Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Ovaj Red Devil ce verovatno biti 200-210 evra preko Madjara, jer je i inace jeftiniji od Asus Strix modela.

Poslednja izmena:
Ja nisam kupio, dobio sam jednu 470-ku na korišćenje i prezadovoljan sam ;). Čim ovu vratim kupujem ili Strix ili Devila.

Vladimire, jel mozes da izvrtis par igara ako budes imao vremena i volje? Zanima me Planetside 2, Battlefield 3 ili 4 i War Thunder avioni i tenkovi..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa covek kome sam odgovorio (Grunt).
Naravno da ima smisla gledati kako rade neke DX11 igre, pa Witcher 3 cu da igram svake godine po jednom.

Tesko da je tako:

RX-470-4GB-66.jpg

Pa vidi u nekim igrama je razlika znatno veca od pomenutih 30%, npr Anno 2205 - 24,8 vs. 42,3

I nisam rekao 'samo 70 evra' ;)

Kao sto rece DeRadicci GTX 1060 je konkurent RX480 8Gb a Grunt je pricao kolika je doplata od RX470 do 1060 pa sam se tu ubacio.
Jos jedna prednost GTX 1060 je sto mu ne treba nesto mnogo jak kuler pa mozes slobodno da gledas jeftinije dok kod RX480 referentna nema smisla.

auh, ova 470 4GB je ultimativni best buy. cak i da gledamo najgori scenario po nju, DX11, za iste pare kao GTX960 a 50% brza, fantasticno. kapiram da ce A brendovi sa najboljim kulerima biti oko 32-33-34k din na polici radnji koje prodaju za kes po najnizim cenama sto je manje vise cena ekvivalentinih GTX960 4GB. B brendovi jos 10-15% sigurno jeftiniji, madjari 20% jeftiniji itditd...

Nitro+ je 34000, ja sam zadovoljan. U vreme kad ne bude radila kako treba neće ni 1060 biti puno korisniji.

Jeste ova RX 470 4gb sa cenom od 215e stvarno best buy trenutno. Ipak kome se ne zuri mislim da treba da saceka pojavu novih igara tipa Deus Ex, Mafia III i pre svega Battlefield 1, da vidimo u testovima koliko ce ovih 4gb memorije biti dovoljno.

Nije ovo poređenje stock vs stock nego poređenje 470 vs 480 na istom clock-u GPU-a i memorije.
Inače tekst je dobar prikaz napretka performansi GCN1-GCN3-GCN4.

Znaci dobro nasvirana HD 7970 kasnice za Rx 470 4GB modelom oko 15% za 5godina jadan napredak jos u nizem proizvodnom procesu.

Kostala je duplo vise od 470 kad je bila nova. Cak i vise nego duplo vise, plus je PDV bio manji...

Jeste ova RX 470 4gb sa cenom od 215e stvarno best buy trenutno. Ipak kome se ne zuri mislim da treba da saceka pojavu novih igara tipa Deus Ex, Mafia III i pre svega Battlefield 1, da vidimo u testovima koliko ce ovih 4gb memorije biti dovoljno.

Za graficke koje su slabije od GTX970 je itekako dovoljno.

Znaci dobro nasvirana HD 7970 kasnice za Rx 470 4GB modelom oko 15% za 5godina jadan napredak jos u nizem proizvodnom procesu.

Pa naravno kad im tada to bila nova arhitektura. Sto se tvikovanja iste tice, nV je na tom polju odradila mnogo bolji posao, ili bolje receno AMD nije nista specijalno uradio. Zato danas imamo "tvikovan fermi" u 16nm pakovanju koji dere gcn :D

Stigla mi danas karta, necu stici danas da je trpam u komp al sutra ocu, pa javljam neke prve utiske.

Ja gledam u Properties za grafičku, imam Nitro+ sa 4G, ali ovde piše kao da ima 8 GB... Ne znam dal je moguće da ima 8 GB, iako je prodata kao 4 GB varijanta?

470_8G.jpg

^pise da je 4GB shared system memory, tako da je pivo u pravu :)

Inače, ovi najnoviji drajveri 16.8.2 imaju bag da kad koristiš monitor i tv istovremeno (npr pustiš nešto da gledaš na tv i ugasiš monitor), posle na monitoru nema slike kad ga upališ opet. To se nije dešavalo s prethodnom verzijom drajvera, nadam se da će ispraviti tu glupost...

Vladimire, jel mozes da izvrtis par igara ako budes imao vremena i volje? Zanima me Planetside 2, Battlefield 3 ili 4 i War Thunder avioni i tenkovi..

Nema frke, samo treba stići i poskidati sve. Inače ovde sam napravio plejlistu gde svaki dan kačim neki gameplay test.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLPDciXpId9fsd5fb2ePYuaWpvykP1VLRw

Zasad GTA V i No Man's Sky, sutra idu DOOM i prvi Tomb Raider, pa ću onda RoTR, Shadow of Mordor, Dotu II, Forzu Apex... Dotad će se ove poskidati ;).

Pitanje ako neko zna - Kako da znam da je Vulkan aktiviran u Doti 2? Nemam opciju Vulkan nigde u podešavanjima.

Hvala Vlado, vulkan bi trebalo da je aktivan po "difoltu" ako se ne varam..

Kupovina 8GB modela ove karte je besmislena. ;)

Vrh Dno