Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Ovaj test je otprilike OK i daje pravu sliku s tim sto su 570 i 6950 mogle da idu jos 100MHz a 6970 jos 60 i onda bi slika bila malo drugacija, tj 6950 nebi bila tako inferiorna u odnosu na 5870, treba odbaciti F10 i HAWK2 jer se vidi da su to igrice pravljene za pojedine karte da ne kazem sponzore. Ono sto bih voleo da vidim i sto bi bilo realno je da ATI obori cenu 6970 na nivo 570 i po meni to bi bio pravi cilj nasih rasprava da buduci kupci prodju sto jeftinije a onda ko sta voli vise crveno ili zeleno

Kao sto rekoh, posto prozivas bez razloga, sedi u kola, sta god, dodji, pa cemo da testiramo sta god zelis... Da ti saljem kartu, NOOOT!!!
Budala jesam, al' pajser nisam.
Mozes i harmoniku da poteras da zapevamo :D

"u svakom vecem gradu imamo po jednog momka koji ti moze doneti graficke karte na ruke"

Da li su ovo tvoje reci?Molim lepo.Sam si se ponudio;)

Niko ne spori verodostojnost testa ali se u svakom moze da potkrade neka stvar.
Recimo verujem da si testirao karte na AMD platformi sto moze da bude hendikep za Fermi koji trazi jacu arhitekturu i brzi CPU za svoj potencijal..Jedna od mogucnosti..
Da ne ulazim sad u problematiku..
Znaci ako 99.9% ljudi dobije iste rezultate,0.1% ne moze da tvrdi kako je nesto drugacije tj priblizno istih performansi.
A evo cak i link testa OC karti sadasnjeg datuma dokazuje upravo ono sto vec svi uveliko znamo!

'Armon'ku nemam,jedino klavir da poteram na ledjima :D

Sta je smesno, pa amd ce verovatno i izbaciti najbrzu kartu 6990 :smoke: .

Ovo je bilo dvosmisleno.Izvlacis iz konkteksta.Pricalo se o Cayman-u kao single chip-u a ne o Dual GPU kartici.
A i kad smo vec kod toga kad se vec navija sta ce biti kad se pojavi Dual GPU karta by nVidia recimo?Bye,bye Antiles,stigao GTX595 novi serif u grad:D

I tako..
Nego a vi kako te,sta radite?Ce da budem na televizor?:D

@gaca
Dirt 2 je igrica optimizovana za AMD,da ne kazem AMD-ovo cedo.Sa njom je poceo debatu oko serije 5xxx.
U ovoj igri Nvidia sije ATI.Sta kazes na to?;)

Poslednja izmena:
Cayman je topliji chip od GF110!Sta to moze ATI da napravi sto nvidia ne moze?Malo se uozbiljite!
Ono sto ce biti najzanimljivije jeste vase kiselo lice kad se pojavi GTX595 zbog ovakvih nerealnih izjava i fanboy navijackih stavova bez i malo realnosti i osecaja da se prizemljite malo!
Isto ce se desiti kao i sa Cayman-om."Kule i gradovi" i na kraju trc.Sad od Antiles-a ocekujete cudo!
Bice brza od GTX580 (i to po kojoj ceni?:sceptic: ) sve dok se ne pojavi GTX595 i tako prica ide u krug.

Poslednja izmena:
"u svakom vecem gradu imamo po jednog momka koji ti moze doneti graficke karte na ruke"

Da li su ovo tvoje reci?Molim lepo.Sam si se ponudio;)

Naravno da jesu, ali koliko vidim izostavio si deo u kome sam ti nedvosmisleno napisao da si ti prvi poceo da prozivas, pa je red da i ti dodjes. Vadis iz konteksta. Ipak, ako ti donesem kartu i ispostavi se da rezultati nisi relevantni ostavljam ti je, prodaj radi sta hoces sa njom tvoja je, samo jos da utvrdimo sta se dogadja ako su relevanti? Jel mozemo da nosimo tvoju GTX295? Mislim da je posteno, ipak ti vise dobijas jos se dolazi tebi na vrata?

Naravno da jesu, ali koliko vidim izostavio si deo u kome sam ti nedvosmisleno napisao da si ti prvi poceo da prozivas, pa je red da i ti dodjes. Vadis iz konteksta. Ipak, ako ti donesem kartu i ispostavi se da rezultati nisi relevantni ostavljam ti je, prodaj radi sta hoces sa njom tvoja je, samo jos da utvrdimo sta se dogadja ako su relevanti? Jel mozemo da nosimo tvoju GTX295? Mislim da je posteno, ipak ti vise dobijas jos se dolazi tebi na vrata?

Hehe.Trazis izgovor Fantomcino jedna:D
Ponudis se i sad kuma dala kuma uzela:D
Pa nije bas da prozivam u smislu da nekog napadam da kazem da su testovi lazirani!
Cak sam i indirektno prokementarisao..
Taman posla.Ja sam ti vec naveo kakve sve mogucnosti postoje..
Inace verujem da ce obe karte kod mene da rade ko zmaj posto je do sad uvek tako bilo,bez greske;)
Znaci ponavljam.
Stojim iza toga da karte nisu toliko pribliznih performansi (tj sve zavisi kako to ko dozivljava) vec da je 6850 klasa za sebe a da su 6970 i GTX570 u istoj klasi kao sto smo svugde do sad videli.
No da naginjete AMD-u to se oseca u vazduhu;)
Nego u slucaju da izgubim tu opkladu:d jel mi ostavljas vodeni blok?:p

Poslednja izmena:

Nema izgovora ;)

Ostavljam ti WB, nema problema. Samo reci termin kada da dodjemo. :)

Ovako, posto si napisao da 6950 nema sanse da bude tu negde sa 570, pa onda si gore naveo da 6970 sporija/ista/brza od 570, da ne bi ponavljali sta i kako, ponecemo 6950, 6970 i GTX 570.

I definisi molim te u procentima sta to i koja karta ne moze da prismrdi GTX 570 karti?

Posto vidim da si gore spomenuo i 6870, verujem da je greska u kucanju, ta karta nema sta da trazi sa ovima, pogotovu ne u 19x12...

Dakle, reci sta da ponesemo i kada da dodjemo.
Za prase cemo lako, to je najmanji problem, samo da vidimo konacno cija baba vozi traktor a cija baba otvara kapiju. ;)

:wave:

Ahahaha..Ako ako..Sve nek se ponese u kompletu.A verujem da ce crvenu kapiju da otvara vec zna se ko :D
Nisam rekao da je 6970 sporija vec da je u klasi sa GTX570.
A da 6950 nije tu nedge sa GTX570 to i dalje tvrdim.Samo ti meni definisi sta je to tu negde.
Ja to vidim kao 2-3-5% razlike..Sve preko toga vec nije tu negde ;)
6870 nemam pojma gde sam pomenuo tj ne vidim!

Poslednja izmena:
...valjda rezultati treba da se poklope sa onim fantonovim testom? Taj test je prozvan kao da je laziran u korist 6950...
Ja to vidim kao 2-3-5% razlike..Sve preko toga vec nije tu negde
Razlika po tom testu, odokativno, je oko 10%... pa ti vidi sad na sta ces taj vodeni blok da metnesh:D

metro_2033_1920_1200.gif
HD6900-74.jpg

...a ovo dole je rez sa tog prozvanog testa:

untitled-3.jpg

Poslednja izmena:
6950 na 1000MHz...
hd6950furmark10001350.jpg
... mislim da klokovana na 900 bi trebala biti tu negde sa gtx580 def...

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da si mislio kao GTX 570 na defaultu.

Ne vredi ti i dalje teras svoj Call of Duty. GTX 580 je u proseku brzi od 6950 ~25%, ako ne i vise. I ti sad kazes da je 6950 klokovan za ~10% na nivou GTX 580 - svaka ti cast!

Nisam nista tvrdio nego sam predpostavio... Naklokovana na 900 bi bila blizu gtx580def... Da se smanji razlika sa tih 25% na 10% to je vec neprimetna razlika u igrama... tj. ono sto bi bilo 55fpsa na gtx580 to bi islo na 50fpsa na klokovanoj 6950... Znam da ne treba to porediti jer i gtx580 moze da se klokuje, ali treba uzeti i u obzir da je kartica 200E jeftinija...

... evo ovde OC test kartica... u krizi...http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_hd6970_hd6950_review/9.htm.. tu su XFX 6950 OC na 906MHz

Poslednja izmena:
Nisam nista tvrdio nego su sam predpostavio... Naklokovana na 900 bi bila blizu gtx580def... Da se smanji razlika sa tih 25% na 10% to je vec neprimetna razlika u igrama... tj. ono sto bi bilo 55fpsa na gtx580 to bi islo na 50fpsa na klokovanoj 6950... Znam da ne treba to porediti jer i gtx580 moze da se klokuje, ali treba uzeti i u obzir da je kartica 200E jeftinija...

... evo ovde OC test kartica... u krizi...http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_hd6970_hd6950_review/9.htm.. tu su XFX 6950 OC na 906MHz

Cime se ti sluzis, i Nedjo bi ti pozavideo :D
Zar nije bilo lakse da se kaze da kad se 6950 klokne na 900MHz dobije se ~10% vise i tada je na novou GTX 570 jer je ova ~10% brza od 6950 ??

Vidim ja da bi se ti sad prepucavao:D... Valjda zavisi koliko se klokuje... 11% se dobije ako se klokuje na 860MHz... Ako klokujes na 906MHz ne moze biti vise 11%... zar ne?
...AVP... jos jedna igra gde bi trebao biti bitan svaki fps jer kolko vidim ide im 40-60fpsa...XFX 6950 OC 906MHz... gtx580 OC 827MHz

Poslednja izmena:
Ne vredi s tobom da se prica, teras svoj inat do kraja...

Svi vi ovde terate inat do kraja, jer kao i u svakog Srbina to je osnovna ljudska osobina INAT :D :D :D

Elem da se ponovim, kad AMD izbaci ove drajvere za VLIW4 arhitekturu, onda cemo da vidimo ko gde stoji ;) Jer trenutni drajveri 10.12 podrzavaju 68xx seriju ;)

Nije inat nego govorim samo kolko se ne isplati davati veliku lovu za kartice, kad ce se isto igrati i na jeftinijim... Naravno za pokazivanje sintetickih testova ne vredi nista samo gtx580...4xSLI...

Nije inat nego govorim samo kolko se ne isplati davati veliku lovu za kartice, kad ce se isto igrati i na jeftinijim... Naravno za pokazivanje sintetickih testova ne vredi nista samo gtx580...4xSLI...

Davno smo zakljucili da je najbolja kupovina 6850 i GTX460 :) jer retko kome treba vise GPU snage :)

...valjda rezultati treba da se poklope sa onim fantonovim testom? Taj test je prozvan kao da je laziran u korist 6950...

Razlika po tom testu, odokativno, je oko 10%... pa ti vidi sad na sta ces taj vodeni blok da metnesh:D

Ne znam zasto uopste citiras mene i nemoj da teras vodu na svoju vodenicu!
Prvo niko nije prozvao test kao lazan,osvrni se na stranu 23 odakle je sve i pocelo:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=248341&page=23
Ja sam samo odreagovao na na izjavu 6950 je equal sa GTX570 sto znaci da su karte u istoj klasi istih performansi tako da je sledio sledeci komentar provokativnog sadrzaja na drugoj strani br.24

Sad vec dodjosmo da je GTX570 ipak brzi od 6950 za 10-15% ..
Ne znam o cemu dalje treba da se polemise ovde ?!
Posto vidim da se odredjeni useri ljute bez razloga jer nisam nikog licno prozvao,indirektno sam komentarisao totalno bezazleno mislim da je red da se stavi tacka oko ovog prepucavanja i da mene izostavite iz cele price!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ne bezim ni od toga da se odradi test ni najmanje na Intel platformi da preuzmem tu odgovornost da istestiram kartice,cak ce mi biti zadovoljstvo ali sad trenutno nemam vremena za te stvari jer je to malo veca obaveza koja oduzima dosta vremena!

Znas kako se kaze..Ko se ljuti uvale mu ... :D
Relax;)

Klasika, nisam ni ocekivao da ce biti nesto od testa...
lm, sledeci put biraj reci kada komentarises, ja dobro znam sta si ti napisao i sta si mislio, tako da nema potrebe za daljom raspravom...
Izbegao si sada testiranje karti jer i sam znas da nisi u pravu, nebitno je sada, sada znamo cija baba vozi traktor a cija baba otvara kapiju. ;) :D

Zaista imam odredjenu granicu koju mogu da istolerisem dalje preko toga zaista necu!
Iz svega sto sam rekao stojim i ponovicu za gluvace;)
6950 nije equal sa GTX570 !Od tvoje tvrdnje nasuprot celog sveta polemika je i pocela!
A nisam znao da citas i misli,mora da sam pogresio forum,izgleda da je ovo forum koji se bavi parapsihologijom:d
Testiranje niti sam izbegao niti si ti upravu!Ako ces sam sebe da lazes izvoli..
Ja zaista nemam vremena za ove budalastine i prepirke a kamo li da odvojim sad vreme za neko ozbiljno testiranje.
Covece bavim se nekim ozbiljnijim stvarima i ne zelim bar sad trenutno da dokazujem ono sto svi znamo!
Ako ti je do druzenja razumecu zelju ali ako zelis da teras mak na konac mene zaobidji!
Mozda i odradimo taj test ali kad ja budem imao vremena za te egzibicije,za sad nista od toga jer nisam u mogucnosti.
Ako mi ne verujes informisi se malo mada me nesto i nije briga ..
Traktor mozes odmah da vozis sto se mene tice,za toliko mi nije stalo uopste:p

jesus-thumbs-up.jpg

Pa dobro, mislim bilo bi suludo za NVidia-u da Gtx 570 kosta 80 eur vise od HD 6950, a da su po performansama iste.
Elem, ima ovih Performancerating-Tabela koliko hoces, pun ih je internet:)
Evo ja bacio oko ovde gde se vidi da u zavisnosti od rezolucije i filtera prednost je od 4% do 13% u korist NVida-e,
dok u 2560x1600 8xAA + 16xAF HD 6950 je u prednosti od 9%,
prevashodno zbog vece kolicine VRama.

LINK

Nazad
Vrh Dno