Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

@vladimirdowla

Mislim na ovo:

Lici mi na AfterBurner, ali ne znam kako da dobijem taj font i UI?

Aha, to ti je integrisano u DOOM. Ima čak da se bira nivo tih detalja koje pokazuje, a ovaj na slici se zove kako drugo nego Nightmare :D

Sve daje, i Frame Time i opterećenje svakog jezgra pojedinačno... Šteta što sve igre nemaju tako nešto. Potraži na dnu Advanced opcija pod Performance Metrics.

Poslednja izmena:
Nije razlika 10% vec oko 5%, sad sam proverio, pa imate ovaj klip sto je kacen pre nekoliko stranica gde se uporedjuju doduse Nitro i ta Strix

Aha, to ti je integrisano u DOOM. Ima čak da se bira nivo tih detalja koje pokazuje, a ovaj na slici se zove kako drugo nego Nightmare :D

Sve daje, i Frame Time i opterećenje svakog jezgra pojedinačno... Šteta što sve igre nemaju tako nešto. Potraži na dnu Advanced opcija pod Performance Metrics.

Cudno, video sam tako nesto i kod ostalih igara.
Verovatno moze Afterburner/ Riva, lepse da se podese, pogledacu...

Poslednja izmena:
Naravno, preko Rive definitivno. Ja samo ne razumem zašto meni taj RivaTuner neće da radi. Stalno izbacuje nešto update server connection ili error. A ni Afterburner neće uopšte da mi snima igre. Probao i na drugim racunarima.

Preko RivaTunera da klokujes ili sta?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Digital Foundry je bacio pogled i na crossfire

Poslednja izmena:
Naravno, preko Rive definitivno. Ja samo ne razumem zašto meni taj RivaTuner neće da radi. Stalno izbacuje nešto update server connection ili error. A ni Afterburner neće uopšte da mi snima igre. Probao i na drugim racunarima.

I meni izbacuje taj error, ali radi, zar ne mozes da kliknes na riva ikonicu u taskbaru?

Odlican je taj strix 470, karta je jednake brzine kao i ostali 470 modeli kada se limit za temperaturu pomeri sa 60c na koliko je asus stavio. Inace stvarno korektna cena 215 bi trebali da su svi modeli xD

Il njega il msi 1060 narucujem za 10tak dana 115e nije mala razlika al *** dosta dx11 igara planiram da vrtim gde je razlika i do 30% u korist 1060.

Al je dilemema ipak tu xD

Pa nije slucajno taj model osetno jeftiniji od svih ostalih.
Ako je stvarno iste brzine kao ostale, kad se pomeri taj slajder, onda se svakako osetno vise greje, a moguce da mu je onda i OC potencija slabiji od ostalih.

Jeftiniji je posto su stedeli na nepotrebnim stvarima kao backplate.

Svaki 470/480 se uber bedno klokuje, a kuler na strixu je odlican i ne ne greje se kada mu se otkljuca temp limit.

Znaci kartica se nikad sama ne downclockuje kad se pomeri taj slider?

Nope. Cak sta vise kaze covek da je u nekim momentima boostovala vise od nitroa zbog boljeg hladjenja.

Inace mogao si barem pogledati taj video pre ovih pitanja xD jos si ga ti kvotovao, covek sve lepo objasnio u njemu.

Poslednja izmena:
U mnogim igrama je to razlika izmedju na granici igrivog i savrseno igrivog:

anno2205_1920_1080.png

acsyndicate_1920_1080.png

bf4_1920_1080.png

crysis3_1920_1080.png

farcryprimal_1920_1080.png

gtav_1920_1080.png

hitman_1920_1080.png

rottr_1920_1080.png

witcher3_1920_1080.png

@Grunt: a imas GTX 1060 i za 285 evra tako da ti je doplata 70 evra u tom slucaju.

Sumnjive su te tabele na techpower. Po ostalim testovima u hitmenu je brža od 1060, a ovde sporija?

Zato sto je testiran u DX11.

The game uses an in-house game engine by IO Interactive that is one of the first to leverage DirectX 12. The game's DirectX 12 implementation, however, is too riddled with bugs to be integrated into our test bench for now. In this test, we're testing the game in DirectX 11 mode, which is still reasonably taxing on high-end GPUs.

Ko još danas kupuje grafu za dx11?... Znači u dx12 tu negde ili brža od 1060 a jeftinija 100e.

U mnogim igrama je to razlika izmedju na granici igrivog i savrseno igrivog:
Ako pretpostavimo da je minimum za igrivo 30 FPS, onda znači da je savršeno 40? :d Na stranu što verovatno niko ne očekuje da igra sa ultra detaljima i 60 FPS, na karti od 220€, inače ne bi postojale duplo skuplje (npr. 1070).

Ko hoće da da 300€ za grafičku (480 ili 1060), to je skroz u redu, ali neko kome je gornja granica ~200€, može da se ispruži za još 15-20, a ne za "samo" 70€ (ako pozovete u narednih 5 minuta :) )

Ako već planiraš da igraš u dx11 onda bolje uzmi neku nv starije generacije i za dosta manje para imaš odlične perf.

Eno gore u W3 razlika par fps-a između 970 i 1060.

Poslednja izmena:
Ko još danas kupuje grafu za dx11?... Znači u dx12 tu negde ili brža od 1060 a jeftinija 100e.

Nebitno, GTX1060 je konkurent RX 480 a ne RX 470. Njihove cene se posmatraju i tu je GTX1060 daleko bolji izbor.

RX 470 ce tek da dobije konkurenciju i sigurno biti bolji izbor od nVidie.

Poslednja izmena:
Koliko imas igara u dx12 a koliko imas jos igara koje su dx11 i jos uvek ce da izlaze u dx11.
Ove godine većina AAA naslova dolazi sa DX12/Vulkan podrškom. Sledeće godine ih može biti samo više. Ja ne znam ko šta voli da igra, ali mene npr. najviše zanimaju RotTR (odigrao), Deus Ex, Hitman, Dishonored 2, Sniper Elite 4, možda Quantum Break. Jedino za Dishonored 2 ne znam, ali ostali su sa DX12. Pri tom, najpopularniji naslovi ove godine, iako me ne zanimaju, su sa novim API-jima - Doom, BF 1, Civ 6, Total War...

Tako da te priče "dok DX12 zaživi..." nemaju mnogo smisla. Iako nije u potpunosti iskorišćen (što je i logično, jer je tu tek godinu dana), skoro svi veći timovi se okreću novim mogućnostima. I DX11 će biti prisutan još godinama, ali u manje zahtevnim igrama (tj. koriste ga manji timovi), gde ti sve jače od GTX 950 ne pravi veliku razliku. Npr. Alekhine's gun ću odigrati sa trenutnom kartom bez problema. Takođe, sve one AAA igre od prošle godine koje nisam odigrao (Witcher 3, Fallout 4, MGS V, GTA V...) me ne zanimaju, tako da ja nemam dilemu. Doduše, pošto ću u naredne 2 godine odigrati 5-6 AAA naslova i RX 470 mi je previše, ali šta da se radi :)

Ko još danas kupuje grafu za dx11?...

Pa covek kome sam odgovorio (Grunt).
Naravno da ima smisla gledati kako rade neke DX11 igre, pa Witcher 3 cu da igram svake godine po jednom.

Znači u dx12 tu negde ili brža od 1060 a jeftinija 100e.

Tesko da je tako:

RX-470-4GB-66.jpg

Ako pretpostavimo da je minimum za igrivo 30 FPS, onda znači da je savršeno 40?

Pa vidi u nekim igrama je razlika znatno veca od pomenutih 30%, npr Anno 2205 - 24,8 vs. 42,3

I nisam rekao 'samo 70 evra' ;)

Kao sto rece DeRadicci GTX 1060 je konkurent RX480 8Gb a Grunt je pricao kolika je doplata od RX470 do 1060 pa sam se tu ubacio.
Jos jedna prednost GTX 1060 je sto mu ne treba nesto mnogo jak kuler pa mozes slobodno da gledas jeftinije dok kod RX480 referentna nema smisla.

Poslednja izmena:
Gtx 1060 kod overkloka je skoro jednaka sa klokovanom 980 kartom.

Posto sam imao 980 na 1.580 - 8.000mhz, ( na ovim klokovima je sigurno malo brza od klokovane 1060 karte ),..... ( na ovim klokovima ) moze vecina igara ( za par igara mora malo da se smanje neke Ultra postavke na High ), da sljakaju na 60fps na full HD i grafika maximalne postavke ( plus 4XMSAA ).
Klokovana 1060 skoro moze da sljaka vrlo slicno ovoj 980 kartici. Sve ostale kartice ispod 1060 i 980 ( 970, 480, 390X, 470 ...), nemaju tu snagu da se izbore sa ovakvim grafickim postavkama na 60fps lock. Zbog toga, mislim, da vredi doplatiti tih nekih '70E' za 1060 karticu u odnosu na 470 kartu.......

Poslednja izmena:
Al ne znam zašto mislis da nekom vredi da doplati za 1060.....evo primera radi, igram dotu al desi se nesto i drugi da naidje par dana da prodjem kao sto mi je na cekanju son of rome da odigram i AC sindikat, rx460 je malo za to, možda bi bilo igrivo na 1080p ne znam još nisam nesto nalazio neke valjane testove, sve je nesto šturo, možda je i rx470 Overkil za to.....generalno neko se jedva nategne i za toliko da kupi karticu i sad da dodaje .....batali se kalkulacija kolko FPS % = %€ , svako će prema sebi i svojim igračkim afinitetima i budžetu da odredi sta će da kupi, tebi ako se isplati , kupi, i sve super

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni je ta razlika u dx12 igrama premala da bi se plaćalo 70+evra za 1060 ili 480... 5-10% u perf. nije nikakva razlika, a ovamo razlika u ceni 50+%.

Poslednja izmena:
Sta znam, ja sam stekao drugaciji utisak...ajde sad se pojavila ova Asus Strix za 215 sto je ok..
Po meni GTX 470 ima smisla jedino zasto sto nema RX 480 4GB (MSRP razlika je 20$). Verovatno je zato i nema da bi dali prostora RX 470.
S druge strane nema nereferentnih RX 480 jer nema mnogo smisla pored GTX 1060...po trenutnim cenama..

@G@W: Ovo nije nista u poredjenju sa tvojim trabunjanjem.

Porucio sam tu Asus Strix 470 na kraju, koliko se ja igram na PC-u puna kapa :D

Javljam sledece nedelje kad mi stigne rezultate.

Vrh Dno