Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Stigla u baito strix rx470-O4G-Gaming za 35k za kes , druga cena je 36400 malo imaju glupu politiku al aj sad

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kao i RX 480 modela, mada tamo ne vidim poentu ni 4GB modela, ali dobro. Za sada ocekivano, srednji segment ili RX 470 4GB koji je za ulozen novac verovatno top izbor i GTX 1060 ko zeli nesto vise. Ostalo (ostali RX-evi) meh. Jos kad stigne ono zeleno sokocalo sa 3GB haos totalni:d

I to samo na KP, ko, nasim pilicarim, da 36k za RX 470 4GB taj blesavv, mene ovaj Asus Dual GTX 1060 izasao 37K, doduse uz pomoc kolege, ali to je cena za Gainward GTX 1060 na kp, a ista stvar. Jedino ako se uzima na rate, to je ok, ako nema druge opcije. A nazalost vecina nema.
Strix model RX 470 4GB za 215e na kp je super ponuda.

Poslednja izmena:
***, kao i sto nema ni GTX 1060, za manje od 300e, a i ponuda nije neka, dosta modela jos nemaju. U DE i AU recimo MSI i ovaj Gainward idu i za 275e.

Turno u komp danas ovaj Asus 470, stavio ove zadnje hotfix drajvere. Odmah instalirao zadnji Asus GPU tweak reko da nastelam grafu malo kad ono primetih cudan problem svakih 5,10,15 sek(random razmaci) komp zasecka na sekund, nebitno sta se radi. Npr samo na desktopu pomeram kursor i sec zastane na sekund. Reko wtf sta je sad problem. Slucajno izadjem iz tog gpu tweak-a i stutter nestade :/

Ima MSI afterburner podrsku za sve sto ima ovaj gpu tweak ? Mogu da brisem to seckavo djubre sa kompa ? :D

Pored tog seckanja dok sam gledao film (the nice guys sabili btw :D) odjednom sam poceo da cujem graficku kartu a do tada je bila totalno necujna, reko sta je sad kad vidim fanovi otisli na 100% lol A temperatura gpu 25c :D I ovo kad se desilo je bio pokrenut gpu tweak pa njemu prepisujem i taj problem :D

Posto dok sam vrteo Haeven test fanovi nisu isli preko 50% i uspesno su drzali kartu na 65c koliko je limit (nisam ga jos povecavao) sa tim limitom karta je radila na 1210-1220 mhz.

Probacu sa OC-om da se igram ovih dana kada nadjem vremena.

Od ovih sa KP niko nema na stanju, stavljaju na spisak.
Sve to neozbiljno.

Pa ***, likovi nabavljaju jednom sedmicno ili dvaput, konkretno fanta dvaput i kad sam ga ja zvao i pitao za GTX 1060, odmah mi je rekao, ok ali imam vec narucenih 7 ili 8. Sve sto mu stigne odmah se rasproda. Kome je neozbiljno slobodno moze da ode u nasu radnju i GTX 1060 10-12k vise ili rX 470 7-8k vise:d

Nije stvar u nedelju dana nego mi kazu da ne znaju kad ce.
Kad sam porucivao TV lepo kazu tad porucuju i tad stize, ovi ne znaju da li mogu da poruce.
Kazem neozbiljno iz razloga sto ne mogu da ti kazu da li mozes da kupis ono sto nude.
Vidim da u E...-ju vec ima AMD Radeon RX470 Saphire OC 4GB GDDR5 za 250e
Mozes da mi pustis na pm broj od tog tvog Fante da vidim da li mogu kod njega da porucim.

Joooj, ne mogu da se odlucim izmedju Strix 470 4GB i neke gtx 1060! >.< 470 ima jako primamljivu cenu ali performanse... Od aprila sam bez grafe, ne mogu vise :(

Da pomognem malo, ako oces odmah sve skoro na max na 1080p i veci luft za kasnije, GTX 1060, ja sam se vodio tim.
Ako si spreman malo da spustas neke stvari onda RX 470, prosto bolji deal je za kes.

Neces pogresiti kako god.

Sutra mi stize Gaming X. :)

At last, I will have fully working gaming GPU.

@DeRadicci Imao sam Sapphire R9 270X DualX OC 2GB, nisam bio nesto preterano zadovoljan. Uglavnom sam vecinu stvari mogao da igram sasvim dobro uz kompromise sa detaljima.

Ako imas para vidi GTX 1060, ali opet, ako se nadje RX 470 za 215e, to je bas bas dobar deal.

Kad pogledate ovako ponavlja se situacija sa 380(x) i 970 ostale karte oko njih teško ko i da je kupovao isti cenovni rang i isti odnos performansi između karti

Sent from my iPhone using Tapatalk

@DeRadicci Imao sam Sapphire R9 270X DualX OC 2GB, nisam bio nesto preterano zadovoljan. Uglavnom sam vecinu stvari mogao da igram sasvim dobro uz kompromise sa detaljima.

Tebi je onda i RX 470 za 215 evra odlican upgrade, ionako je u rangu R9 290.

@Marezz - imamo bukvalno identican "problem". Izmedju istih se razmisljam i istu kartu trenutno imam... Od 1060 za sada dajem prednost G1, al sacekacu jos kad vidim kako definitivno stoje stvari sa obe opcije.

Stigla juče Strix RX 470 4gb. Pustio The Division benchmark na ultra detaljima-avg. 48.5 fps na 1080p, na i5 6600k i 8gb ddr4. Danas ću proći Witcher 3, pa javljam ako nekoga zanima.

Joooj, ne mogu da se odlucim izmedju Strix 470 4GB i neke gtx 1060! >.< 470 ima jako primamljivu cenu ali performanse... Od aprila sam bez grafe, ne mogu vise :(

Šta ti fali performansama na 470? Ako planiraš na 4K da predeš, neće ti ni 1060 biti dovoljna...

Ja nema sanse da predjem na 4k u skorije vreme, tek za par godina kad postane pristupacnije, do tada sam zakucan za 1080p :D Voleo bih da mogu vecinu stvari da igram na 1080p @60fps na ultra detaljima, uz par kompromisa naravno :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja nema sanse da predjem na 4k u skorije vreme, tek za par godina kad postane pristupacnije, do tada sam zakucan za 1080p :D Voleo bih da mogu vecinu stvari da igram na 1080p @60fps na ultra detaljima, uz par kompromisa naravno :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Onda će ti 470 biti i više nego dovoljna, ako imaš dobar cpu. Kod mene na novi Doom izvlači 120-150 fps, sve na max. i7 2600k cpu

Poslednja izmena:
\"Kolosek\" je napisao(la):
Pa onda rx 470 nema sta da traži tu kod tebe.
Ne vidim zašto čovek da ne uzme RX 470 da bi se igrao u FullHD, kad to svakako može. Možda ne na ultra na 60fps, ali 50-60 sa lagano uz određene kompromise, ali to je već napisao.

Ne vidim zašto čovek da ne uzme RX 470 da bi se igrao u FullHD, kad to svakako može. Možda ne na ultra na 60fps, ali 50-60 sa lagano uz određene kompromise, ali to je već napisao.

Samo par igara ne prebacuje 60FPS na Ultra ali su jako blizu magičnoj cifri ;), tako da može ići na 470-ku bez problema.

Nazad
Vrh Dno