Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Meni dobar Yield i mali cip znace nista!

Stalker, Krizu, Metro, Starcraft 2, LP2... ce te malo sutra igrati sa tim kartama, bez obzira na 2gb memorije, na 2560x1600 rez. jer je pad performansi veliki. A vidim da se ta rezolucija naglasava.

Vidi stvarno. Ali niko od uvoznika ga nema. Ko zna kako se obreo u tom cenovniku :d

Evo par interesantnih grafikona po API-jima:

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Prilozi

• dx9.jpg
    dx9.jpg
    96.4 KB · Pregleda: 357
  • dx10.jpg
    dx10.jpg
    101.4 KB · Pregleda: 360
  • dx11.jpg
    dx11.jpg
    99.5 KB · Pregleda: 353
Poslednja izmena:
Ja GTX570 nisam video u našim cenovnicima a koliko vidim i napolju se može na kašičicu naći, baš kao GTX580.

[/B]

Eno na newegg od 12 GTX570, 11 trenutno dosupno.:) Samo ASUSa nema.:p

Zakljucak:
Nova ATI arhitektura je odlicna no, s' obzirom da je zasnovana na optimizacijama a ne sirovoj snazi, ima povremene padove u zavisnosti od coda igre.
Just my 2 cents. :) ;)

WTF? Kakve optimizacije, kakva sirova snaga? :trust:

Nisu veverice ali uvek moze dodatno da se optimizuje.Zar mislis da ce ovako da ostane ?
Kakvo je to ovako?
Sta i da ostane?

Ovo samo pokazuje koliko je nVidiji bilo potrebno da po svaku cenu izbace GF110 pa makar ga imali po deset komada u svakoj evropskoj državi. Jer da nisu, zna se ko bi imao najbrže dve kartice na svetu ;)

Ti si toj intenciji nVidia-e dao ironicno-negativan prizvuk, ali upravo u ovoj tacki se i vidi osnovna razlika u poslovnoj filozofiji dve kompanije, u najsirem smislu. Da li svesno ici na rizik gubitka dela akcijskog kapitala usled pada trzisnog udela na kratak rok i ici na veci die size, vecu potrosnju, ali imati NAJBRZI chip, biti PRVI, ici s namerom da se POBEDI, ili se zadovoljiti udobnoscu druge pozicije, ponuditi prozvod nizih performansi po povoljnijoj ceni, povecati trzisni udeo, ne talasati i ne izazivati nezadovoljstvo i nervozu akcionara ako profita odmah ne bude ili bude nizi, itd itd. Sto je najgore, AMD zaista jeste mogao da poveca dimenzije chipa i ide na ubedljivo prvo mesto, ali nije, prevagnula je druga filozofija.
Mozda se na kraju ispostavi da je upravo ovakav nacin rada i bolji ali meni se ta strategija AMD menadzmenta uopste ne svidja, prosto ostavlja utisak gubitnickog pristupa na startu i niko me ne moze ubediti da je to dugorocno dobro za kompaniju.
Zelim da verujem da ovakva poslovna filozofija nece(ili vec nije) preovladati kad je strategija glede Bulldozera u pitanju.

WTF? Kakve optimizacije, kakva sirova snaga? :trust:

Optimizcija u smislu, da amd ima kompleksniji sejder, zarad ustede na povrsini cipa, (da ne objasnjavam u sitna crevca:) ), pri takvom pristupu dizajniranja sejdera je nezivesniji krajnji output, odnosno sirova snaga, dok nv ide na sigurniju kartu i vrlo tacno mogu da predpotstave koliko ce karta biti brza, ali i je zato sam cip toliki koliki je, svako tera svoje :).

@magny_cours Da pišem svašta u ovoj temi ne želim, mislim da me nisi razumeo, odnosno razumeo si kako si ti hteo.

GTX570 je odličan proizvod, možda se i nađe u mojoj mašini uskoro ukoliko bude po povoljnoj ceni ali još uvek nismo sve videli od Cayman-a, tek jutros se rodio ;)

Kakvo je to ovako?
Sta i da ostane?

Pa jel ti mene zezas?Hoces da kazes da ne postoji mogucnost optimizacije drivera i poboljsanju u performansama?Normalno je da toga bude a kao sto rekoh nova je arhitektura,mozda potencijal chipa nije maximalno iskoriscen?To neznamo ni ja a ni ti niti bilo ko osim inzinjera u AMD-u.
Tj znace se ali kasnije,kada prodje neko vreme.
Ovako ako ostane 6970 je u u klasi sa GTX570 i po performansama i po ceni..

6950 za 280E :) NJam NJam :)

Optimizcija u smislu, da amd ima kompleksniji sejder, zarad ustede na povrsini cipa, (da ne objasnjavam u sitna crevca:) ), pri takvom pristupu dizajniranja sejdera je nezivesniji krajnji output, odnosno sirova snaga, dok nv ide na sigurniju kartu i vrlo tacno mogu da predpotstave koliko ce karta biti brza, ali i je zato sam cip toliki koliki je, svako tera svoje :).
To sto je ATI furao 5way a sada 4way ne znaci da je nesto optimizovanije i kompleksnije, iako mozda nekome tako zvuci.;)
Zapravo ako nesto nije iskorisceno do maksimuma, to i nije optimizovano, jel tako?;)

Pa jel ti mene zezas?Hoces da kazes da ne postoji mogucnost optimizacije drivera i poboljsanju u performansama?Normalno je da toga bude a kao sto rekoh nova je arhitektura,mozda potencijal chipa nije maximalno iskoriscen?To neznamo ni ja a ni ti niti bilo ko osim inzinjera u AMD-u.
Tj znace se ali kasnije,kada prodje neko vreme.
Ovako ako ostane 6970 je u u klasi sa GTX570 i po performansama i po ceni..
Naravno da postoji, ali ti sadasnju situaciju predstavljas kao katastrofalnu.;)

To sto je ATI furao 5way a sada 4way ne znaci da je nesto optimizovanije i kompleksnije, iako mozda nekome tako zvuci.;)
Zapravo ako nesto nije iskorisceno do maksimuma, to i nije optimizovano, jel tako?;)
Ako jedan chip ima manje shadera od prethodnog i daje bolje rezultate a pri tome jos i smanjujes povrsinu cipa (odnosi se na deo koji zauzimaju shaderi) onda je to optimizacija, a ako to tebi nije jasno hoces da ti nacrtamo? :trust:

Poslednja izmena:
Ako jedan chip ima manje shadera od prethodnog i daje bolje rezultate a pri tome jos i smanjujes povrsinu cipa onda je to optimizacija, a ako to tebi nije jasno hoces da ti nacrtamo? :trust:
Nisi me razumeo. Nisam mislio na prelaz sa serije 5xxx na 6xxx, to jeste optimizovano, vec na poredjenje sa nVidia GPUovima, koji su (po nekima) sirova snaga, dok su ovi optimizovani i kompleksni.;)
Mislis da shaderi u seriji GTX4xx i GTX5xx nisu optimizovani u odnosu na seriju GTX2xx?

P.S.
Ako se ne varam ATI 5xxx je bio 320 * 5 = 1600, serija 69xx je 384 * 4 = 1536, olako bi se moglo zakljuciti da je u 69xx manje. ;)

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za sve nVidija trolove. KOJI JE VAS PROBLEM?

AMD je napravio 4way organizaciju shadera, gde sva 4 mogu da rade kompleksne proracune.
Koliko se secam kod 5way arhitekture, samo je 1 shader radio kompleksne proracune,
dok su ostala 4 radili osnovne proracune. Karte i dalje nisu kompletno podrzane od strane drajvera,
jer su isti i dalje naginju ka 5way logici...
I sad mi kazete kako ste svi zivi razocarani, kako tu nece biti ubrzanja, kako je sve ovo jedan fail....
Ajmo malo ozbiljnosti molicu :)

Preacher, je odlicno sumirao performanse kartice, i na kojem se ne vidi tolika nadmoc nVidije kao sto
svi trubite na sav glas.

Naravno da postoji, ali ti sadasnju situaciju predstavljas kao katastrofalnu.;)

Ne znam zasto tako delujem ali sigurno tako ne mislim.Samo kazem da ce do pomaka ipak doci.Svakako i ovo je neka realnost i sad.

Može i to, samo da OCom može da se stigne 6950 :) (ako bude trebala da se stiže)

Ja mislim da nece.Pa po testu jedva nesto malo je jaca od 6870.
Ako GTX560 prestigne GTX470 za sigurno ce biti equal sa 6950.Moje misljenje sto ne znaci da sam upravu.

Jedno pitanje za tebe Gorth, koji je TVOJ PROBLEM? :)

Čitam naslov teme, čitam komentare, nešto se ovde ne slaže.Zašto svi pričaju o nVidia-i? Da li ja ne znam da čitam ono što je napisano, pa naslov AMD Radeon 6950/6970 Thread u stvari znači nVidia je Mercedes/BMW/štatijaznamkojiautouodnosunakineskeamdmašine? :trust:

P.S. Dajte ljudi odrastite. :smackbum:
to sto si primetio je simptomaticno vec nekoliko meseci, ali ne iznenadjuje ako se vidi da su moderatori svi redom zagrizeni NVIDI-ashi!

Naravno da se o svakom proizvodu moze gocoriti i iz negativnog i iz pozitivnog ugla, svako ce gledati svoj shodno sopstvenim emocijama i nedostatku uvida, ili jos bolje totalnim zanemarivanjem cinjenica!

to sto si primetio je simptomaticno vec nekoliko meseci, ali ne iznenadjuje ako se vidi da su moderatori svi redom zagrizeni NVIDI-ashi!
Jeste, a najzagrizeniji nVidia-s je onaj kome je ATI logo u avataru, a potpis Bog se igra na ATIju. :D

Ne slazem se sa ovim.Ako je tema AMD ne znaci da nVidia ne sme da se pomene..Mozda jkesu malo preterali ali kada se proizvodi porede jedini nacin jeste da ga poredis sa konkurencijom jer se jedino tako moze "izmeriri" gde takav proizvod pripada.
Ja se licno osecam odgovornim sa provokacije jer nisam imao nameru da se ovaj thread u to pretvori jer ga nikad nebi iz tog razloga postavljao..Ali da kulturno polemisemo i uporedjujemo,iznosimo cinjenice i argumente u redu.ATI korisnici nek pristupaju sa manje sujete,vise konstruktivne polemike,nvidijasi da smanje likovanje ..Hehehe..Ponasam se kao moderator..Dodeli te mi titulu.Krvi cu vam se napiti :D

A to je gde? U teselaciji, za koju su upravo AMD fan(boy)ovi govorili da je nebitna. :D
nalazim se prozvanim, pa cu te samo upitati k'o je govorio da je teselacija nebitna??

Ako ne sto ne razumes, ne znaci da treba da pojednostavljujes do izvrtanja!

Ono sto je nebitno jeste teeseliranje poligona cijom se teselacijom ama bas nista ne dobija ni u kvalitativnom ni u kvantitativnom smislu!

malo ozbiljnosti, ako vec fali strucnosti, nije na odmet! ;)

Nismo se razumeli, "optimizacija" u smislu potrebne povrsine cipa, a za sam rad , ne gledajuci povrsinu cipa, je optimizovaniji nv ;), itd... a koliko vidim ti si optimizovan da ubacujes koske :d.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]3SpxihI0pKc&feature[/YOUTUBE]

Jedno pitanje za tebe Gorth, koji je TVOJ PROBLEM? :)

Moj problem je u tome da me polovina tema nervira na ovom forumu, jer su svi clanovi podetinjili od kad je u zadnjih godinu dana krenulo ozbiljnije prepucavanje sa AMD-nVidija karticama. Ni jedni ni drugi nisu cvecke, ali vi ljubitelji nVidije dosta prednjacite, mozda zbog toga sto ste svi moderatori :D :D

no hard feelings:wave:

Poslednja izmena:
promena oznaka + tronedeljno odlaganje + hvalospevi o drajverima + blago ubrzanje u odnosu na predhodnu generaciju = ja zabrinut

promena oznaka +
kako mislis "promena oznaka" jesu li 6950 i 6970 imali neke druge oznake?
tronedeljno odlaganje +
pa barem je "full-hard launch" i kartica ce biti svuda u dovoljnim kolicinama ;)
hvalospevi o drajverima +
Pa novi Catalyst Control Center zaista donosi unapredjenja koja su mnogi trazili, vredi to spomenuti negde..
blago ubrzanje u odnosu na predhodnu generaciju =
pa sad, definicija "blago" jeste subjektivna, ali ako HD5850 38 fps u Krizi, a HD6950 baci 48 fps, onda tih 25% nekome moze da bude blago, a nekome je to bas potrebno ubrzanje! ;)
34626.png

Za sta si tacno zabrinut?

Nazad
Vrh Dno