nV 5x0 je refresh serije 4, novi Radeoni su doneli novu arhitekturu, nije bas isto.Otprilike isto sto je i nV uradila sa 5x0 serijom, ako cemo tako...![]()
Znaci to je to ogromantno ubrzanje![]()
A to je gde? U teselaciji, za koju su upravo AMD fan(boy)ovi govorili da je nebitna.Tamo gde treba da bude i jeste ogromantno![]()
A to je gde? U teselaciji, za koju su upravo AMD fan(boy)ovi govorili da je nebitna.![]()
@PCBeast
Vidim da pominjes cesto te drajvere. Pa i 580 je nov proizvod, zar nije za ocekivati da i tu drajveri poprave situaciju?![]()
Ama boranija!
GTX 570 je kompletniji proizvod, ima iste performanse kao 6970 i slicnu cijenu. Cak je nesto i jeftiniji.
![]()
Pominjem iz razloga sto pokusavam da budem maximalno objektivan.Idem logikom da je nova arhitektura i da ipak teba da se jos optimizuje..Tako da ocekujem jos koji procenat gore..
Sto se tice GTX580 driveri nisu napravili nikakav pomak.Na polju SLI-a stoji jako lose jer je skaliranje od 50-70% i to 70% u retkim slucajevima.Prosek 60% u odnosu na GTX460 SLI koji skalira preko 80%!
Takodje smatram da ni iz GTX580 jos uvek nije izvucen potencijal ali dodjose par serija i nista se nije desilo..
Veca mi je verovatnoca da ce se pre desiti pomak kod AMD-a jer je kod njih sasvim druga situacija..
Slazem se, to je fazon, kad imamo nesto, to je bitno, kad nemam onda nije.:smash:A nvidija fan(boy) da je bitna.
Ali niko nije posten ove lazne serije 5xxx i 6xxxx su obicne nadogradnje po performansama i jedino je ispravljeno tamo gde je najvise zuljalo kao tesalacija kod AMD.
Da, al opet ne znam za sta je to bitno toliko, kostace taj 6990 prilicnoIzvesno je da ce 6990 biti brza od gtx 580
Problem je sto se previse ocekuje od drajvera.Mada napredak kroz drajvere generalno uvek bude nizi nego sto se ocekuje.
pa da ispod ocekivanja... vi "Zeleni" ste ocekivali GPU koji ce po velicini biti blizu Fermiju, a dobili ste cip koji je ~25% manji ~15% brzi - ako se gleda "originalni" GTX480, odnosno ~5% sporiji, ako se gleda "opravljeni"!
Evo i ja da postujem u temi u kojoj zeleni moderatori™ troluju sve u šesnaest
Razočarao me Kajmak koliko i GTX480 svojevremeno. Čekali, čekali i dočekali ćorak...
Ali poduze vremena se govorka i o toj famoznoj seriji drajvera specijalno skrojenih prema Fermi meri, veliko je pitanje od koga mozemo ocekivati veci boost po tom pitanju.
Mada napredak kroz drajvere generalno uvek bude nizi nego sto se ocekuje.
Na zapadu nista novo!
Ama boranija!
GTX 570 je kompletniji proizvod, ima iste performanse kao 6970 i slicnu cijenu. Cak je nesto i jeftiniji.
![]()
Ne ocekujem neki boost overall nago samo tamo gde su preveliki performance hitovi kada se pali AA i AF da se to dovede na neku normalu.Ja neznam koliki boost ocekujes od novih drajvera pa oni toliko dugo razvijali cip pa valjda su i uporedo drajvere razvijali nisu valjda tolike veverice:d
Ja GTX570 nisam video u našim cenovnicima...
U globalu ce ostati otprilike razlikaNisu veverice ali uvek moze dodatno da se optimizuje.Zar mislis da ce ovako da ostane ?
U svakom slucaju videcemo koju ce pesmu da pevaju prvi sledeci driveri.
Ne ocekujem neki boost overall nago samo tamo gde su preveliki performance hitovi kada se pali AA i AF da se to dovede na neku normalu.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari