Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Nešto ne radi link, ali pretpostavljam da je red dragon u pitanju. Nije nešto.. đene đene, mana je 6-pin, stvarno ova karta zaslužuje potencijal za oc, a to se ostvaruje preko 8-pinskog dodatnog napajanja. PC su bučne i vruće. E sad da ja pitam, ne znam da li ću skupiti para za gtx1070, 1060 mi je, ... njeh... , znam da ima brži procesor i memoriju od rx480, ali što bi se kod nas reklo, samo guraj što više (v)rama, više bita... Da li je rx480 dobra investicija na duže staze (5+ godina), 1680x1050 rezolucija sa i5 6500 i 16gb dual channel? I koji model? Gledam na kp gaming x opasno pojeftinio, 254e, naspram 1060 302e sa manje rama i bitova, xfx poskupeo, strix oc je tu negde između. Sad sigurno imate dosta iskustva, da li kartice pucaju kao petarde same od sebe, da li se mogu klokovati, da li na msi jedan ventilator baguje (nikako da se zavrti, nego ga moraš prstom) kao što vidim na yt?

Strix, Nitro, Gaming X, manje vise sve ti je to isto. Ono sto ne budes mogao da igras snjom da def, neces moci ni kada je OC, ne zamlacuj se time ;) Uzmi koja ti je ljepsa i furaj :) Ja imam tu gaming x i radi ok. Vent se vrti normalno, ima cak opcija da u idle kad je ispod 60C uopste se i ne vrte ventovi.
5 god da uzmes i 1080 neces biti miran, jer GPU osjetno napreduje, za razliku od CPU, RAM itd...

Graficke menjati na svake 2-3 godine eventualno da joj ostane bar jos 6-7 meseci garancije a vec sada krenes sa po 200-300 dinara da stekas sto ne potrosis na izlazak ili preostane od izlaska i kada dodje vreme prodas tvoju karticu i imas da doplatis za noviju i bolju. I tako u krug.

Ok hvala ljudi, u pravu si pištaljko sve, samo što ja ne izlazim baš, ne pijem, ne pušim (a gde su mi onda ti milioni?? :D ) i nemam naviku da prodajem tako kartice, da ih obrćem. Nekako se vežem za tehničke stvari, bude mi žao da prodam nekom, uvek mislim, ma kome to sad treba kad ima nešto bolje, a jeste činjenica da dosta ljudi baš čeka na to, da se neko izigra godinu dve sa tim i da baca na oglas. :)

Pa valda mesecno mozes da ustekas 10-15 evra i da ti to bude ulog za novu graficku. I tako do perioda dok ne odlucis da menjas karticu.

Zasto sam reko da se kartica menja na svake dve godine, pa zato sto jos uvek neke pare vredi i sama doplata za nesto novije i bolje i jace treba da bude da doplacujes sto manje a uvek da imas kolilo toliko karticu iz nove serije.

b003f0b2e68bc09ef3fde6fba85d56d5.jpg

Stigla graficka :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Aktuelne rx ce verovatno brzo nestati,sudeci po najavama zamenjuje ih nova revizija koja nije samo malo brza vec i dosta efikasnija.

Znaci,po tebi,bolje da se ne uzima MSI RX 480 GAMING X 8GB za 240e?
Vidim danas akcija a sin me gnjavi da idemo da uzmemo...

Uzmi.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Tesko da ce revizija polarisa biti za 240e 8gb verzija, pogotovo ako je efikasnija.

Msi 480 nije bas proslavljena, ako nije puno skuplji uzimaj Asus strix ili xfx gtr.
I Nitro+ 480 bih uzeo pre msi-ja.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

ASUS ROG Strix RX 480 - 250e...

Milsio sam da je veca razlika

@ivanbass1 Kako sad msi rx480 nije proslavljena? Po čemu? Nedavno neko reče asus strix ima slabu napojnu, pa rekoše sapphire nitro nije dobar rx480, pa vidim na netu glave ventilatori od svake grafičke, asusovoj neće srednji da se zavrti, msi-evoj neće prvi, nitro se greje.. Pa odlučite se ljudi više. Svaki dan se nešto drugo preporučuje. Gde su te akcije msi i asus?

Od 8 gb?
To je dobra cena.

Aha

@ivanbass1 Kako sad msi rx480 nije proslavljena? Po čemu? Nedavno neko reče asus strix ima slabu napojnu, pa rekoše sapphire nitro nije dobar rx480, pa vidim na netu glave ventilatori od svake grafičke, asusovoj neće srednji da se zavrti, msi-evoj neće prvi, nitro se greje.. Pa odlučite se ljudi više. Svaki dan se nešto drugo preporučuje. Gde su te akcije msi i asus?

Na prvi mah pomislih da sam pogresio,da sam negde citao da su MSI ok...

Inace nisu akcije,vidim da su svugde iste cene...

Teško ćemo dočekati sniženje kod nas, osim na neke proizvode kojima je istekao rok :D
A ja svugde pročitah da su msi ok, mada uzimam za rezervu da su svi potplaćeni.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da je Asus oko 290e...za 10e vise, svakako uzmi nju.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Msi ima jako losu naponsku(ili memoriju) bukvalno se desavalo da puca i temperatura na njoj(ne na karti, na hotapotu) je katastrofa.

Strix je najbolji model 480, na 470 je taj problem sa hotspotom, ne na 480.

@goldi je pisao o tome na temi dosta, i kacio slike.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam platio sad strixx model 300e u E***-u

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Duke,ako mozes cekati uzmi rx580,ako nemozes uzmi MSI rx480 gaming X,kad si vec u nemackoj sigurno si cuo za casopis PC Games Hardware?
e ja idem uglavnom njihovom preporukom i nikad nisam pogresio,prilozim slike iz pdf 10/2016 gde su testirali razne rx 480 i gtx 1060 izvedbe (ukupno 15).

Prilozi

• 480_1.PNG
    480_1.PNG
    482.9 KB · Pregleda: 82
  • 480_2.PNG
    480_2.PNG
    483.5 KB · Pregleda: 73
  • 480_3.PNG
    480_3.PNG
    509.1 KB · Pregleda: 72
Da li gresim: gledam po netu za rx580,ona je za nijansu i to jedva brza od 480-ke?

To je normalno. Tako je i meni. Ovih 50 posto fan speed, koliko je to u rpm?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno