Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Ljudi treba mi pomoc.
Nameracio sam se na GIIGABUTE R9 270X grafu.
Da li je neko ima i iskustva sa njom?
Da li pravi flicker, problem sa bojom, skakanja slike, kakav god problem?
Link za dobre drajvere ako moze.
Hvala puno svima

Nisam imao iskustva sa tom, ali zadnji drajveri i bios update-ovi za pojedine proizvodjace su sredili sve te probleme. Na to ne moras da brines.
Jedino da li se greje i buka koju pravi u odnosu na druge proizvodjace, ali to ce ti reci neko ko je vec imao iskustva sa njom.

Sapphire BSOD Edition. :D

Iskreno od njih bezim jer sa svakom serijom imaju nekih problema, pritom 2 god garancije, da je HIS pa ajd', mogao bih da prezalim 2 god garancije.

HIS je ranije bio dobar brend,ne znam sad. Safir u ovim narodnim verzijama ne briljira,uopšte ne znam što ne uvoze više vapor x i toxic

Ima toxic kod nas.

Viđao sam ga na KP za 210€

Sad sam bacio pogled,ima ga po itsvetu,dovukli su i njih u zadnjoj turi izgleda. Pre se ne sećam da sam ih vidjao. Ali je toxic preskup

Poslednja izmena:
Pa da, ali ko hoće da ima toxic neka se iskešira ;)

Pre bih iskesirao directcu II sa 3 god garancije i manje para.

Realno :)

HIS je ranije bio dobar brend,ne znam sad. Safir u ovim narodnim verzijama ne briljira,uopšte ne znam što ne uvoze više vapor x i toxic

Dobar je i dalje, do skoro sam imao HD 7770 IceQ Turbo, odlicna izrada, hladnjak i fabricki OC-ovana, pakovanje je kao kod Asus karti. Drugar je imao 280X od HIS-a i imao je samo reci hvale za nju.
Mozda i uvoze tj. verovatno ali kartice su unapred rezervisane i automatski prodate rudarima.

Update na 13.12 drajvere i nema flickera.

Hocu da pazarim R9 270X, bacio sam oko gigabyte 4gb model? Jel to ok kupovina ili savetujete model od nekog drugog proizvodjaca?

Hocu da pazarim R9 270X, bacio sam oko gigabyte 4gb model? Jel to ok kupovina ili savetujete model od nekog drugog proizvodjaca?

Po meni 4 GB ima smisla na 280X modelima i naviše, kao i na rezoluciji većoj od 1080p. Za 1080p bi 2 GB trebalo da je dovoljno.

Ali ako je dobra cena, zašto da ne.

EDIT: A što se tiče proizvođača, vidim da ljudi nešto ne vole Gigabyte. Ja sa nekoliko matičnih i grafičkih nisam imao nikakvih problema, tako da ih iz ličnog iskustva mogu preporučiti. Doduše, nisam nikad ništa ni klokovao, pa sa te strane i nisam najupućeniji.

U svakom slučaju, bez obzira na proizvođača, gledaj da je neko pristojno dual-fan hlađenje na karti sa bar tri godine garancije.

Poslednja izmena:
Power color ima dobru cenu za R9 270X. Jel poseduje neko tu karticu?

Ima Corvus, prelistaj nekoliko strana unazad kačio je rezultate i poređenja sa 7870.

Evo i meni stigao danas racunar sa ovom power color r9. Probleme koje sam imao sa sapshir r9 sa ovom nemam. Izgleda da je super, radi, vrte se ventilatori a ne gasi se :) probao fur mark i nece preko 68c. Dok je na onoj islo do 75c i tu se gasila. Ja srecan i zadovoljan.

Evo i meni stigao danas racunar sa ovom power color r9. Probleme koje sam imao sa sapshir r9 sa ovom nemam. Izgleda da je super, radi, vrte se ventilatori a ne gasi se :) probao fur mark i nece preko 68c. Dok je na onoj islo do 75c i tu se gasila. Ja srecan i zadovoljan.

Ako ti nije problem, koje ti je napajanje koje ti napaja ovu konfiguraciju. Vidim da je 600W ali koje. Da li neko kvalitetnije ili neki kinez?

Čini mi se da je negde napisao da je raidmax u pitanju.

Meni radi PowerColor Devil 270X sa napajanjem Seasonic 620W

U pitanju je napajanje marke raidmax od 600w. Nego mene muci sledece imam msi afterburner, ali nikako mi ne uspeva da ga namestim da svakim sledecim paljenjem racunara ne moram sam rucno da ga opet stelujem, nego da ga jednom nastelujem na auto i da tako stalno radi. isto tako vazi i za procesor imam program ControlCenter i kad upalim racunar prvi put kuler na procesoru vrti 100%, pa onda otvorim ovaj program i satavim na auto i tada normalno radi bzrinom od 30%, naravno kako se povecava teperatura tako raste i njegova brzina. Znaci sve je ispravno, samo sto ne znam da podesim ova dva program da ventilatori normalno rade, kada je mala temperatura da sporije vrte, a kako raste tako da se poveca i broja obrtaja. Tj. podesim ja to sve posle kad upalim i smanji on sve. Samo sto moram to svaki put da radim. Kako da snimim ili da stavim da zapamti jednom zauvek i da radi po tome ? Hvala

Imas dole ,kad otvoris msi afterburner,apply overclocking at system startup kao na slici

Prilozi

• msi.jpg
    msi.jpg
    169.5 KB · Pregleda: 126
Aha znaci to cekiram i onda kad se digne sisitem i on automatski pocinje da radi. Hvala ti. Resio sam i ono za procesor, bilo je u biosu podeseno da radi stalno na 100%, to su sigurno zaboravili da iskljuce kad su testirali racunar 24h.

Vrh Dno