Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Problem hardverske prirode je tesko ispraviti drajverima. Svaka im cast ako su uspeli bez ikakvog smanjena performansi. Drugo, nikakve maticne ploce ne bi smele da gore zbog graficke karte, pa da kostaju i jedan jedini dinar.

Morao sam da ti odgovorim zbog same uvrede, nadam se da ces dobiti par dana hladjenja.

I ja sam tad mislio da nece moci, ali moze. A realno, obzirom da je u pitanju otkljucana karta gde i sam korisnik moze da poveca I smanji napon zaista ti i ne treba BIOS (mada bi bilo dobro, jer ne zavisis od drajvera, OS-a itd).

A za drugo... maticna ploca pa I od jedan dinar bi morala da zadovoljni neke standarde kvaliteta, medjutim ovde je RX480 krivac jer izlazi van specifikacija i vuce vise nego za sta je (jeftina) ploca projektovana. A sama ploca je recimo savrseno po standardu.

Elem, dobre su ovo kartice, lep skok performansi u odnosu na prethodnu generaciju, samo da se malo manje greju (tj. da im je malo veca efikasnost) bile bi bombona.

@ksLazy koliko ti je ploca izgorilo zbog RX 470 ili 480 kartice? jesi li to dozivio licno, aj slikaj, ili si samo strucnjak koji cita po netu?

Momci, mnogo teskih reci oko gluposti. Evidentno je postojao problem, ne bi se AMD cimao da ispravlja da ga nije bilo. Retki slucajevi, ali referentna kartica je bila van specifikacije dok nisu odradili ovo sa drajverima.
Tako da ne vidim razlog za teske reci i napucavanje kolege jer je neki menadzer u AMD rekao "'ocu vece klokove na datum izlaska, po svaku cenu!", pa je ispalo kako je ispalo.

@ksLazy koliko ti je ploca izgorilo zbog RX 470 ili 480 kartice? jesi li to dozivio licno, aj slikaj, ili si samo strucnjak koji cita po netu?

Koliko ti je Galaxy S7 Note izgorelo,doziveo si licno ili si samo strucnjak koji cita po netu?

ja i ne pisem o Galxy S7 Note niti ga koristim, niti me interesuje.... pitam ga licno imam osjeca da je covjek to iskusio cim ovako pise, ili je tesko trolovanje.

Koliko vidim po forumu,koliko on troluje toliko ti i fan-ujes...

AMD je slagao povodom power consuption i to je cinjenica.Kasnije je to preko non-ref i drajvera ispeglano...

Lazy jeste u pravu ali da je glupo da se vracamo na ref boljke glupo je,jer je opste poznato da su one najgore...

I ja bih voleo da vidim neki nepristrasni test 460-470-480 po pitanju power-a,pa znas sta da spremas ako hoces da kupis...

Ma ko mi to kaze ne mozes ti nikoga etiketirat ko si ti ovde? mogu i ja tebi da dodjelim neku etiketu za ljude koji pisu gluposti hoces to?

Jaci jeste od 280x ali nije to neki ozbiljan upgrade.

Jaka je ta 280x i dalje ne bih je menjao za 470, iako 470 jeste bolja i novija karta ne mislim da se isplati razlika, kad pogledas za koliko mozes prodati tvoju i uzeti novu.

Na tvom mestu ne bih isao ispod rx 480 4 ili 8gb/gtx 1060 6gb jer mi je nekako neisplativ upgrade od 280x na 470. Dobio bi bolje rezultate, pogotovo na dx12, ali ne mislim da su dovoljno dobri da opravdaju ulozen novac.

Edit: Pre bih taj novac ulozio i uzeo neki i5 6500,b150 plocu i 8g ddr4 uz prodaju tih iz tvoje masine.
Tu ces osetiti nebrojeno puta vecu razliku nego na gpu upgrade-u za koji si pitao.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, interesuje me model Asus RX470 Strix 4GB OC model.
Koliko sam video tj pročitao na netu model nema coil whine ali me interesuje nešto povodom ove famozne potrošnje i power draw-a same grafike.

Na nekoliko sajtova koje sam prelistao power consumption u max ide od 129W - 147W

Pošto je 6pin na njoj da li će sve biti ok jer to je da kažemo nekih 150W ukupno koliko može da se isporuči samoj grafici.

Hvala unapred

Nije losa, ali bolje pojuri Safir izvedbu, ima osmopinac, dual bios, generalno dosta bolja karta

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Jaci jeste od 280x ali nije to neki ozbiljan upgrade.

Jaka je ta 280x i dalje ne bih je menjao za 470, iako 470 jeste bolja i novija karta ne mislim da se isplati razlika, kad pogledas za koliko mozes prodati tvoju i uzeti novu.

Na tvom mestu ne bih isao ispod rx 480 4 ili 8gb/gtx 1060 6gb jer mi je nekako neisplativ upgrade od 280x na 470. Dobio bi bolje rezultate, pogotovo na dx12, ali ne mislim da su dovoljno dobri da opravdaju ulozen novac.

Edit: Pre bih taj novac ulozio i uzeo neki i5 6500,b150 plocu i 8g ddr4 uz prodaju tih iz tvoje masine.
Tu ces osetiti nebrojeno puta vecu razliku nego na gpu upgrade-u za koji si pitao.

Sent from mTalk

Ovo kupujem za drugi komp, trebalo je da naznačim.

i5 6600k
250GB Samsung 850 EVO
16GB ram
TT630M
MSI Z170 Pro

p.s nekako mi deluje ne isplativo dodati 10K dinara za RX480 , za 20-etak fps-a u 1080p? Ili grešim?

Poslednja izmena:
Ovo kupujem za drugi komp, trebalo je da naznačim.

i5 6600k
250GB Samsung 850 EVO
16GB ram
TT630M
MSI Z170 Pro

p.s nekako mi deluje ne isplativo dodati 10K dinara za RX480 , za 20-etak fps-a u 1080p? Ili grešim?

Pretpostavljam da je to ta Sapphire, jer i na linku koji si stavio pise 480 a i cena je odgovarajuca.

Edit:Izvinjavam se ostao mi je link od neke druge konverzacije na paste pa sam ga zalepio slucajno.

http://www.emmi.rs/grafičke-kartice...re-nitro-oc-4gb-gddr5.11.html?productId=57055
Ovaj link sam hteo postaviti.
Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Editovao sam odgovor jer sam pogresan link stavio, ostao mi u copy-paste.
Pogledaj odgovor iznad.

Jos malo feedback-a za Sapphire 470 nitro+ 4gb.

Izgleda je onaj bios switch dosao posle par restarta do izrazaja, prvi put kad sam restartovao sinoc i dalje je takt bio 1260.
Sad je takt 1206, napon ide do 1.05 a temperature su manje 4-5 stepeni potrosnja gpu power draw max 145 gde je bilo 183 pre toga na istoj igri.

Doduse odigrao sam samo nekoliko partija sada, ajde da se izrotiraju mape pa cu javiti koji ce biti max.
Overwatch je igra btw, sve na max.

Edit: Nije igra ne-zahtevna, kad se sve nafura na max hoce da se zagreje samo par stepeni manje nego kad se igraju AAA titlovi.

Poslednja izmena:
A koliki je napon na 1260, i kako očitavaš tih 145 ili 183. I ja se malo igram sa podešavanjiam pa zato i pitam.

A koliki je napon na 1260, i kako očitavaš tih 145 ili 183. I ja se malo igram sa podešavanjiam pa zato i pitam.

Napon na 1260 je 1.15 ili 1.17 po defaultu, ne secam se tacno.
Ocitavam preko Sapphire Trixx softvera, GPU only Power consumption.

Napon na 1260 je 1.15 ili 1.17 po defaultu, ne secam se tacno.
Ocitavam preko Sapphire Trixx softvera, GPU only Power consumption.

jasno sada, na 1260 -1.15v, do je na 1206-1.05v.
ne koristim trixx ali vidim da je je dosta u upotrebi.

Ja ga koristim od kad mi je afterburner(stara verzija) terao ventilatore u 100% bez razloga, nekad ih nije drzao uopste.

A i daje ti softversku kontrolu nad ledom, sto je lepo ako ga nisi ugasio mozes vise da uradis nego sa dugmetom.

Ja sam dobio solidne temperaturne raspone na 1.07V sa ventilatorima na 57% (2050 rpm) oko 63-64 stepeni u Full load-u.

Dobrivoje da li je tebi po defaultu 1.05v na 1206 ili si ti undervoltovao?

Ja ga koristim od kad mi je afterburner(stara verzija) terao ventilatore u 100% bez razloga, nekad ih nije drzao uopste.

A i daje ti softversku kontrolu nad ledom, sto je lepo ako ga nisi ugasio mozes vise da uradis nego sa dugmetom.

Mora da vidim neku kombinacijuju sa triksom.

Ja sam dobio solidne temperaturne raspone na 1.07V sa ventilatorima na 57% (2050 rpm) oko 63-64 stepeni u Full load-u.

Dobrivoje da li je tebi po defaultu 1.05v na 1206 ili si ti undervoltovao?

Sličnu kartu imam, rx 480 i kod mene je po difoltu 1,156v .
Malo sam smanjivao kod mene je na difoltu 1306MHz sa 1,156v, smanjio sam na 1,03-1,05v a memoriju sam podigao sa 1750 na 2000mhz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno