Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Na 50% (to joj je valjda default) čuje se solidno iz kućišta, ali nije nešto napadno ili nepodnošljivo. Smanjio sam joj broj obrtaja na 35%, onda je ne čujem više ( i 40% je ok, tek primetna u sasvim tihoj sobi u noćnim satima).

Temperature su mislim dobre, ali videću još, nešto ne stižem ovih dana da otpikam nešto, samo sam igrao The Witcher 2 oko sat vremena, temperatura je bila odmah prilikom izlasaka iz igre 65 stepeni (35% obrtaja). U idle 38-39°.

Odvrnuo sam je iz zezanja na 100%, dere se dobro. :d
imao sam prilike uzeti ovu kartu i nisam smeo baš zbog toga što sam se plašio da je bučna,po ovome sam se gadno prevario...i uzeo sapphirovu...http://www.itsvet.com/proizvod/sapp...dr5-11188-00-40r/comp_comp_vga/130/2585...ali ona sa 2 ventilatora je bila da nelažem jevtinija 50 eura od ove

Uskoro ocekujemo neku Heaven verziju :angel:

Powercolor HD 6950 2GB

Poterao sam je malo kroz Heaven DX11 Benchmark, prvi put na standardnom taktu karte, drugi put OC, core clock 880 Mhz, memorija 1350 MHz, memorija ne ide dalje u MSI Afterburner, hteo sam da stavim 1375 kao na HD 6970.

Prilozi

• heaven benchmark 01 standard.jpg
    heaven benchmark 01 standard.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 78
  • heaven benchmark 02 oc 880 gpu 1350 vram.jpg
    heaven benchmark 02 oc 880 gpu 1350 vram.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Sapphire 6950 1GB TwinCooler

Cpu na def. gpu mali oc.

Prilozi

• oc.JPG
    oc.JPG
    78.9 KB · Pregleda: 61
  • Heaven.JPG
    Heaven.JPG
    72.5 KB · Pregleda: 72
Poterao sam je malo kroz Heaven DX11 Benchmark, prvi put na standardnom taktu karte, drugi put OC, core clock 880 Mhz, memorija 1350 MHz, memorija ne ide dalje u MSI Afterburner, hteo sam da stavim 1375 kao na HD 6970.

Pa da si pratio uputstvo kako treba za afterburner, onda bi išlo na 1400. Mislim, mojne se ljutiš, ali sve je bukvalno tamo nacrtano kako da se uradi...
[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1
AccessibilityCheckingPeriod = 1
znači i ovo što sam boldovao takođe mora biti u configu

Pa da si pratio uputstvo kako treba za afterburner, onda bi išlo na 1400. Mislim, mojne se ljutiš, ali sve je bukvalno tamo nacrtano kako da se uradi...

Nema ljutnje, jer nisam ni čitao nikakvo uputstvo. :d
A i nisam se nameračio da nateram grafičku na limit, ovo je bio test onako na brzinu, čisto da vidim kako radi na malo većim taktovima.
Da sam hteo da je izmaltretiram do kraja, tu bi palo sigurno čitanje raznih uputstava, pa bi se nešto od toga i primenilo u praksi. :)

Yeston R6950X2 PCB exposure

yeston-r6950x2-12.jpg

yeston-r6950x2-10.jpg

yeston-r6950x2-9.jpg

yeston-r6950x2-4.jpg

yeston-r6950x2-8.jpg

Source:

http://goo.gl/duh7I

Ne bi me cudilo da ova karta bude brza i stabilnija od referentne 6990... Nekako AMDovi inzenjeri lice na raspustenu bandu :D

Evo ja sam otkljucao HD6950 Sapphire TwinCooler 1GB. Pomerio samo switch i sama se otkljucala.

Kloknuta na 930MHz memorija na 1350 Crysis Warhead: http://imageshack.us/f/593/caymanxt1.jpg/

Sad je drzim na 900/1350 1,127V, jer mi napajanje gasi PC na 940MHz, pa sam spustio na 900, iako je stabilno i na 930.

LCPower od 550w definitivno nije adekvatno napajanje za hd6950 unlocked & clocked. Na 900MHz nema nikakvih problema. Radi kao stena stabilno, ali ipak cu gledati da zamenim napajanje uskoro.

Inace, graficka izgleda da moze mnogo vise od 930MHz. Ali to ne mogu da tvrdim 100%, jer mi je napajanje ogranicavajuci faktor.

Ja imam referentnu otkljucanu HD6950 2GB, ali max koji sam izvukao iz nje je 920/1430... Stabilna je skroz... Ali voltaza je na 1,23... Odsevile su me njene temperature (posto ima samo jedan vent) i minimalan nivo buke u full loadu, klokovana... Cuje se samo kad je mrcvarim nekim sintetickim testovima, ali u igrama, jok... Mada ipak smatram da je GTX570 mnogo bolja :D

LJudi ima li neko problema s budjenjem ekrana nakon gasenja istog (power settings)? Naime, kad ostavim kompijuter i odem u krevet, on mi nakon 20min ugasi ekran ali ujutru kad cimnem misonju monitor umesto da se upali lampica samo krene da treperi. Ovo ej pocelo od kako sam insalirao 11.11 drajvere, do 11.10 je sve radilo normalno i monitor se odma palio is power saving moda na cim misa

Da napomenem karta je Sapphire 6950 twin cooler 1gb

Poslednja izmena:
NEsto sve vise sumnjam na monitor, malo sam pretrazivao po netu ali nisam nasao slican problem. Od kad sam stavio pre 2 dana 11.11 i juce 11.11a ovaj problem se desava (mozda je to samo koincidencija). Nakon kraceg vremena kad power saving iskljuci monitor on se na cim misa ukljuci bez problema, medjutim nakon cele noci u turn of rezimu kad ujutru cimnem mis lampica na monitoru iz stanja zute(stand by) predje u plavu ali umesto da konstantno svetli ono flesjuje ubrzano, i monitor nece da se upali. Pri cemu se iz monitora cuje zvuk preiodicno na tipa 1-2sekunde kao kad se kroz kalem propusti veca struja pa zapisti...

Ni ja nemam tih problema, i moram da priznam da cudno deluje...

Meni se desava da se monitor ugasi posle screen savera, odnosno zacrni, dok je lampica i dalje plava, sto bi trebalo da znaci da je aktivan. Jedino sto ga budi je ponovno gasenje i paljenje (monitora, ne PC-ja). Jako cudno... pogotovo sto imamo iste kartice...

Drugar ima Sapphire 6950 2GB TwinCooler karticu. Dobio je iz Kanade. Zanima me odkud mu GPU-Z ocitava da je Antilles chip, a ne Cayman.
Ja imam indeticnu karticu sa 1GB memorije i normalno mi pise da je Cayman, kao sto jeste, dok njemu stoji Antilles.

28804439.png

a ovde mu pokazuje vise shadera sa Furmarkom.
U cemu je fora.

Prilozi

• 86733074.png
    86733074.png
    423.7 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Pošto sam ispao iz ATI sveta šta koristite za info o 6970, OC itd. Jel' može Afterburner ili nešto bolje/slično postoji za AMD karte?

Evo ja sam otkljucao HD6950 Sapphire TwinCooler 1GB. Pomerio samo switch i sama se otkljucala.
Kloknuta na 930MHz memorija na 1350 Crysis Warhead: http://imageshack.us/f/593/caymanxt1.jpg/
Sad je drzim na 900/1350 1,127V, jer mi napajanje gasi PC na 940MHz, pa sam spustio na 900, iako je stabilno i na 930.
LCPower od 550w definitivno nije adekvatno napajanje za hd6950 unlocked & clocked. Na 900MHz nema nikakvih problema. Radi kao stena stabilno, ali ipak cu gledati da zamenim napajanje uskoro.
Inace, graficka izgleda da moze mnogo vise od 930MHz. Ali to ne mogu da tvrdim 100%, jer mi je napajanje ogranicavajuci faktor.

Hvala puno na ovoj informaciji, mislio sam da samo referentni modeli sa 2GB mogu da se otkljucaju, sinoc procitao ovaj post, pomerio switch i pojavilo se u GPU-z 1536 shaders, jos samo da sredim gpu i mem clock i eto 6970 :)

Poslednja izmena:
Mige, skini najnoviju verziju GPUZ, to bi trebalo da resi problem.

Da, i 1GB se otkljucava, cak ima i switch. ;)

To cu ortaku reci, ja nemam tih problema :d

Da li je normalno da u Afterburneru ne vidim vrednost za Shaders, tj. Prazno je?!
Pitanje i za šta služi switch na Sapphire 6970? Da se otključa na 6990:)))?

Poslednja izmena:
Da li je normalno da u Afterburneru ne vidim vrednost za Shaders, tj. Prazno je?!
Pitanje i za šta služi switch na Sapphire 6970? Da se otključa na 6990:)))?

Shadere vidis sam ona nVidia kartama, kod AMD-a imas samo Core i Memory clock.

Switch ne sluzi za otkljucavanje vec da se bios vraca na fabricke vrednosti ako nesto zeznes pri flashovanju bios-a (znaci dual bios), na HD 6970 prakticno nista ne znaci...

Poslednja izmena:
Hvala Medo;)

Nisam znao gde da postavim pitanje,pa cu ovde to odraditi. Dakle,instalirao sam Afterburner 2.1.0,u monitoring jezicku ne vidim nigde gpu 2 temperature,prosli put sam imao to,pre reinstalacije sistema,sada nece da se pojavi. Imam samo gpu 1 usage,i temperaturu za njega i gpu 2 usage bez temperature. Da li neko zna kako ovo da se ispravi?

Poslednja izmena:
Ja mislim da taj primerak ne mozes da otkljucas. Twincooler modeli se skoro 100% otkljucavaju.

Vrh Dno