne krije kao i Barnacules.
Mislim oni rade ok. recenzije, i sam ih sve pogledam ali što reče jedan "normalna stvar, sve dok ih obasipaju besplatnim karticama od nekoliko stotina pa čak i hiljadu dolara".

Ovaj decko sa ove AdoredTV, slicno ko' i ja, nesto prica o ti' procenti.....:D :d.......samo kad sabiras i delis rezultate sa raznih sajtova, tesko tu moze da se dobiju objektivni rezultati,.... ko zna kakve su graficke postavke koriscene u testovima i ko zna koje su 'putanje' u igrama koristili ti razni sajtovi.....:trust:

Poslednja izmena:
Zapravo meni jedini :), ali također i mnogim drugim.
Naletićeš na stranim forumima gdje ljudi uopšte ne uzimaju za ozbiljno recenzije od popularnijih youtubera, jer je javna tajna da je većina na platnom spisku nvidije.

Koliko su samo peglali JayzTwoCents za tvrdnju da je power consumption na RX 480 harware issue ... pa kasnije "no comment", Dimitri koji to ne krije kao i Barnacules.
Mislim oni rade ok. recenzije, i sam ih sve pogledam ali što reče jedan "normalna stvar, sve dok ih obasipaju besplatnim karticama od nekoliko stotina pa čak i hiljadu dolara".

Meni TechPowerUp i Guru3D dovoljni, na prvom mestu. Youtubere bas bas slabo gledam. :)

Dobar je taj Skot, gledao sam nesto ranije od njega.

Ovaj decko sa ove AdoredTV, slicno ko' i ja, nesto prica o ti' procenti.....:D :d.......samo kad sabiras i delis rezultate sa raznih sajtova, tesko tu moze da se dobiju objektivni rezultati,.... ko zna kakve su graficke postavke koriscene u testovima i ko zna koje su 'putanje' u igrama koristili ti razni sajtovi.....:trust:

Od kako pratim ovu scenu, ne secam se da su se rezultati ovoliko razlikovali od testera do testera. Mozda ima neke veze sto neki koriste Windows 10 (slow ring, fast ring, redstone, trtstone, insider ili ne) a neki Win 7. Rezultati su all over the place sto bi rekli Ameri. Nekad je bilo jasno, ako koriste slican setup (Intel CPU od 999$ tonu memorije i fast HDD) onda bi rezultati trebali da su tu negde, do 5% odstupanja. Ovo danas ide i do 20% u oba smera, zavisno od rivjuera (ne mislim na tebe).

Edit: Na stranu sto testove danas radi svako... od Atomija, preko Bljuca/Kurira/Mondoa, raznih wfcctechova/videcardza, Forbesa, New York Timesa, Linusa i ostalih tjub bilmeza, pa do sajtova sa nekim renomeom u tom poslu poput Ananda, Tome, TP i Gurua koji su mozda pod najvecim pritiskom jer im bagra otima klikove i tera ih na "kompromise".

Poslednja izmena:
I dalje preskupo, ko ce uzimati 4gb za cenu od 260e, kad za 40e više mogu uzeti gtx1060.

Tih 4gb da dodju na realnih 220e, pa da pricamo nesto, a 8gb na 250e, ili moje pare nece videti...

Šatro budzet kartice, a nabili cene od 300 evra, trista evra eeeeej!!!

Uzmes onda polovnu GTX970 ili novu RX 470 i uzivas.

Realno za 250e ja bih pre uzao RX 480 4GB novu nego GTX970 polovnu, a ispod tog novca nisam ih nesto vidjao po oglasima...Mada stoji da za taj novac ni jedna ni druga karta nisu dobra kupovina. RX 470 bi mogla da bude karta koja ce povaditi AMD, s obzirom na specifikacije ne bi trebala da bude puno slabija od RX 480, jos ako se bude dobro overklokovala, moze i da je dostigne. Ukolio nerefenetne budu 200e imacemo pobednika u toj zlatnoj srednjoj kategoriji...

Uzmes onda polovnu GTX970 ili novu RX 470 i uzivas.

Nažalost kod nas su nenormalne cene polovne tehnike, ne samo grafičkih, već i monitora itd...
Eno batica prodaje 6 godina star monitor od samo 24 incha, i samo full hd, za masnih 200 evrića... Da nije smešno, bilo bi tužno...ili obrnuto...

Polovna 970 bi sad morala da se nađe za 140 evra, ali naravno, niko u Srbiji nece da je da za te pare.

Poslednja izmena:
Nažalost kod nas su nenormalne cene polovne tehnike, ne samo grafičkih, već i monitora itd...
Eno batica prodaje 6 godina star monitor od samo 24 incha, i samo full hd, za masnih 200 evrića... Da nije smešno, bilo bi tužno...ili obrnuto...

Polovna 970 bi sad morala da se nađe za 140 evra, ali naravno, niko u Srbiji nece da je da za te pare.
Sve posledice male kupovne moci, stope nezaposlenosti pa je KP pun prodavaca koji od toga zive i samo preprodaju, kupe od normalnih ljudi i dodaju 30-40e na cenu. Lepq zarada.

Vrh Dno