Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Meni je fascinantno to da više niko nije gadljiv na referentni kuler, samo se priča o ceni i dobrim performansama za male pare.

Cooler je adekvatan za ono sto refference board podrzava. Sa 150W se ni ne moze dobiti velik overclock, ali nije ni bila namera da se tako nesto omoguci. Ko oce overclock, nek ceka AIB modele.

Odnos cena i performansi je ovde naj-sexi stvar koju RX480 ima na launchu [pogotovo pored bezobraznih cena Nvidije], i to je razlog zasto ce se sve launch kolicine rasprodati brzo. Ja jedva cekam da ugrabim jedan model cim se pojavi, i onda sam miran sa 1080p gamingom za dugi niz godina.

Cooler je adekvatan za ono sto refference board podrzava. Sa 150W se ni ne moze dobiti velik overclock, ali nije ni bila namera da se tako nesto omoguci. Ko oce overclock, nek ceka AIB modele.

Odnos cena i performansi je ovde naj-sexi stvar koju RX480 ima na launchu [pogotovo pored bezobraznih cena Nvidije], i to je razlog zasto ce se sve launch kolicine rasprodati brzo. Ja jedva cekam da ugrabim jedan model cim se pojavi, i onda sam miran sa 1080p gamingom za dugi niz godina.
+1

Mani ove navijace, oni bi i OC, i performanse i sve ako je AMD karta u pitanju. Ako je nVidia, onda ni 500e za 1070 nije puno. $199, ljudi to je dzabe, sve i da je oko 390X nivoa. Nekima ni 1080 nije dovoljno brz.

Da im das na poklon karticu čim izadje i petsto evra zalili bi se da nesto fali, toliko o tome ....a kartica će biti best buy godine sigurno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koja ce joj biti cena ovde, za ver od 4gb

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Nažalost. Ali to je posljedica življenja u vukoj3binama kao što su ovi exYu ostatci.

Mozda je rano za pitanje ove vrste,ali me zanima cisto gledano kroz performanse da li ce rx480 biti jaca od gtx 980?

Opa,,drago mi je da to cujem..indicije i nagadjanja ...da je tu sa titan x blizu..onda gtx 980 mu dodje da je sporiji od rx480 po tim nagovestajima :)

U nekim kombinacijama sa "i4" procesorom GTX 980 je jaca od Titana :d :d :d

Hahaha,,jel to neka benchmark forum legenda provala "i4" ?

Koja ce joj biti cena ovde, za ver od 4gb

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Navodno ce biti 220e za reference 4giger u EU. Videcemo da li ce prodavci dici cene zbog navale kupaca, i kako ce uvoznici da odreaguju.

Treba sačekati malo s kupovinom stabilizovaće se cene :)

Ostaje da se vidi da li ce pad EUR u odnosu na USD da poremeti cene (Brexit komplikacija)...

Koliko se ocekuje da bude jaca od 280x?

U Mađarskoj je agrep nešto kao itsvet.
Pa tu se mogu pratiti cijene, a ukazala se i prva Sapphire RX 480 8GB za 93440 Ft tj. 293 eur

E jesu ga utegli brate mili. Niko nece dati tolike pare za to, kada je onoliko reklamirase da ce biti vise oko 250e za 8GB model. Ali ono cekamo jos uvek, ostala su jos dva dana :)

E jesu ga utegli brate mili. Niko nece dati tolike pare za to, kada je onoliko reklamirase da ce biti vise oko 250e za 8GB model. Ali ono cekamo jos uvek, ostala su jos dva dana :)

Ovo su ti sada samo pokusaji da se na frku trku uzme neka lova od onih koji ne mogu da cekaju nego hoce da se 100% obezbede da ce da imaju karticu medju prvima.

Počinje cmizdrenje kao u GTX1070 temi...

250$ ali za godinu dana od izlaska, sad se zgrcu pare...cena za nestrpljive.

Ja sam odmah znao da naravno od te cene koju su oni predstavili na sajmu da kod nas od toga nema nista, mozda kod njih se bude mogla naci po toj ceni i to je upitno stanje ali kod nas nema sanse... dok svako nabije svoju marzu i porez eto nama cene od 300 evra ali toliko sam spreman da platim ali preko toga moracu da vidim koji mi je krajnji limit koji mi budzet dozvoljava.

Poslednja izmena:
Najavljena cena referentne za 480 je u stvari najavljena prosecna cena za AIB 470, i to neka prosecna cena, za nas Balkan govorim ;-)

U pravu su ljudi, vidite koliko kosta 980?. kupite je za te pare...

Ova karta kod nas nema sanse da bude ispod 40k din.

Sent from my iPad using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno