Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

лол, поредите фреквенцију две архитектуре?

Taj tvoj Gigabyte je u firmi na e 28000 razlika u performansama je nekih 50+% a cena powercolor RX480 u firmi na e je 34 600. 6.5k za 50% bolje performanse i za daleko bolji cip i jos 4x vise VRAM-a. Da RX uopste nije isplativ :/, ali taj tvoj 950 je i te kako.

Ozbiljno? 28000din je gtx 950? Nisam proveravao, ali ja sam moju platio 13k doduse polovnu, znam da je dosta slabija od ove, ja ih nisam ni poredio, samo frekvenciju, tj kako se polaris muci da dobaci do 1,5ghz (valjda ce to biti moguce sa novim custom modelima), a ova ni ne oseti, vise sam na to aludirao... Mislim za gtx 950 ne bih da vise od 15k, i to je mnogo, za 20 vec moze da se juri neka 285, 380 ili 960... Ja sam bio zagrejan za rx460 ali ko zna kad ce to doci, a morao sam hitno da menjam grafu, ova mi naisla kao neka boginja, ali lako se da prodati i staviti neki polaris ili pascal koji ce biti naslednik ove moje 950-ce... Nisam ja obojen nijednom bojom, samo gledam sto vise da dobijem za ulozen novac i da sto vise mogu da izvucem performense OC-om :)

@Bya nsm ja nista koristio, tako pise u programu kada trazim grafu (radim u ww kao agent banke pa mogu da pogledam cene iz prve ruke), znaci bez konverzije bez icega...

Poslednja izmena:
Pa recimo nadji neki "noviji" amd proc koji se dobro klokuje i uporedi ga sa nekim otkljucanim intelom koji i nije toliko raspolozen. I dalje ce biti isto :), amd ce da izduva. Ja ne razumem zasto ti, a i jos neki ovde konstantno gurate tu OC pricu iako ce to da utice na prodaju kod 0,1% kupaca (moja neka pretpostavka, lupio sam eto).

Zato sto je ovo bench forum, a ne neki roze sajt o hortikulturi i uredjenju doma :). Bez ljutnje.

Zato sto je ovo bench forum, a ne neki roze sajt o hortikulturi i uredjenju doma :). Bez ljutnje.

Без љутње, ако је већ ово бенчмарк форум, треба ваљда знати да не може да се пореди фреквенција две различите архитектуре...
Ето, да поновим.

:). Moj post se odnosio na "Ja ne razumem zasto ti, a i jos neki ovde konstantno gurate tu OC pricu iako ce to da utice na prodaju kod 0,1% kupaca (moja neka pretpostavka, lupio sam eto)." :)

:). Moj post se odnosio na "Ja ne razumem zasto ti, a i jos neki ovde konstantno gurate tu OC pricu iako ce to da utice na prodaju kod 0,1% kupaca (moja neka pretpostavka, lupio sam eto)." :)

Знам, али сам искористио прилику да те наведем да пажљиво прочиташ и тај пост, о фреквенцији. :)
Мислим заговара се оверклок, лудница, а не знају се основне ствари...

Nema ljutnje. Lepo ti je Gibo odgovorio.

Nemam ja ništa protiv OC-a kao OC-a. Naprotiv volim da se igram i imao sam jedan lep 775 na 771 setup za takve stvari. No, moja je poenta da određeni ljudi ovde govore kako je kartica fail zato što ne može da se nasvira, kako je AMD propao zbog toga, kako ovo kako ono, a pri tom još nismo ni videli kartice od partnera, koje će sa poboljšanim naponskim sekcijama i sređenom naponskom konfiguracijom sigurno doneti poboljšanje i na tom OC polju.

Mislim, ako uporediš broj ljudi koji je na benču i koji kupuje kartice i iz njih izvlači maksimum za uloženi novac i broj ljudi koji uđu u WW ili Gigatron i traže nešto na čemu će im raditi GTA V bez da štuca itd. i koji jedva driver znaju da instaliraju, mislim da ćeš skontati na šta sam mislio.

Poslednja izmena:
Ako vas interesuje nabavna cena za powercolor kartu je oko 29000din(malo nize je ali sam zaokruzio) plus pdv gde dolazimo do mp cene u emmi-u, znaci nabavna je veca nego USA retail cena sa porezima, tako da bas je bzvz situacija...

Ti tu cenu ne mozes da znas. Mozda su ti rekli da je nabavna cena maloprodaje u nabavci od veleprodaje 29 000 ali to je nesto drugo. Uvozna cena veleprodaje je skroz druga kategorija. "Caka" je u tome sto Powercolor recimo uvozi Alti, a on ga posle prodaje sa velikom marzom ostalim maloprodajama, racunajuci tu i svoju. Dakle, pare se "beru" u tom delu lanca, kajmak uzima veleprodaja.

edit: Mislim da sam negde procitao da manje od 1% ljudi overklokuje svoje graficke karte. Nisam siguran u uzorak pomocu kog su dosli do te cifre, ali i da je 10% to nije mnogo. A nema sanse da je 10%. Niko od osoba koje ja licno znam, i imaju racunar nije OC-ovao GPU.

Poslednja izmena:
Nema ljutnje. Lepo ti je Gibo odgovorio.

Nemam ja ništa protiv OC-a kao OC-a. Naprotiv volim da se igram i imao sam jedan lep 775 na 771 setup za takve stvari. No, moja je poenta da određeni ljudi ovde govore kako je kartica fail zato što ne može da se nasvira, kako je AMD propao zbog toga, kako ovo kako ono, a pri tom još nismo ni videli kartice od partnera, koje će sa poboljšanim naponskim sekcijama i sređenom naponskom konfiguracijom sigurno doneti poboljšanje i na tom OC polju.

Mislim, ako uporediš broj ljudi koji je na benču i koji kupuje kartice i iz njih izvlači maksimum za uloženi novac i broj ljudi koji uđu u WW ili Gigatron i traže nešto na čemu će im raditi GTA V bez da štuca itd. i koji jedva driver znaju da instaliraju, mislim da ćeš skontati na šta sam mislio.

Ti koji ne znaju drajver da instaliraju mislim da nisu ni prisli ovoj temi da diskutuju. U krajnju ruku i nebitno.

Без љутње, ако је већ ово бенчмарк форум, треба ваљда знати да не може да се пореди фреквенција две различите архитектуре...
Ето, да поновим.
Ok, moja greska ispalio sam se za to i sta da radim, moja greska... ali ako bi poredili i gcn, i nije neki veliki skok sto se frekvencije tice, neki max za 28nm gcn je 1300 i to sa nekim besnim hladnjacima plus da bude odlican asic quality. Na prethodnoj 7850 sto sam imao asic je bio 84% znaci odlican primerak, ali zato sto je 1gb verzija amd nije dao da se klokuje preko 1050mhz, verovatno da u vreme kada je izasla ne ugrozi prodaju verzije sa 2gb, za mene glupo, ali dobro...
Slazem se i sa postovima o neznanju, u ww sam i svakakvi profili ulaze, mislim jednom usao covek da trazi frizider, ali izgovara zamrzivac, kolega se zbunio, na kraju lik kaze njemu zamrzivac i frizider isto, a tek za komponente je haos, kao sto je rekao kolega forumas, prvo pitaju dal mogu sa tim (tipa neka r7 250 grafa) da pokrenu gta na high, ti im kazes da ne moze, da je i low pitanje, preporucis sa cim moze, al kad cuju cenu samo se okrenu i odu.
@fingon82 ja sam dao cenu bez pdv-a, pravu nabavnu ne mogu da kazem i ona pise u sistemu, sta znam ko sve obiluje po ovom forumu [emoji12]

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

Aj да покушамо да разрешимо мистерију разлике у фреквенцијама. :)

Овако, знамо сви да АМД заостаје за зеленима у performance per watt, jбг колико год неко волео црвене, то је чињеница већ неко време.
Значи, главна ствар што је фреквенција толика је та фамозна потрошња и загревање, не може се клоковати више, кад троши ко фуруна, треба то охладити, а имаш на форуму лепе резултате амд картица када се момачки хладе.

Нема везе ни скок фреквенција у самом GCM производном процесу, али ајде, ако поредимо 280х са овом 480-ком (бар што имају тај број 80 у називу) oна је радила на 1000 мегахерца, а 480-ка долази са 1266. Није да нема напретка.
Колики ће бити просечан оверклок то ћемо видети кад дођу нереферентни модели.

Још можемо погледати и фреквенције два ривала, 970 и 290/х.
Знамо сви да је фреквенција "енвидије" доста виша, али резултати су богами на страни амд карте.

Ако гледамо фреквенције можемо упоредити и процесоре, АМД просечно ради на вишој фреквенцији, бар од кад је интел избацио хаски, али то им баш и не значи много, зар не? ;)
i7 4790k и i7 6700k су исто добри примери за фреквенције, оба раде на 4GHz, а 4790k има већи буст, 4.4 vs 4.2GHz, што не значи да је 4790к јачи.

Ово све доводи до закључка да чисто фреквенцију има смисла поредити само за исту архитектуру и исти модел (графа или процесор није важно) па ако поредимо ето моју 280х која ради стабилно на 1180 против нечије која ради на 1200 та ће бити мало боља и има смисла поредити те фреквенције, за све остало је бесмислено поредити, осим ако не меримо чији је већи. :)

Мислим да сам ово баш поједноставио, да и онај што не разликује фрижидер од замрзивача може да сконта. :d

Овако, знамо сви да АМД заостаје за зеленима у performance per watt, jбг колико год неко волео црвене, то је чињеница већ неко време.
Значи, главна ствар што је фреквенција толика је та фамозна потрошња и загревање, не може се клоковати више, кад троши ко фуруна, треба то охладити, а имаш на форуму лепе резултате амд картица када се момачки хладе.

Нема везе ни скок фреквенција у самом GCM производном процесу, али ајде, ако поредимо 280х са овом 480-ком (бар што имају тај број 80 у називу) oна је радила на 1000 мегахерца, а 480-ка долази са 1266. Није да нема напретка.

Знамо сви да је фреквенција "енвидије" доста виша, али резултати су богами на страни амд карте.

Ако гледамо фреквенције можемо упоредити и процесоре, АМД просечно ради на вишој фреквенцији, бар од кад је интел избацио хаски, али то им баш и не значи много, зар не? ;)
i7 4790k и i7 6700k су исто добри примери за фреквенције, оба раде на 4GHz, а 4790k има већи буст, 4.4 vs 4.2GHz, што не значи да је 4790к јачи.

Ово све доводи до закључка да чисто фреквенцију има смисла поредити само за исту архитектуру и исти модел (графа или процесор није важно) па ако поредимо ето моју 280х која ради стабилно на 1180 против нечије која ради на 1200 та ће бити мало боља и има смисла поредити те фреквенције, за све остало је бесмислено поредити, осим ако не меримо чији је већи. :)

Мислим да сам ово баш поједноставио, да и онај што не разликује фрижидер од замрзивача може да сконта. :d
Haha razumem te skroz, nema sta, i u prethodnim postovima si rekao sve sto treba :) napretka da ima ima, ali ne toliko koliko sam ja licno ocekivao, iskreno koristim amd karte vec nekih 6god, a s obzirom na moje godine i nemam neku preveliku IT istoriju, ovo mi je druga nvidia, pre ove sam imao gt220 nekih godinu dana, ali to je igracka od grafe [emoji12] ja sam bas bio zagrejan za nove amd karte, ali cekam da padnu cene, mozda vec za NG ce biti nekih dobrih akcija, lako se da prodati i doplatiti bilo za amd ili nvidiu, samo ko ce vise ponuditi za dati novac, naravno ja volim da uporedjujem karte kao burazer @reviewserb tj da se sto vise iscedi i izvuce iz nje, zato kada gledam review neke karte obavezno pored igara gledam i overclock potencijal, i naravno koliki je gain. Prvo sam hteo neku r9 270/x, i verovatno bih je uzeo da nije naletela 950 za slican novac, a daje mnogo vise bar po testovima sto sam gledao po netu, naravno samo ako se plati koliko sam je ja platio ili koji evro vise :)

Пусти ривјуа и то цеђење, зна се шта је извлачење максимума, а то колико ја знам ради можда 5-6 људи на овом форуму. :)

Баш много више од 270х и није, али за исте паре је свакако боља куповина.

270x i GTX950 su iste, nema tu govora da daje mnogo vise. A s obzirom da je mogla da se nadje za 90e 270x, rekao bih da si dobio malo manje ili u najboljem slucaju isto,a ne mnogo vise ;)

Пусти ривјуа и то цеђење, зна се шта је извлачење максимума, а то колико ја знам ради можда 5-6 људи на овом форуму. :)

Sad sam i ja shvatio jednu stvar,
overklokujem karticu, toliko koliko je dovoljno da dohvati 60fps u igrama, pod odredjenim grafickim postavkama. ( osim kada se uporedjuje, recimo, koliko je jaca 980Ti od 1070 kod overkloka, tu moram da cedim svaki mhz...:d )
Recimo, za Alien Isolation, za 4K ( DSR ) i maximum grafika, ne treba 980Ti nesto mnogo da se overklokuje da bi mogla da potera:whip: ovu igru na ovim postavkama i itd....

Poslednja izmena:

Dobro ne racunam one maksimume sa tecnim azotom i nekim ultra skupim vodenim hladjenjima, to je druga neka dimenzija i mnogo skup sport [emoji2] a zaboravio sam da ispravim, nije mnogo vise, ali u odnosu npr na 7850 dosta jaca, npr doom demo na istim podesavanjima, tj high, 7850 nije 30 mogla da izvuce sa konfom iz potpisa, a sa ovom lagano ide i do 100... uglavnom da se drzimo teme, rx 480 je Ok karta za sada, ali za mesec dana kada se sve stabilizuje pa i drajveri videcemo sta i kako, za sada ja licno nsm zadovoljan jer jelte svi smo pali na onaj madness hype i *** [emoji12]

@reviewsrb
И ја практикујем нешто слично.

Када сам купио графу, истестирао сам је у свим програмима што имам, нашао највишу фреквенцију за исте, чачкао напон и то је то.

Онда сам нашао највиши клок без повећања напона и тако ми ради за сваки дан. То што добијам тим максималним клоком ми је мање вредно од тишине и ниске температуре (овако ми графа не иде преко 65 степени)...

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Ako vas interesuje nabavna cena za powercolor kartu je oko 29000din(malo nize je ali sam zaokruzio) plus pdv gde dolazimo do mp cene u emmi-u, znaci nabavna je veca nego USA retail cena sa porezima, tako da bas je bzvz situacija... uglavnom ova karta uopste nije isplativa u ovom trenutku, ne zbog potrosnje, ko je gejmer njega boli stojko za potrosnju dal je jedan ili dva sestopinca, za mene jedini fail su ovde performanse, ocekivao sam vise, bar sto se OC-a tice, msm malo je glupo da ne mogu bar maxwella da prestignu u frekvenciji GPU-a, ja ovaj moj na 1500 a da nisam ni trepnuo bez tvikova bez icega, ladan ko spricer...

Retko glupa izjava. Covece, kakve veze ima frekvencija izmedju potpuno razlicitih arhitektura, razlicitih broja TMU, ROP-ova, svega!?

Retko glupa izjava. Covece, kakve veze ima frekvencija izmedju potpuno razlicitih arhitektura, razlicitih broja TMU, ROP-ova, svega!?
Znam ispravio sam se, pogresio sam *** zivot ide dalje...

@starshine da sa 1gb vrama ali svakako pokrecem u hd ready rez tako da ne bi trebalo toliko da utice na performanse, a sto se poredjenja tice to sam prvo trazio jer sam naleteo na r7 370 sa 4gb rama one sapphire nitro za 120eur gledao testove i iskreno uopste nije mala razlika, a nitro nije mogao da predje 1120mhz, i to jedva, mislim mozda je do primerka, ali slab oc potencijal, a kazem performansama u igrama uopste nisam bio zadovoljan... evo pa sam prosudi http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_r7_370_nitro/6.htm

+1

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno