Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Ljudi, ni u DE i AU nemate po oglasima gtx 970 za te pare, uglavnom idu za 220e...

Nažalost kod nas su nenormalne cene polovne tehnike, ne samo grafičkih, već i monitora itd...
Eno batica prodaje 6 godina star monitor od samo 24 incha, i samo full hd, za masnih 200 evrića... Da nije smešno, bilo bi tužno...ili obrnuto...

Polovna 970 bi sad morala da se nađe za 140 evra, ali naravno, niko u Srbiji nece da je da za te pare.

A jesi bio voljan pa da odes da pogledas specifikaciju monitora pa da skontas zasto kosta 200 evra polovan? To ti nije mozda palo na pamet da vidis zbog cega ga prodaje za tolike pare?

Od kada je to moranje, svako prodaje svoju robu za cenu koju misli da vredi. Sto ti tvoju r9 280x nisi prodao za 120 evra toliko realno vredi nego si gledao svaki evro da izvuces vise koliko si mogo i sada se tu foliras i nesto prenemazes kao u fazonu necu da dam vise od 250 evra za karticu, pa izvini decko i nemoj ti uzmi lepo pa kupi neku karticu do 200 evra ili kupi ponovo kartu koju si imao i resio si sve probleme.

Kod nas je takakv mentalitet da bi da kupimo sto jeftinije robu a kada je prodajemo da je prodamo za 3x skuplje iako smo je arcili godinu i vise meseci.

280x vredi više od 120e.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Max 130e, toliko moze da vredi 3 godine stara karta.
Ae što je 3 godine stara, nego što je njesra prva klasa.

Koliko vrijedi sad G1 R9 390 8GB, da li se isplati uopste prodavati i mijenjati za neku od trenutne generacije?

Sent from my SM-G930F

Direktne javne procene su zabranjene na forumu. Imas poruku na profilu.

Od novih ti se isplati prelazak samo na GTX1070.

Ako uspes da je prodas za onoliko koliko je 1060 sad nova(popularna je kod rudara r9 390) uzmeš 1060 za te pare ne bi lose prosao. Brza i tisa kartica od r9 390, plus manje struje trosi.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Trebao mi @rewievsrb da nam sracuna koliki je koeficijent gluposti izvaljen na ovom forumu izrazen u procentima :d

Sto, niko nije imun na 'glupe' izjave,......eto, ja kad izvalim neku glupost, procenat skace na 99%....:eyebrows: :d

Koliko vrijedi sad G1 R9 390 8GB, da li se isplati uopste prodavati i mijenjati za neku od trenutne generacije?
Ne isplati se menjati je, osim ako nećeš da daš 450€ za GTX 1070. Dobra je to karta skroz, jedino što malo više troši. Po mom mišljenju za upgrade treba ići na bar 50% jaču kartu, ovo sa 5-10% (ako i toliko) je gubljenje i vremena i novca.

Najveća mana kod nas je nepostojanje jefitni(ji)h (~150€) FreeSync monitora. Čak bi i ovi sa rasponom 48-75 Hz taman lepo legli uz RX 480 / R9 390, jedino što većina jeftinih (tj. sa malim rasponom frekvencije) nema LFC, ali s obzirom na cenu, puna kapa. Ne znam zašto ih niko ne uvozi.

Poslednja izmena:
Kako dobri kriterijumi za procenu kvaliteta neke karte, svaka cast.

On topic

Steta sto je cena za 4gb model tako visoka, da su uspeli custom modele da drze do max 220-230e za 4gb to bi bio fantastican izbor i prava konkurencija 1060 ovako kada se to priblizava 260e vise nije tako jasan izbor :(

Svako ima svoj kriterijum, a moj je bf franšiza.
Sve ostale igre koje igram rade odlično na čak i lošijim kartama.
Ako su sada 970 po 200-220(imalo je čak novih za 220), onda 770/780 polovnjaci bi trebalo da budu oko 150/170e, i po meni bolje karte od 280x.
Zato sam i rekao da 280x polovna vredi max 130e, a to što ih pojedini prodaju po 170-200, to je već druga priča.

Svako ima svoj kriterijum, a moj je bf franšiza.
Sve ostale igre koje igram rade odlično na čak i lošijim kartama.
Ako su sada 970 po 200-220(imalo je čak novih za 220), onda 770/780 polovnjaci bi trebalo da budu oko 150/170e, i po meni bolje karte od 280x.
Zato sam i rekao da 280x polovna vredi max 130e, a to što ih pojedini prodaju po 170-200, to je već druga priča.

Svestan si da je GTX770 sa 2GB memorije daleko ispod performansi R9 280X? A kada su se pojavile bile su tu negde. Kartice sa 2GB RAM-a su odavno prevaziđene...
R9 280X je blizu performansi GTX 780 (bez Ti) tako da ukoliko R9 280X vredi 130 evra, GTX 780 može najviše 150 evra pošto su obe daleko sporije od GTX 970.

Svestan si da je GTX770 sa 2GB memorije daleko ispod performansi R9 280X? A kada su se pojavile bile su tu negde. Kartice sa 2GB RAM-a su odavno prevaziđene...
R9 280X je blizu performansi GTX 780 (bez Ti) tako da ukoliko R9 280X vredi 130 evra, GTX 780 može najviše 150 evra pošto su obe daleko sporije od GTX 970.

Noop, :eyebrows:
gtx780 je mnogo brza kartica od 280X i kod overkloka je slicna po perfomansama kao i klokovane 970 kartice.....:rtfm:....samo tih 3GB memorije je problem....

Poslednja izmena:
Nema sanse. To mozda pre dve-tri godine. I dok drajveri nisu odradili svoje.

Danas je GTX780 u igrama bliza R9 280X nego GTX970. ;) GTX770 se vise ni ne spominje.

Nije sve isto. Znas i sam kako su GTX9xx napredovale kroz drajvere.

Pogledaj neke relevantnije sajtove. ;)

Tu nisu radili nove benchmarkove za starije karte kao ni na drugim sajtovima.Samo kad izadje nova igra može da se vide performanse kako treba.

Nije problem neka pogleda GTA V 55fps isto 280x, 970 ima 80+...2016 godine.

Poslednja izmena:
Tu nisu radili nove benchmarkove za starije karte kao ni na drugim sajtovima.Samo kad izadje nova igra može da se vide performanse kako treba.

Jesi siguran? Nema veze, evo stanje u novijim igrama koje nisu postojale pre 2-3 godine:

kfkz12roxrq9.png

Poslednja izmena:
Nego, ovako stoje stvari. :laugh:
Imao sam referentnu EVGA 780, pa sam namontirao Extrene III vent, tako da znam ovu karticu u 'dusu' i koje su joj mogucnosti i perfomanse......Glavni problem 780 i 780 Ti kartica u testiranju su default klokovi.
https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_780_Ti/31.html
https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_780/30.html

Kartice bi trebale da sljakaju na oko 1.000mhz, medjutim stvarni klokovi su mnogo manji. Kod moje kartice, sa visom temperaturom, klokovi su padali na oko 900 - 930mhz. Kod testova gtx780 na Techpower sajtu su klokovi bili jos i nizi, ispod 900mhz. Zbog toga su perfomanse na default lose.

Medjutim, kada se 780 kartica overklokuje, perfomanse se drasticno povecavaju. Na vazduhu, gtx780 moze da ide i do 1.300mhz, neki prosecan klok oko 1.250mhz. Sa oko 900mhz na oko 1.250mhz je veliko sklairanje, u proseku cak i vise nego na Maxvell karicama. :eyebrows: Na default je 780 slabija od 290X, medjutim kod overkloka je jaca kartica, zbog boljeg overklok skaliranja.

Tako da je 780 odlicna kartica, po perfomansama kod overkloka, vrlo blizu 970 kartici, medjutim, tih 3GB memorije je problem, i ako bi neko kupovao polovnu karticu, pre bih mu savetovao da uzme polovnu 290X ili cak i 290 kartice sa 4GB memorije, iako su obe karte slabije od 780 kada se dodje do overkloka......

Haha, 2013. godina. Aj pogledaj one testove u novijim igrama, da vidis kako danas stoje stvari. :type:
Kljucna rec danas.

I ne zaboravi da i ove ostale karte mogu da se klokuju. :beat:

Danas... :rtfm:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno