Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

presao sam iz nVidia tabora u AMD(Radeon) , tacnije sa MSI Hawk-a 560Ti na Sapphire HD 6970 2GB model , evo mogu reci da sam pre zadovoljan i da je gotovo sa TDR-ovima od strane nVidie

Uploaded with ImageShack.us

+1 pa kad izadje nešto bolje menjamo. Zabole me da li je ati ili nvidia.

upravo tako druze, ja sam prezadovoljan :) bas iz inata necu manjati nista godinu dana.... :d MSI twinfrozr III je urlala kao da se poradja.... ovaj Sapphire sam klokovao na 935Mhz i super radi a proc na 2500K na 4.2ghz i BF3 mi radi na 45-80+fps sve na ULTRA samo sam onaj ANTIALIASING DEFERRED stavio na OFF i VSYNC na OFF , a kada je VSYNC na ON onda je od lepih 50-60fps ....a 3D Mark 11 sam izmerio sa klokovanim procesorom na P6103 poslednje merenje.

kolko sapphire 6970 moze da ide sa klokom , meni nece da predje 950mhz a citao sam da su neki isli do 980mhz.... probao sam iz katalista i iz afterburner-a....

Uz dodavanje napona, ide vise ,ali je onda problem grejanje, nekih 950MHz je realan klok, preko toga tesko da moze da se drzi za svak idan.

Šta će ti više od toga. Ja sam ostavio na 920. Smešna razlika.

isplati li se staviti dve 6970 u crossfire? imam sapphie 6970 2GB a plocu asus maximus gene-z i slotovi su blizu jenda do drugog.... ima li sanse da se iskombinuje nesto?? tipa drugi cooler da se stavi.....

Ako imas dobar procesor da isprati karte i dobro napajanje, provetreno kuciste onda se isplati sto da ne...

To ti je totalno nepotrebna kombinacija(koljes vola zbog snicle), osim ako regularno ne drzis eyefinity. Ja moju 6950 drzim na def. jer nisam realno nasao neke potrebe za clockovanjem.Moja neclockovana gura 5200 u 3Dmark-u i dovoljna je za sve sadasnje igre, sem sto cooliram sa AA koji inace bas nesto i ne volim previshe ocepljen.:whip:

Poslednja izmena:
Ljudi uzeo sam sapphire 6950 onu sa 2 kulera i nisam uspeo da je otkljucham nece :( A pokushavao sam malo da se igram sa klokom i trixx mi ne da vishe od 1.18v kako da otkljucham veci napon zna li neko?

Poslednja izmena:
dal je moguce da mi grafika prikazuje razlicite idle temperature!? naime, posto su nja njoj prikljuceni Monitor i TV kad prebacim sa Monotora na TV izlaz temperature su manje?!!!... dok je u prvom izlazu na monitor znaci DVI to DVI onda su temp. u idle oko 48-50C a kad perebacim na drugi izlaz TV znaci DVI to HDMI onda su temp. manje idle ide na 38-40C koji je fazon..... ne kapiram! inace monitor koristi 1920x1200 a TV koristi 1920x1080

Ne obara taktove u idle-u kada je prikljuceno vise ekrana pa su zbog toga temperature nesto vece.

Recimo nekih 1.200-1.250V, to ces morati sam da vidis koji ti napon treba jer nije svaki primerak isti.

HIS je odličan proizvođač, ta kartica je referentnog dizajna i velika je verovatnoća da joj možeš otključati dodatne, zaključane, šejdere i tako bukvalno dobiješ HD 6970.

Cena po kojoj je dobijaš je odlična jer kartica ima (nadam se) važeću garanciju.

Od danas sam vlasnik Sapphire 6970 (referentni model) i prvi utisak je bio, one opet usisivac u kucistu. :D
Pre nje sam imao Hakw 460 koji je bio tisi na 40% brzine coolera u idlle nego ova 6970 kojoj se coller u idlle okrece na 24%.
Kartica se dobro ponasa u BF3, sve na ultra u rezoluciji 1680x1050 22'.

Zanima me HIS Radeon 6950 2gb,kakva je graficka?Posto razmisljam da je uzmem a nikad nisam cuo za "HIS"...kakve su mu performanse?kakvo mu je hladjenje i itd.. cena je 160evra,da li vredi toliko a ima i granciju od godinu ipo....evo ovako izgleda
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814161355

Sto se tice HIS-a, to je veoma kvalitetna firma koja nije zastupljena kod nas na zalost, takodje sam se razmisljao da uzmem nju posto sam naleteo na kp.

Jeste vazeca je garancija...e sad ovako,zanima me kako ce se uklopiti u moj komp...moja konfiguracija je sledeca
Maticna: Biostar TA770e3
Procesor: AMD Phenom II X3 720 odkljucan na X4 na 2.8 sa 8.5mb kes memorije + imam cooler master TX3 hladjenje
Ram memorija: Patriot DDR3 na 1600mhz - 2x4gb
Napajanje: Chieftec 550w plus 80w
Hard: Hitachi od 500gb
Imam 2x 12cm fan
Sve radi super,stabilno, tiho...
Znam da nije neshto extra jak komp,ali moze se reci da je solidan...
Zanima me koliko ce moci da izvuce iz graficke HIS HD6950?ako ga ne odkljucam..

PS imam monitor Philips 223e 22' full hd 1920x1080

Poslednja izmena od urednika:
Jeste vazeca je garancija...e sad ovako,zanima me kako ce se uklopiti u moj komp...moja konfiguracija je sledeca
Maticna: Biostar TA770e3
Procesor: AMD Phenom II X3 720 odkljucan na X4 na 2.8 sa 8.5mb kes memorije + imam cooler master TX3 hladjenje
Ram memorija: Patriot DDR3 na 1600mhz - 2x4gb
Napajanje: Chieftec 550w plus 80w
Hard: Hitachi od 500gb
Imam 2x 12cm fan
Sve radi super,stabilno, tiho...
Znam da nije neshto extra jak komp,ali moze se reci da je solidan...
Zanima me koliko ce moci da izvuce iz graficke HIS HD6950?ako ga ne odkljucam..

Treba ti taj CPU na bar 3,7 da ti to radi iole lepo :(

McSteel kaze da je 550w sasvim dovoljno za to sto on hoce(pod uslovom da je napajanje iole kvalitetno)

Vrh Dno