Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Evo sad sam namerno opet merio, nisam hteo da palim MSI Afterburner, i ide ona tako do 70c a obrtaji stoji na 1015rpm ili 21% i nemaju nameru da se pomere. Aj jos ovo da pitam da li negde u biosu ili vec gde ne znam ni ja ima da se ukljuci da rade ti njeni ventilatori sami. Mozda su iskljuceni po defaultu ?

Nemoguće, zove se automatic jer sami menjaju brzinu nema tu šta da bude isključeno.(kako sam se izrazio :p ali kontaš na šta mislim). Vraćaj tu kartu.

Poslednja izmena:
CCC ne mogu da verujem...baksuz :) Hvala na odgovorima. Da uzimam drugu novu isto ovakvu ili neku drugu ? Sad me strah da nemam ni sa onom drugom novom (istom) iste ovakve probleme...lol koje zrazavanje i koje definicije :p

Da li si probao da u Afterburner-u aktiviras Auto Fan...mozda ti stoji na zakljucano na tih famoznih ~20 %... I onda aktiviraj opciju da ti se AB podize sa Win-om i resen problem...Ali opet 70c je malo da bi se karticala pregrevala i da bi se gasila...

Nije otkljucan je, minimalno vrednost mu je na 40% pa navise, radi on kad ga ja ukljucim. Ali trebaju oni da rade sami bez ovog programa, kako da ga nemam, sta bi onda bilo (nadam se da me razumes). Najveci max joj je 75c tu se 100% gasi, a nekad se desava i na 35c da se ugasi.

Ma ne valja, što bi se gasio komp da je sve u redu, vraćaj ti tu kartu sutra to ti je najbolje. E, zanima me koja je karta u pitanju, tj. koji proizvođač?

Pa ne treba ti ako znas u Catalist- u da podesis to isto...desni klik na desktop, pa catalist i u AMD overdrive podesi vent...ovo ti pisem iz glave...mozda pogresim negde...ali to bi trebalo da je tu... :)

Poslednja izmena:
Kupio sam ceo racunar znaci gotovu konfiguracuju (71.110 din) samo kuciste. Tako da celo kuciste vracam nazad. U pitanju je AMD Radeon R9 270X Sapphire DualX OC 2GB GDDR5

Ma ne valja, što bi se gasio komp da je sve u redu, vraćaj ti tu kartu sutra to ti je najbolje. E, zanima me koja je karta u pitanju, tj. koji proizvođač?

Ispade ova serija R9 270 i 270x kartica nikad gora...svaka ima neku falinku...wtf?!

Kupio sam ceo racunar znaci gotovu konfiguracuju (71.110 din) samo kuciste. Tako da celo kuciste vracam nazad. U pitanju je AMD Radeon R9 270X Sapphire DualX OC 2GB GDDR5

*** vraćaj, kad ne valja nema ti druge...
BTW, i one moje dve su bile sapphire, tako da više ne kupujem tu marku :p

Kakav užas.. Vraćaj kartu! Jesi li snimio šta su još imali od proizvođača? Mada ne znam da li to može baš tako da se bira. Ali `аjde još da i ja ne mračim - samo ti to fali :wall:

Da dodam i ja, brze bolje menjaj. Svaku karticu do sad koju sam imao sama je povecavala brzinu kulera u zavisnosti od loada. Vracaj to da ne bude posle da ti ne prihvate garanciju.

Kakav užas.. Vraćaj kartu! Jesi li snimio šta su još imali od proizvođača? Mada ne znam da li to može baš tako da se bira. Ali `аjde još da i ja ne mračim - samo ti to fali :wall:

Po nekoj logici bi trebao celo da vrati da "ispitaju" sta ne valja i vrate mu ispravno ili ponude neko drugo u istom cenovnom rangu. Sad da li ce tako biti u praksi...

Neko je trazio review za R9 270, posto imam stari procesor jedino sto zasigurno mogu da kazem jeste da Twin Forzr 4 radi posao, idle 30-32, u igrama 55-57. I da, MSI je lepo dizajnirao onu plastiku pored kulera, taman ima jedan zubac da zaglavim kablove da ne upadaju u kuler :p

Poslednja izmena:
Narucio sam putem call centra 06.01.2014. u ww-u, i trebalo bi da imam 14 dana fore da bez ikakvog obrazlozenja vratim ovaj racunar i trazim povracaj novca. Evo ja sam zvao taj njihov servis za reklamacije 16.01.2014. i trebala je danas kurirska sluzba da dodje kod mene i preuzme racunar, ali nisi bili. Zvao sam opet i javila se ista osoba, kao kuriri su zaboravili doci ce tek u ponedeljak. I ja joj kazem da meni u ponedeljak istice tih 14 dana, a ona meni kao nista se vi ne brinite, vi ste na vreme prijavili, greska je do nas. E da ne bude posle istekao vam je rok, kasno ste poslali :) Napisao sam im pismo sta se desava sa racunarom i koji su problemi. Takodje sam napisao ili da mi vrate kes ili da mi posalju drugi novi isti racunar ali samo da bude 100% proveren. ( pise da oni pre nego sto posalju robu vrse testiranje 24h na 100%) pa kako je onda ovaj moj prosao test zivo me zanima ?

Pa upalio se. :D

PowerColor R9 270x PCS+ - 1180/1500MHz, default voltaža

3DMark 11 Performance
R9270xPCS3DMark11Performance1180-1500.png

3DMark 11 Extreme
R9270xPCS3DMark11Extreme1180-1500.png

Unigine Heaven 4.0 Extreme
R9270xPCSUnigineHeaven1180-1500Extreme.png

Može još malo gore na default voltaži, ali nisam još uvek ispipao krajnje granice.

Zaključak: U Heaven-u je malo brža od Max OC-ovane HD7870 Devil koju sam imao, dok je u 3DMark 11 nešto sporija zbog nižeg Core radnog takta. U suštini, to je to po performansama.

Nije loše :), a koliko si platio karticu?

Baci pogled na sajt firme na E. :)

Da, nije loše. Devilka se ludo klokovala, ali ova nadoknađuje većim taktom memorije. Tako da su tu po performansama.

Je li tiha karta?

@Corvus bas si ovo super odradio dobro poredjenje svaka cast!
Koja je hladnija/tisa DEVILKA ili ova 270X PCS+

Je li tiha karta?

Prilično je tiha. ~1200rpm u leru, ~1890rpm (40% brzine) pri opterećenju u Unigine. Ne primećujem značajnu razliku pri promeni broja obrtaja.

@Corvus bas si ovo super odradio dobro poredjenje svaka cast!
Koja je hladnija/tisa DEVILKA ili ova 270X PCS+

Hvala. :)

Za divno čudo, tu su negde obe. Devilka je možda bila za malo glasnija i 2 C stepena hladnija, ali to je to.

Edit:

E ovo je iznenađujuće:

Furmark 1024x768 Benchmark test (user settings)

PowerColor DEVIL HD7870 2GB 1250/1450MHz
HD7870DevilFurMark.png

PowerColor R9 270x PCS+ 2GB 1180/1500MHz
R9270xPCSFurMark.png

Tri uzastopna puštanja na PCS+, pa se tek tada temperatura približila Devilki. Izgleda da je ipak malo hladnija od Devilke.
Plus, još jedna zanimljivost, u 1024x768 bez AA:

R9 270x PCS+ (1180/1500MHz) - 4362 poena (FPS - Min: 71, Max: 78, Avg: 72)

HD7870 DEVIL (1250/1450MHz) - 3609 poena (FPS - Min: 59, Max: 69, Avg: 60)

Poslednja izmena:
PowerColor R9 270x PCS+ - 1180/1500MHz, default voltaža

3DMark 11 Performance
R9270xPCS3DMark11Performance1180-1500.png

3DMark 11 Extreme
R9270xPCS3DMark11Extreme1180-1500.png

Unigine Heaven 4.0 Extreme
R9270xPCSUnigineHeaven1180-1500Extreme.png

Može još malo gore na default voltaži, ali nisam još uvek ispipao krajnje granice.

Zaključak: U Heaven-u je malo brža od Max OC-ovane HD7870 Devil koju sam imao, dok je u 3DMark 11 nešto sporija zbog nižeg Core radnog takta. U suštini, to je to po performansama.

Moze li memorija da radi na vecem taktu?

Dakle "kanal"... to znaci da bi od 30-40 kartica bar 3-4 odbilo saradnju na 1500MHz, a bez toga nema pristojnog hashrate-a :D

Ostaju Sapphire DualX, Gigabyte WF i MSI Gamer Edition kao OK izbor (tu svaka radi na 1500), ASUSI 270/270X 1-2 od 10 karti nece na 1500MHz.

Poslednja izmena:
Da se razumemo to je super kartica... za igranje, a tvoj konkretan komad i za rudarenje, samo ostaje pitanje kad npr. neko uzme 20 kartica da li ce mu zapasti 2-3 koje nece na 1500, cito to, nista vise, mada kao 2 ili 3 ili 4 karta, cesto i takve "prodju" ako ne brljaju jako... tu i tamo "ispadnu" ili bace HW error. :D

Pa za tu kartu je maksimum oko 480 hasha za svaki dan,a to je baš sa 1500 memorijom. Nije potrebno vise

Dakle "kanal"... to znaci da bi od 30-40 kartica bar 3-4 odbilo saradnju na 1500MHz, a bez toga nema pristojnog hashrate-a :D

Ostaju Sapphire DualX, Gigabyte WF i MSI Gamer Edition kao OK izbor (tu svaka radi na 1500), ASUSI 270/270X 1-2 od 10 karti nece na 1500MHz.

Da podsetim, MSi R9 270X Gamer - 1210/1600 i kusur za svaki dan ;) Nikako da nađem vremena ovih dana da udarim u wall :d

Vrh Dno