Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Ma znam, ta od 1Gb se ne otkljucava nego sam mislio da uzmem ako 7850 bude velika za moje kuciste i ako 6950 bude smesno jeftina, sta fali, dodam malo uz prodaju 5850 i dobijem i na default jacu karticu + oc.

Ta od 1GB se otkljucava. TwinCooler 1GB sam otkljucao i vozim je na 940/1375.

EDIT:

Skontao sam. Ona iz linka. Ta se ne otkljucava. :D

Cekaj, kada se otkljuca ona je 100% ista kao 6970? Ok ima 1Gb vrama manje, to znam. I koliko je dugacka ta TwinCooler?

Ona je 100% ista kada se otkljuca, da. :D 101%.

Khm, evo: 260(L)x110(W)x35(H)

Pa ta onda moze da stane u moje kuciste :D Ali je problem sto su kod amd kartica konektori bas tu gde je meni neki seljacki lim u kucistu, 5850 twin frozr II je jedva spakovana.

Ma kakva 7850 sudeci po najavljenim cjenama. Jos kad padne cjena 6950 sto je realno za ocekivati , ima da 6950 bude bolja kupovina perf/$.

Ja imam Sapphire 6950 1GB Twin Cooler i otklucao sam je na 6970 bez problema.

Onda se nadam da ce na jesen ta karta da kosta 135e :D Ako bude bilo tako i ako 7850 bude velika za kuciste i preko 200e onda je ta Sapphire najbolji izbor.

Kod naseg modela jedino sto moras rucno da podesis frenkvencije na 6970 default i to je to.

Znači otključava se i model od 1GB na 6970, nisam ni znao, nije loše :) . Mada nije ni 6950 jeftin biće to interesantnije kada padne malo cena, ili ići na polovno kad bude..

Kod naseg modela jedino sto moras rucno da podesis frenkvencije na 6970 default i to je to.

Ja sam na više foruma pročitao da nije poželjno podizati frekvenciju memorije, pošto su na 6950 navodno ugrađeni lošiji moduli u odnosu na 6970, i već rade skoro na limitu, a podizanje može dovesti do crkavanja istih, pogotovo BIOS mod na 6970. A realno nema ni potrebe, najviše se dobija podizanjem GPU takta, propusna moć memorije je više nego dovoljna i na default frekvencijama.

Pa bilo bi realno da bude do 150e :D

Ja sam na više foruma pročitao da nije poželjno podizati frekvenciju memorije, pošto su na 6950 navodno ugrađeni lošiji moduli u odnosu na 6970, i već rade skoro na limitu, a podizanje može dovesti do crkavanja istih, pogotovo BIOS mod na 6970. A realno nema ni potrebe, najviše se dobija podizanjem GPU takta, propusna moć memorije je više nego dovoljna i na default frekvencijama.

Pa po tvome ispada da nevalja uopste dizati klok memorije. uzmimo primer da si uzeo jednu 6950, ne zelis da je otkljucavas, hoces samo da je malo klokujes. I sta ne smes da je dignes taktove ni malo posto su moduli losiji....

Ma ta memorija ionako nista ne znaci, odvrnes gpu i to je to.

Ja sam primetio da dizanje memorije preko nekih 1375-1400 MHz ne donosi gotovo nikakvo ubrzanje, GPU je daleko daleko bitniji.

Kao sto kaze @dulsrules platices ako ne na mostu, onda na cupriji :D Prilikom pada cena, najvise se isplati onima koji prelaze sa grafickih kartica nize klase tipa 6450 ili 6570 na nesto jace tipa 6870 ili 6950, ili cak sa starijih generacija tipa 4850. Kada dodje do obaranja cena, ovi u trenutnoj srednjoj klasi su na mnogo vecem gubitku.

Stigla Sapphire 6970 2Gb a prodata MSI 560Ti. Doplaćeno 100$. Završen problem sa TDR-om:). Koliko smem da oc-jem i koji je max napon za ovu kartu? Idle 31c, Load u BF3 61c.

Stigla Sapphire 6970 2Gb a prodata MSI 560Ti. Doplaćeno 100$. Završen problem sa TDR-om:). Koliko smem da oc-jem i koji je max napon za ovu kartu? Idle 31c, Load u BF3 61c.

OC smes koliko ide stabilno, napon koliko dozvoljava softver sve dok se ne pregreva i ne izbacuje artifakte... Temperatura isto sve dok ne krene sa nekim anomalijama je ok.

To sam znao i sam da dok ne krenu artifakti i to:)))) nego iskustva vlasnika me zanimaju.
Ova karta je baš nečujna, uostalom kao i MSI 560Ti koji sam imao. Tek je čujem negde na 45-50% donekle a otvoreno kućište za sada.
Hvala baciću se na oc za vikend. Da li da probam ove preview drajvere ili nema neke razlike?

To sam znao i sam da dok ne krenu artifakti i to:)))) nego iskustva vlasnika me zanimaju.
Ova karta je baš nečujna, uostalom kao i MSI 560Ti koji sam imao. Tek je čujem negde na 45-50% donekle a otvoreno kućište za sada.
Hvala baciću se na oc za vikend. Da li da probam ove preview drajvere ili nema neke razlike?

Pa ja ti mogu reci da referentna HD 6970 radi i na 90c normalno sa referentnim kulerom... Nisam siguran za vece temperature vrlo moguce da ce krenuti artifakti ili ce trotlovati...
Klok se krece na nekih 950-1000MHz sa maksimalnim naponom obicno, tu im je granica vecini primeraka kolik osam ja pratio, mozda neki od nesto preko 1000MHz uz maksimalni napon, a sada kakav je tvoj primerak moraces sam da vidis, koliki ti napon treba za koji klok testiraj. Aei eto preko 1000MHz idu tesko, cisto da znas.

Hvala majstore. Do 950 sasvim ok, nema potrebe dalje.

kako te ne mrzi da se smaras zarad 5% ubrzanja? 6870 i 6970 se voze na defaultu. 6850 i donekle 6950 vredi klokovati.

Naravno da me mrzi, probaću i ako radi ostavljam dok ne pukne u bf3:).

Bas me zanima ta Sapphire 6970 2gb dual fan, razmisljam da je pazarim :) kao i svi dvoumim se izmedju nje i 570ce

Nazad
Vrh Dno