- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Ne znam kako konzola od 400€ (ili više za Neo?) može biti skuplja od grafičke od 250€? Pošto CPU, ploču, RAM, HDD, napajanje, kućište i periferije moram da kupim u svakom slučaju. Na stranu što konzole, iako imaju dobre ekskluzive, nemaju dobar deo igara koji je dostupan na PC-u. Ne čak ni da fale specifični naslovi, nego ceo žanr je nekako osakaćen.Bilo bi nekih naznaka o tome, za sada Kinezi cute tako da mrka kapa. Inace meni je ovo vredjanje inteligencije. Izadje onaj Indus i kaze 199/229 USD a ja treba da placam 300+ evra i jos da sam srecan. Ma vazi... nisam ja Brazilac pa da placam premijum cenu na tehniku. Brexiti, VATovi, AV-ovi, uvozne kvote, malo trziste. Iskreno me bas briga za sve to. Eno gosn. Majdar prodavao PS4 na premijeri koji je u Amerikama tad bio 400 USD za 380 evra. On izgleda ima nacin, ima i Sony da mi naplati uredjaj koji tera graficki najimpresivnije igre trenutno za cenu jedne raspale graficke kartice.
Snazno navijam da se ova Wintel ekipica raspadne. Asusi, MSI, Gigabajti, nVidije, Majkrosofti, Inteli, ma niko mi od njih ne treba u zivotu ako ce da me tretiraju kao budalu. Imam Epl za to, jos cu da se osecam nadmocno jer sam platio premijum kod njih jer njih vecina percipira kao uber kul. Kada bacim ogromne pare na nekog ROG Posejdona sa RGB diodama, mogu da se osecam samo kao balavi klinac i nikako drugacije.
Edit: Poenta posta je, ukoliko je nekome promaklo, da nema smisla tretirati PC platformu kao nekakav premijum jer to nikada nije bila niti ce biti. U pitanju je nerdovska platforma, koja mnogo daje samo ako si vican cackanju i podesavanju. Treba reci ne pokusajima ovih firmica koje jasu glupu reddit "PC Master Race" pricu i na osnovu toga pokusavaju da zarade duplo.
Ja se dvoumim da li sad da prodam 260X, ali mislim da mi RX 460 nije dobar upgrade, čak i ako bude iznad R9 270. Mislim da ću krajem godine da menjam sve za neku i5/Zen + RX 470 kombinaciju. Do tada treba da počistim ono što sam nakupovao, a od tada će valjda moći za pristojne novce da se uzmu svi 2016 naslovi koji me zanimaju
Poslednja izmena: